Pannenkoekenhuis Voorst: een feestje voor kinderen

Zeg bij ons in huis ‘pannenkoek’ en er breekt een luid gejuich uit. Soms heb ik geen zin om zelf te bakken, maar ik ben ook niet zo dol op de traditionele pannenkoekenrestaurants. Ik hoorde al langer goede verhalen over Pannenkoekenhuis Voorst (tussen Deventer, Zutphen en Apeldoorn). Hoog tijd om eens een kijkje te nemen.

Pannenkoekenhuis Voorst

Als we aan komen lopen zie ik allerlei kermisattracties staan bij het Pannenkoekenhuis. Is dit altijd zo? Gerard kent dit restaurant al langer en bevestigt dit. Dan lopen we naar binnen. Het pannenkoekenhuis is ingericht met een circus thema. De kleuren rood en goud zijn veel gebruikt, zonder dat het kitscherig wordt. Middenin het restaurant staat een ouderwetse draaimolen. Zo he, ze pakken goed uit hier. Er is ook een kleine binnenspeeltuin, maar de grootste verassing staat buiten. Een afwisselende speeltuin met kermisachtige onderdelen, een sprinkussen, botsautootjes en draaiende attracties. Wat een paradijs voor kinderen.

Wow, dit is geen gewoon pannenkoekenrestaurant!
Wow, dit is geen gewoon pannenkoekenrestaurant!
Er staan allerlei kermisattracties op het terrein.
Er staan allerlei kermisattracties op het terrein.
Binnen is het circus thema goed te zien.
Binnen is het circus thema goed te zien.
Een ouderwetse draaimolen middenin het restaurant.
Een ouderwetse draaimolen middenin het restaurant.
In de botsautootjes.
In de botsautootjes.
Naast de kermisachtige attracties zijn er ook 'gewone' speeltoestellen en springkussens.
Naast de kermisachtige attracties zijn er ook ‘gewone’ speeltoestellen en springkussens.
Een kabelbaan voor de grotere kinderen.
Een kabelbaan voor de grotere kinderen.
Met z'n allen schommelen.
Met z’n allen schommelen.
Plezier op het springkussen.
Plezier op het springkussen.

Ik vind het getuigen van visie van de eigenaar. Ze hadden kunnen kiezen voor een kleinere speeltuin en dan meer ruimte voor tafeltjes. Meer tafeltjes is meer klanten is meer omzet. De beleving en het plezier van de kinderen staat hier echt voorop.

Maureen en Camiel duiken direct de speeltuin in. Met moeite krijgen we ze bij onze tafel om hun keuze door te geven. Naast de gebruikelijke zoete pannenkoeken is er genoeg keuze in hartige pannenkoeken. Ook worden er andere gerechten aangeboden zoals schnitzels met patat. Deze spreken ons niet aan, het komt over als een vette gefrituurde hap. Ik heb het niet zelf geprobeerd, dus heb je ervaring met iets anders dan de pannenkoeken, dan hoor ik graag hoe het heeft gesmaakt. Gerard en ik kiezen een hartige pannenkoek van het menu.

De pannenkoeken zijn zoals pannenkoeken horen te zijn. Niet te vet, niet droog. Niet te dik en niet te dun. Echt culinaire hoogstandjes zijn het niet, maar he, het is een pannenkoekenrestaurant voor gezinnen. Geen drie sterren michelin restaurant. We laten het ons goed smaken. De kinderen hebben hun bord snel leeg. Groot gelijk, want er is hier zoveel leuks te spelen.

Onze pannenkoeken.
Onze pannenkoeken.
Het liefst zouden ze staand hun pannenkoek opeten....
Het liefst zouden ze staand hun pannenkoek opeten….
Dat gaat er goed in.
Dat gaat er goed in.
Bij het kindermenu van Pannenkoekenhuis Voorst hoort ook een ijsje.
Bij het kindermenu van Pannenkoekenhuis Voorst hoort ook een ijsje.

Praktische informatie

Pannenkoekenhuis Voorst is een feest voor kinderen. Zonder kinderen moet je hier volgens mij niet willen zijn. Wij waren er later dan gemiddeld (rond 18.30 uur), hierdoor was het al rustiger. Als dit pannenkoekhuis volle bak heeft, dan lijkt het mij een drukke bedoening. Hou je daar niet van? Kies dan een doordeweekse dag en ga niet te vroeg.

Een kindermenu kost 9,95 euro. Voor een pannenkoek naturel betaal je 7,50 euro. De speciale hartige pannenkoeken kosten tussen 11,25 en 13,75 euro (prijspeil 2016). De complete menukaart is te vinden op de website van het restaurant.

Spelen bij Pannenkoekenhuis Voorst is gratis als je een hoofdgerecht van de kaart bestelt. Heb je daar geen zin in maar willen je kinderen wel spelen? Dan betaal je 6 euro p.p. (prijspeil 2016).

Zijn jouw kinderen ook zo dol op pannenkoeken? Lees dan onze tips voor de leukste en lekkerste pannenkoekenrestaurants voor kinderen.

Heb jij al eens bij Pannenkoekenhuis Voorst gegeten?

Meer lezen

Op zoek naar kindvriendelijke restaurants? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.