Tropical Islands, een heel bijzonder zwemparadijs bij Berlijn

Tropical Islands, Het mooiste zwemparadijs van Duitsland, is vlakbij Berlijn te vinden. Saskia ging een dag naar dit bijzondere ‘zwembad’. Ja, zwembad tussen aanhalingstekens, want het is veel meer dan dat.

Tropical Islands in Duitsland: subtropisch zwembad, waterpark of themapark?

“Wat is Tropical Islands dan als het geen zwembad is?” Maureen probeert te begrijpen waar we heen gaan. “Het is een soort waterpark, maar dan met een tropische sfeer” vertel ik. Beide kinderen kijken me wat glazig aan. Ze hebben totaal geen idee wat ze kunnen verwachten.

Dat vraagteken boven hun hoofd wordt nog groter als we er bijna zijn. Op een voormalig Sovjet luchthaventerrein staat een hele grote hal. Geen vierkante blokkendoos, maar een langwerpige koepel. Ooit gebruikt om zeppelins in te bouwen.

Ik parkeer de auto op het grote parkeerterrein achter de hal. We lopen naar binnen en dan beginnen ze langzaam een beeld te krijgen van Tropical Islands. “Het is net een grote kas. Wat veel planten, maar waar kun je dan zwemmen?” vraagt Camiel. We besluiten te starten met een oriëntatie rondje door het zwemparadijs.

In deze hal is Tropical Islands te vinden. We worden steeds nieuwsgieriger.
In deze hal is Tropical Islands te vinden. We worden steeds nieuwsgieriger.
Echt geen idee wat ze kunnen verwachten....
Echt geen idee wat ze kunnen verwachten….
Dit is alleen maar het binnengedeelte van Tropical Islands.
Dit is alleen maar het binnengedeelte van Tropical Islands.

Wat is er bij Tropical Islands te doen? Een eerste indruk van dit subtropisch zwembad

Tropical Islands bestaat uit meerdere themagebieden. We lopen eerst door het Regenwoud. “Mam, ze hebben hier echte dieren!” roept Camiel als we langs de flamingo’s lopen.

Echte flamingo's
Echte flamingo’s

Aan de andere kant van het Regenwoud komen we uit bij de Südsee. “Daar wil ik zwemmen!” klinkt het. Langs de Südsee ligt echt zand met daarop hele rijen ligbedden. Het is net een echt strand. Naast de Südsee zien we een spraypark, waar vooral de kleine kinderen heerlijk met water kunnen spelen. De horeca is te vinden in gebouwtjes die eruit zien als strandtenten.

De zon schijnt door een speciaal doek naar binnen. Dat doek zorgt ervoor dat het zonlicht de planten echt kan bereiken. Het heeft wel als consequentie dat je hier als bezoeker echt zonlicht op je huid krijgt. Insmeren dus!