De Pannekoekenbakker Zuidland, kindvriendelijk en echt lekkere pannenkoeken

Je hebt kindvriendelijke restaurants en je hebt restaurants met kindvriendelijkheid in de overtreffende trap. Suzanne ontdekt tijdens haar vakantie op Voorne-Putten bij toeval restaurant De Pannekoekenbakker Zuidland. Hier draait alles om de kinderen en spelen ze de hoofdrol. Je kunt er terecht voor heerlijke pannenkoeken en ongelofelijk veel speelplezier. Lees het blog en ervaar het zelf. Zo willen alle kinderen toch wel uit eten?

De Pannekoekenbakker Zuidland

De grootste pannenkoekenfans hebben er misschien wel eens van gehoord. Voor mij was het nieuw, toen ik hoorde over De Pannekoekenbakker. Tijdens onze vakantie in Zuidland, op Voorne-Putten, worden wij door buren op de camping geattendeerd op De Pannekoekenbakker in Zuidland. Volgens hen kun je daar heerlijke pannenkoeken eten en is het ook nog eens erg kindvriendelijk. Nieuwsgierig geworden, rijden we een aantal dagen later naar De Pannekoekenbakker Zuidland.

Kindvriendelijk pannenkoeken eten

Direct bij aankomst begrijp ik wat ze bedoelen met kindvriendelijk. Het is een restaurant met een flinke speeltuin en een midgetgolfbaan. Dankzij de ligging aan de Stompaardse Plas is er een zwemstrand met boten en waterfietsen. De speeltuin lonkt, maar we gaan eerst naar binnen. In de garderobe hangen tot grote hilariteit van mijn boys twee lachspiegels. Die natuurlijk meteen uitgeprobeerd moeten worden.

De Pannekoekenbakker Zuidland ligt aan het water.
De Pannekoekenbakker Zuidland ligt aan het water.
Lachspiegels bij de entree.
Lachspiegels bij de entree.

Volop speelplezier bij De Pannekoekenbakker Zuidland

We krijgen ze eigenlijk niet mee naar binnen. De lachspiegels zijn leuk, maar de speeltuin buiten is nog veel leuker. Het restaurant is gezellig ingericht. De tafels staan verdeeld over drie ruimtes. Hierdoor is de capaciteit groot, maar oogt het knusser en kleinschaliger. De plafonds zijn gedrapeerd met doeken. Het lijken circustenten. Wij mogen gaan zitten in één van de zalen bij het raam met zicht op de speeltuin. “Doei, ik ga!” roept de jongste, nog voordat we zitten. Met moeite weten we hem rustig te krijgen en eerst te laten vertellen welke pannenkoek hij wil. “Appel” roept hij nog en weg is hij. Maar niet naar buiten. Want hij heeft in de naastgelegen zaal Lunapark gespot, een kleine speelgelegenheid. De oudste gaat op het computerspel van Arcade spelen dat naast Lunapark hangt.

Lunapark, een kleine speelgelegenheid in één van de eetzalen.
Lunapark, een kleine speelgelegenheid in één van de eetzalen.

Enorm veel keuze uit de heerlijkste pannenkoeken

Al snel keren ze allebei terug. Een beetje teleurgesteld. “Het is maar een kleine speeltuin, we gaan naar buiten!” De pannenkoekenkeuze wordt nog even gewijzigd, want de keuze is reuze. Vijf pagina’s vol met allerlei soorten pannenkoeken en voor kinderen één pagina vol. De ene nog lekkerder dan de andere. Uiteindelijk zijn ze het erover eens dat appel, rozijn en poedersuiker een heerlijke combi is en dan verdwijnen ze naar buiten. De placemats met puzzel, kleurplaat en kleurpotloden die zijn klaar gelegd zijn leuk, maar niet voor onze kinderen.

De menukaart met ontzettend veel keuze voor betaalbare prijzen.
De menukaart met ontzettend veel keuze voor betaalbare prijzen.

Speeltuin

Ze sprinten naar achteren. Want daar staat een enorm groot springkussen. Zo groot heb ik ze nog niet eerder gezien. Met glijbanen, stootkussen, klimbanen, torentjes en een brug. Behalve het springkussen staan in de speeltuin een lange kabelbaan, een familieschommel, gewone schommels, een draaimolen, duikelrekken en nog veel meer. Een zestal trampolines staat naast het terras. De lol is compleet. We spreken af dat ze direct komen als we roepen. Maar al onze inspanningen ten spijt: de speeltuin is té leuk. Het duurt dan ook even voordat ze de weg naar hun pannenkoek hebben gevonden.

Wat een grote toffe speeltuin bij De Pannekoekenbakker Zuidland.
Wat een grote toffe speeltuin bij De Pannekoekenbakker Zuidland.
Een megagroot springkussen scoort altijd bij de kinderen.
Zo’n megagroot springkussen scoort altijd bij de kinderen.
Restaurant, speeltuin en terras liggen bij elkaar.
Restaurant, speeltuin en terras liggen bij elkaar.

