Glijbanen in Hof van Saksen, fantastische waterpret voor het hele gezin

0
328
Wauw, wat is de Saltato een gave glijbaan in het zwembad van Hof van Saksen!
Wauw, wat is de Saltato een gave glijbaan in het zwembad van Hof van Saksen!

De glijbanen in Hof van Saksen zijn een belevenis voor het hele gezin. Onlangs werd in het zwembad van Hof van Saksen de langste trechterglijbaan ter wereld geopend: de Saltato. En aangezien de jongens van blogger Suzanne gek zijn op waterglijbanen, probeerden zij deze geweldige nieuwe glijbaan uit.

Bekijk hier direct de prijzen van Hof van Saksen!

Spectaculaire glijbanen in Hof van Saksen

Mijn jongens zijn helemaal door het dolle als ze horen dat we de waterglijbanen in Hof van Saksen gaan bezoeken. Ze hebben al veel filmpjes van waterglijbanen gezien op internet en ze weten precies welke glijbanen in Hof van Saksen te vinden zijn. Als ik vertel dat de nieuwste glijbaan de allerlangste trechterglijbaan ter wereld is, is het enthousiasme compleet.

De glijbanen in Hof van Saksen zijn echt gaaf.
De trechterglijbanen in Hof van Saksen zijn echt gaaf.
De ingang van de glijbanen.

Saltato, langste trechterglijbaan ter wereld

Dagenlang gaat het gesprek over de Saltato, want zo heet deze nieuwe trechterglijbaan. “Hoe snel gaat hij?”, “Is de glijbaan steil?”, “Hoe lang is die?” Ik vertel ze dat de Saltato de langste trechterglijbaan ter wereld is met een lengte van 197 meter en dat het vier trechters heeft van 5 meter. Ik laat ze een korte preview op internet zien. Ze zien dat het een bandenglijbaan is waar je met ’n tweeën vanaf kan. “Oh dat durven we wel hoor mam, geen probleem!” zeggen ze ter bevestiging.

Op weg naar de glijbanen in Hof van Saksen

“Ik heb er zo’n zin in mama, ik kan niet langer wachten!” zegt mijn jongste als het eindelijk zover is. Ik begrijp zijn enthousiasme, want hij is een groot fan van allerlei YouTube filmpjes met waterglijbanen. De autorit naar Assen gaat gelukkig voorspoedig. We zijn er al snel. Nog voordat we in Nooitgedacht zijn, het plaatsje waar Hof van Saksen ligt, hoor ik een enorme schreeuw vanaf de achterbank. “Kijk kijk kijk! Daar! Ik zie het zwembad van Hof van Saksen al, een hele grote trechter en allemaal glijbaanbuizen!” We zijn er. De gekte is compleet. 

Eenmaal bij Hof van Saksen kan hij echt niet langer wachten. En uiteraard wil hij samen met zijn vader als eerste naar beneden. Weten hoe hij het vond? 

Saltato, een trechterglijbaan voor kinderen met lef

Zodra mijn man met onze jongste zoon vertrokken is, mag ik met mijn oudste zoon gaan zitten in de band. Ondertussen kunnen we via een beeldscherm precies zien hoe de afdaling door de buis met trechters verloopt.

Al snel gaat het licht op groen. Daar gaan we. De nieuwe trechterglijbaan is een echte beleving. Het eerste stukje glijbaan begint rustig, maar na de eerste trechter komen we terecht in golvend water. Onderweg zien we spectaculaire lichteffecten en worden we van de ene naar de andere trechter geworpen. In de derde trechter belanden we achterste voren in de buis. Het laatste deel van onze tocht gaan we met een donderend geraas de laatste trechter in. Nog een klein stukje en dan worden we uit de buis gegooid.

Een onvergetelijke ervaring. We willen allemaal nog een keer.

Wauw, wat is de Saltato een gave glijbaan in het zwembad van Hof van Saksen!
Wauw, wat is de Saltato een gave glijbaan in het zwembad van Hof van Saksen!
De Saltato, één van de glijbanen van Hof van Saksen
De Saltato is de langste trechterglijbaan ter wereld van 197 meter met vier trechters.

Intenso, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux

Na twee keer proberen we de Intenso uit. Deze buis ligt naast de Saltato en bestaat sinds 2017. Ook op de Intenso ga je in een tweepersoonsband naar beneden. Bovenaan kun je zelf een lichteffect kiezen. Wij kiezen voor de disco. Helaas vallen de lichteffecten door het felle zonlicht niet zo op, maar bij schemer of in de winter zal het erg mooi zijn. De band gaat vooral snel. Voor we het weten zijn we beneden. Ook deze is glijbaan is tof.

Bombo, grootste indoor trechterglijbaan ter wereld 

De Bombo is de grootste indoor trechterglijbaan ter wereld, waar je in een vierpersoonsband met een vrije val van 10 meter een enorme trechter in stort. Deze indrukwekkend grote trechter zagen we al van buitenaf en als we goed kijken is ook duidelijk de steile buis te zien die naar de enorme trechter toe leidt.    

Na lang twijfelen besluiten we de afdaling van de Bombo te maken. Zenuwachtig ga ik zitten. Benieuwd wat ons te wachten staat.

