Tosti van Josti: lekker lunchen met kinderen in Den Haag

Sommige lunchcafe’s begrijpen hoe ze lunchen met kinderen leuk kunnen maken. In Den Haag moet je hiervoor bij Tosti van Josti zijn. Zittend op een schommel smullen dochter M. en zoon C. van de lekkerste tosti die ze ooit hebben gegeten. En wij? Wij genieten mee.

Tosti van Josti

Tosti van Josti is niet zomaar een lunchroom waar ze tosti’s verkopen. Er wordt gebruik gemaakt van biologische en gezonde producten om de meest bijzondere tosti’s te maken. Medewerkers met een arbeidsbeperking serveren met veel plezier de tost’s. Op de website staat het nadrukkelijk vermeld: “Wij als ondernemer worden gelukkig door anderen een kans te bieden. Sociaal, maatschappelijk en verantwoord ondernemen is voor ons erg belangrijk”. Dat vinden wij ook, dus hoog tijd om Tosti van Josti te bezoeken.

Tosti van Josti. Met mooi weer kan je buiten aan een picknicktafel zitten.
Tosti van Josti. Met mooi weer kan je buiten aan een picknicktafel zitten.
Boven de open keuken hangt de menukaart aan de muur.
Boven de open keuken hangt de menukaart aan de muur.
Er wordt meer dan alleen tosti's verkocht.
Lekkere huisgemaakte drankjes.

Lunchen met kinderen bij Tosti van Josti

Tosti van Josti zit bijna helemaal vol als we op een doordeweekse dag in de vakantie binnenstappen. Gelukkig is er voor ons een tafeltje vrij. Niet zomaar een tafeltje, maar een tafeltje met een schommel. “Oh, mag ik daar zitten?” roept M. C. kijkt even beteuterd, maar als we afspreken dat hij straks ook op de schommel mag zitten is het goed. Na 5 minuten heeft M. medelijden met haar broertje en dan blijken ze prima samen op de schommel te passen. Wat lief! Mocht je nu denken: schommelen en eten, dat gaat toch niet goed? Dan kan ik je gerust stellen. De schommels zitten onder de zitting met een ketting vast aan de vloer. Je kan dus alleen een beetje heen en weer wiebelen.

Overzichtsplaatje.
Overzichtsplaatje.
Genoeg lekkers op de kaart.
Genoeg lekkers op de kaart.

Op de kaart staan verrassende tosti’s, lekkere yoghurt met diverse toppings en verse sapjes. C. wil een hele simpele tosti met alleen kaas. Dit staat niet op de kaart, maar wordt zonder problemen voor hem gemaakt. M. is dol op yoghurt en is er al snel uit. Ik volg haar voorbeeld en kies voor yoghurt met honing en noten. 

Onze lunch komt er al snel aan. Of lijkt het snel? Het wachten gaat voor de kinderen heel snel voorbij omdat ze zoveel lol op de schommel hebben. M. vindt de tosti van C. er erg lekker uitzien en snoept wat van de kaas die eruit druipt. C. deelt zonder problemen zijn tosti met haar. Jeetje zeg, zijn ze altijd maar zo lief voor elkaar!

De Kerst-tosti komt op een groene en rode boterham en ziet er daardoor meteen kerstig uit. Mijn kom yoghurt is goed gevuld en ik heb er voldoende aan voor de lunch. Gerard gaat voor de verse sap van de dag en ik kies voor verse zoethout-thee.

De Kerst-tosti.
De Kerst-tosti.
Mijn yoghurt met 'topping'.
Mijn yoghurt met ’topping’.
Verse zoethout thee. Aanrader!
Verse zoethout thee. Aanrader!

Mmmm, wat is het fijn lunchen met kinderen bij Tosti van Josti! Lekker & leuk. Ik kan maar een minpuntje bedenken: wij wonen niet in Den Haag, we willen ook een Tosti van Josti in Deventer. Dan worden we vaste klant. Deal?

Praktische informatie

Tosti van Josti is te vinden aan Korte Poten 5, vlakbij het Binnenhof en het gebouw van de Tweede Kamer. Voor een tosti betaal je tussen de 3,75 en 6 euro en een glas verse sap kost tussen de 2,75 en 3,25 euro. Kijk, dat zijn bedragen waarmee je als gezin nog eens buiten de deur kan lunchen zonder te schrikken van de rekening. De complete menukaart is natuurlijk op de website van Tosti van Josti te vinden.

Tosti van Josti is dagelijks geopend. Heb je geen tijd om uitgebreid te lunchen? Dan kan je gebruik maken van de take-away.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in Den Haag te doen is met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Ons bezoek aan Tosti van Josti is tot stand gekomen in samenwerking met Den Haag Marketing. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.