Overheerlijke pannenkoeken

Eenmaal aan tafel is het genieten! Wat een heerlijke pannenkoeken. Goed gevuld, krokant gebakken en precies groot genoeg. Ik heb een hartige pannenkoek met brie, walnoot en honing en Steef heeft er eentje met apfelstrudel, ijs, vanillesaus en slagroom. Loopt het water jullie vast al in de mond? Die van de kinderen is ook heerlijk. Niet zo’n wonder dat de hele pannenkoek in een mum van tijd naar binnen is gewerkt.

Een heerlijke pannenkoek met Apfelstrudel, vanillesaus, ijs en slagroom.
Een heerlijke pannenkoek met Apfelstrudel, vanillesaus, ijs en slagroom.
Een pannenkoek met brie, honing en walnoten. Krijg je al trek?
Een pannenkoek met brie, honing en walnoten. Krijg je al trek?
Mmmm dat is lekker!
Mmmm dat is lekker!
Helemaal opgegeten. Dat was lekker!
Helemaal opgegeten. Dat was lekker!

Smul-geld

Bij de kinderpannenkoeken zit standaard 4 smul. Smul is pannenkoekenbakkersgeld. Met dit geld kun je, na het eten, een kadootje uitzoeken in de smulwinkel. Er zijn ook speciale pannenkoeken met 10 smul verkrijgbaar. Of je betaalt gewoon 1,40 euro extra. Kiest je kind voor een toetje, dan krijgt hij/zij er 2 smul bij. Bij een compleet kindermenu ontvangt je kind 6 smul. Geniaal, echt superleuk bedacht. Eerst smullen van de pannenkoek en daarna naar de smulwinkel om je smulgeld uit te geven.

Een kinderpannenkoek met smulgeld.
Een kinderpannenkoek met smulgeld.

Smulwinkel

De smulwinkel ligt vol met kado’s. Vanaf 4 smul kun je iets uitzoeken. We zien ook spelletjes voor 20 smul, dan moet je dus vaker komen en smul-geld gaan sparen. Omdat we hier niet terug komen, mogen beide kinderen wat uitzoeken. De jongste kiest voor een zakje met wat knikkers, de oudste vindt het moeilijk en kiest uiteindelijk voor Emoji-hangers.

Het smulwinkeltje waar de kinderen hun smulgeld mogen uitgeven.
Het smulwinkeltje waar de kinderen hun smulgeld mogen uitgeven.
Volop keuze in de smulwinkel. Teveel keuze?
Volop keuze in de smulwinkel. Teveel keuze?

Volop keuze uit nagerechten

Terwijl de kinderen wel een kwartier doorbrengen in de smulwinkel, hebben wij de gelegenheid om een lekker nagerecht uit te zoeken. Ook hierin is volop keuze en alles is even lekker. Het valt daarom niet mee om te kiezen. En terwijl wij genieten van het nagerecht zijn onze kinderen, hoe kan het ook anders, alweer vertrokken naar de speeltuin.

Nog even op de trampolines in de speeltuin.
Nog even op de trampolines springen in de speeltuin.

Meerdere vestigingen van De Pannekoekenbakker

Bij het afrekenen kan ik zegels sparen op een kaart. Bij elke 12,50 euro krijg je een zegel en als de kaart vol is, krijg ik 12,50 euro korting op het eten. Als ik aangeef dat we hier eenmalig zijn en dat ik daar niets aan heb, hoor ik dat De Pannekoekenbakker meerdere vestigingen in midden en zuid Nederland heeft en dat het een behoorlijke keten is. Ook bij ons in de buurt zit een vestiging, dus ik besluit te gaan sparen. We gaan zeker nog een keer eten bij De Pannekoekenbakker. En handig om te weten: ook het smulgeld is inwisselbaar en te sparen op de andere vestigingen.

Wat je verder nog moet weten over De Pannekoekenbakker Zuidland

Meer informatie over De Pannekoekenbakker en hun vestigingen vind je hier.

De Pannekoekenbakker heeft inmiddels 14 vestigingen in Nederland, twee in België en één in Duitsland. Niet elke vestiging heeft dezelfde speelvoorzieningen als die in Zuidland. Het smul geld en het winkeltje vind je bij elke vestiging. En elke vestiging hanteert dezelfde menukaart.

Een kindermenu kost 7,90 euro (inclusief 6 smul). Een pannenkoek naturel kost 5,40 euro (inclusief 4 smul) of 7,80 euro (inclusief 10 smul). De speciale hartige of extra belegde pannenkoeken zijn verkrijgbaar vanaf 6,50 euro (inclusief 4 smul) of vanaf 9 euro (inclusief 10 smul). Kijk hier voor de smulkaart (prijspeil 2017).

Voor gasten van De Pannekoekenbakker Zuidland is de speeltuin gratis. De 18-holes midgetgolfbaan kost 5,60 euro voor kinderen (inclusief drankje) en 6,60 euro voor volwassenen (inclusief drankje).

Heb jij wel eens bij De Pannekoekenbakker Zuidland gegeten?

Zijn jouw kinderen ook zo dol op pannenkoeken? Lees dan onze tips voor de leukste en lekkerste pannenkoekenrestaurants voor kinderen.

Meer lezen?

Op zoek naar kindvriendelijke restaurants? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.