Het Maïsdoolhof in Voorthuizen

1
312
Favoriet bij Bram en Boris: zwemmen in het maïsbad.

Blogger Lineke schrijft over een uitje dat haar kinderen gedaan hebben met opa en oma… en die absoluut voor herhaling vatbaar is.

Maïsdoolhof in Voorthuizen

De jongens logeren regelmatig bij opa en oma in Gelderland. En logeren staat gelijk aan leuke dingen doen. Op die manier belandden ze met opa en oma op het Maïsdoolhof in Voorthuizen. Droog weer is wel een voorwaarde en lekker weer is de kers op de taart.

Eenmaal aangekomen op het Maïsdoolhof vind je de, uiteraard, grootste ‘attractie’: het doolhof. Aan de hand van een lijst met vragen kan je er een heuse speurtocht van maken. En ben je uitgespeurd dan kan je over naar de volgende activiteit… van een ritje in de monorail boven het speelveld tot skelteren of juist lekker kliederen met zand, een waterpomp en kleren die vies mogen worden. Op het speelveld is er echt van alles te doen.

Heerlijk spelen in het Maïsdoolhof.
Heerlijk spelen in het Maïsdoolhof.
Een ritje in de monorail.
Een ritje in de monorail.

Een duik in het maïsbad

Maar wat de jongens het allerleukst vinden is een duik nemen in het maïszwembad. Een grote bak gevuld met maïskorrels…. dat voelt lekker zeg! Wat ik persoonlijk dan weer heel grappig vind is het bord dat er hangt: ‘Maïs in bak laten’. Vooral als ik dan ’s avonds op mijn knietjes bij de wasmachine zit en er een klein fortuin aan goudgele korrels uit broekzakken of broekspijpen rolt… poosje door sparen en ik kan mijn eigen maïsbad vullen ;-).

Favoriet bij Bram en Boris: zwemmen in het maïsbad.
Favoriet bij Bram en Boris: zwemmen in het maïsbad.

Eten, drinken en slapen

Hongerig van al het spelen is er zeker iets lekkers te eten en te drinken bij het Maïsdoolhof. Heel betaalbaar…maar wil je je eigen meegebrachte eten nuttigen dan is dat geen enkel probleem. Dat maakt een uitje voor mij altijd extra aantrekkelijk!

Bij het Maïsdoolhof is ook een camping. Of moet ik zeggen, bij camping RoMaLo zit ook een enorm leuk maïsdoolhof? Met de camping heb ik geen ervaring maar als ik de site zo bekijk en de tarieven zou daar zomaar verandering in kunnen komen. Ziet er leuk uit!

Praktische informatie

Maar terug naar het Maïsdoolhof… voor 4 euro per persoon heb je een heel leuk uitje. Voor de ouders, opa’s en oma’s is er voldoende zitgelegenheid om rustig te genieten van de spelende kinderen. Kijk wel even op de site voor de openingstijden want het Maïsdoolhof is alleen open als de maïs gegroeid is: in de zomermaanden dus. Ben je op vakantie op de Veluwe en heb je zin in een leuk uitstapje met je peuter of kleuter? Tik Voorthuizen in op je navigatie en gaan!

Ben jij al eens bij een maïsdoolhof geweest met je kinderen? Hoe vonden ze het?

Meer lezen

Nieuwsgierig naar meer uitjes met kinderen in het noorden van Gelderland? Klik & kijk voor inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.