Na een rustig tochtje door een paar bochten zie ik een gapend gat de diepte in. Ik slik even. Tijd om na te denken is er niet. Daar gaan we. Met een enorme duikvlucht vallen we 10 meter de diepte in. We komen uit in de immense trechter, scheppen een flinke lading water (goed vasthouden!) en glijden met een enorme vaart via de halfpipe naar beneden.

Het is een onbeschrijflijk gevoel. Spannend, eng, tof en gaaf tegelijk. Wel een glijbaan voor durfals. 

Bombo, één van de glijbanen in Hof van Saksenn
De Bombo met vrije val van 10 meter is voor de echte durfals.
De indrukwekkend grote trechter van de Bombo in Hof van Saksen.

Presto, de steilste speedslide van Nederland

Zo hard mogelijk naar beneden tot wel 60 kilometer per uur. Mijn jongens hoeven hier niet over na te denken. De rode steile glijbaan in het Boschbad in Apeldoorn durven ze af, dus ook deze gaan ze zonder aarzelen naar beneden.

De Presto is 115 meter lang, maar gaat zo snel, dat je binnen luttele seconden beneden in de uitglijbak belandt. Ik durf hem niet aan en geniet van mijn mannen die hun hand er niet voor omdraaien.

Binnen no-time beneden op de Presto. 

Zwembad Hof van Saksen, met kleine kinderen de wildwaterbaan af

De glijbanen in Hof van Saksen zijn alleen geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter. Gelukkig is er meer.

Behalve de glijbanen is er een 107 meter lange wildwaterbaan, een prachtig vormgegeven natuurlijk aangelegde stroomversnelling, waar de allerkleinsten met begeleiding en zwembandjes vanaf kunnen. Uiteraard hebben we de wildwaterbaan uitgeprobeerd. Na de spanning en sensatie van de vier spectaculaire glijbanen in Hof van Saksen is dit voor ons wel wat tam.

Daarnaast is er ruimte voor sport en spel in een diep wedstrijdbad met startblokken, kun je ontspannen in het bubbelbad of lekker chillen in het recreatiebad. De peuters kunnen spelen in het peuterbad.

Bekijk hier direct de prijzen van Hof van Saksen!

Veiligheid in het zwembad van Hof van Saksen

In het zwembad is veel aandacht voor veiligheid. Er hangen overal duidelijke borden met instructies, er is veel toezicht aanwezig en de regels worden streng gehandhaafd. Zo zijn sieraden en brillen niet toegestaan bij de glijbanen.

Voor alle glijbanen geldt een minimale lengte van 1.20 meter. En voor de Bombo en Presto moet je minimaal 8 jaar of ouder zijn en over zwemdiploma A beschikken. 

Veiligheidsregels worden strikt gehandhaafd.

Vakantie Hof van Saksen

Behalve de glijbanen is er op het resort Hof van Saksen veel meer te doen. Er is een prachtig aangelegd zwemmeer met uitdagende klim- en speeltoestellen. Je kunt lekker trampolinespringen in de Bouncehal, bowlen op de bowlingbaan, uren spelen in de indoor speeltuin of voetballen in de indoor voetbalkooi. Voor de tieners is er een chillruimte met pooltafels en speelautomaten. Bij één van de vele academies kun je (samen met je kinderen) onder begeleiding van alles maken en leren.

Blogger Iris is een regelmatige bezoeker van Hof van Saksen en schreef er eerder al dit blog over. 

Er is zoveel in Hof van Saksen te doen, hier kun je je zonder problemen een week (of langer) vermaken. Of je nu met hele jonge kinderen of juist met tieners op vakantie gaat. Een selectie van de beschikbare accommodaties:

Daarnaast zijn er nog veel meer accommodaties op Hof van Saksen.

Ook leuk: de nieuwe Family Adventure Golfbaan

Hof van Saksen is continu aan het vernieuwen. Zo is onlangs de nieuwe Family Adventure Golfbaan geopend. We besluiten een aantal holes te gaan spelen. Onze ervaring is dat 18-holes voor onze jongens te lang is. We kiezen de leukste holes uit en spelen deze. Het is een mooie baan met smalle doorgangen, loopings en glijbanen als hindernissen die je voor 6,50 euro per persoon kunt spelen (prijspeil 2019).

Vol spanning bij de laatste hole.

Als daggast naar het zwembad van Hof van Saksen

Wel naar het zwembad van Hof van Saksen maar niet blijven slapen? Dat kan buiten de weekenden en buiten de schoolvakanties van Nederland, Duitsland en België. Vooraf moet je even bellen naar Hof van Saksen en vragen naar de beschikbaarheid. Ga er dus niet op de bonnefooi heen.

Ligging Resort Hof van Saksen

Resort Hof van Saksen ligt vlakbij Assen. Wij bezochten de glijbanen in Hof van Saksen tijdens de TT van Assen. Op dat moment waren vele parkbezoekers bij de Grand Prix, waardoor het park overdag lekker rustig was. Geen rijen bij de glijbanen en volop ruimte in de bouncehal, minigolfbaan en speeltuin.

Bekijk hier direct de prijzen van Hof van Saksen!

 

Ben jij al eens in het zwembad met de glijbanen in Hof van Saksen geweest? 

Meer lezen

Op zoek naar leuke uitjes en vakanties vol zwembaden? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Hof van Saksen en Landal. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.