Amsterdamse rondvaart voor kinderen: zoetwaterpiraten gezocht.

11
246
Bij het Scheepvaartmuseum voeren we bijna tegen het VOC-schip aan, zo dichtbij kwamen we!
Bij het Scheepvaartmuseum voeren we bijna tegen het VOC-schip aan, zo dichtbij kwamen we!

In 2014 ontdekte Saskia Amsterdam vanaf het water tijdens een speciale rondvaart voor kinderen van Blue Boat Company.

Gezocht: Zoetwaterpiraten!

De stoere Amsterdamse stadsmuis Sjonnie neemt kinderen mee op een spannend avontuur. Met een beetje hulp van de ‘Zoetwaterpiraten’ probeert Sjonnie de waterangst van zijn vriend Harold te overwinnen. Alle kinderen krijgen het Zoetwaterpiratenpakket. Het verhaal over Sjonnie en Harold wordt verteld via een audiosysteem. Als ouder kan je ervoor kiezen naar hetzelfde verhaal te luisteren als je kinderen of voor het ‘grote mensen’-verhaal.

Deze rondvaart voor kinderen is geschikt voor de leeftijdscategorie 5 tot 12 jaar en duurt 75 minuten.

De testvaart

Afgelopen dinsdag hebben we speciaal voor jullie, en op uitnodiging van Blue Boat Company, deze rondvaart voor kinderen getest. Vanaf het Centraal Station reden we met de tram naar het Leidseplein, vanaf daar was het nog een minuutje lopen naar de vertrekkade waar de rondvaartboot al op ons lag te wachten.

Blue Boat Company start met de rondvaart voor kinderen achter het Hard Rock Café.
Blue Boat Company start met de rondvaart voor kinderen achter het Hard Rock Café.

M. en C. kregen een ‘Zoetwaterpiraten’-pakketje met een verrekijker, werkboekje en potloden. Aan tafel werd het pakket meteen open gemaakt en bestudeerd. M. (7) kon er direct zelf mee aan de slag, C. (5) had nog wat hulp nodig bij het voorlezen van de opdrachten. Voor hen was het erg handig dat je in deze rondvaartboot aan een tafeltje zit, zo hadden ze alle ruimte om in hun boekje te werken.

Een van de opdrachten is om op zoek te gaan naar afbeeldingen van dieren op de gevels. Dat viel niet mee met zoveel grachtenpanden, al hielp het een heel stuk dat de boot een glazen dak heeft zodat je alles echt goed kan zien. Een mooie uitdaging voor echte speurneuzen. Oh ja, als je opeens alle kinderen ziet bukken, dan hebben ze net een bordje gezien met een doorkruiste P. Volgens Sjonnie staat die P voor: “Verboden voor piraten, allemaal bukken”.

Het Zoetwaterpiraten pakketje voor de kinderen.
Het Zoetwaterpiraten pakketje voor de kinderen.
Dankzij het glazen dak kan je alles goed zien.
Dankzij het glazen dak kan je alles goed zien.
Bij het Scheepvaartmuseum voeren we bijna tegen het VOC-schip aan, zo dichtbij kwamen we!
Bij het Scheepvaartmuseum voeren we bijna tegen het VOC-schip aan, zo dichtbij kwamen we!

Met deze rondvaart vaar je door de Amsterdamse grachten en over het IJ. Bij het Scheepvaartmuseum kwamen we zelfs extra dicht bij de replica van het VOC-schip, hierdoor was de kleurrijke achterkant goed te bekijken. Op het IJ zie je als je geluk hebt grotere boten voorbij varen. Op de grachten zelf is het heerlijk naar binnen gluren bij grachtenpandjes met kroonluchters en gezellige woonboten. De tijd vliegt voorbij.

Nu is natuurlijk de vraag: “Wat vinden M. en C. leuker, de rondvaart voor kinderen of de gewone?”. Ze kozen unaniem voor de kinderrondvaart.

Rondvaart voor kinderen: de praktische zaken

Blue Boat Company is gevestigd aan de Stadhouderskade 30, achter het Hard Rock Café. Van oktober tot en met maart vaart de rondvaart voor kinderen iedere dag van 10.00 tot 18.00 uur. De rondvaart vertrekt elk uur en in de herfstvakantie zelfs elk half uur. Kaartjes kosten 7,50 euro voor kinderen en 13 euro voor volwassenen. Een familieticket kost 37 euro en is te gebruiken door 2 volwassenen en maximaal 4 kinderen. Prijspeil 2014. Check de actuele prijzen altijd op de website van Blue Boat Company.

Meer lezen

Ga je een dagje met de kinderen naar Amsterdam, dan kan je hier meer tips lezen:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

11 REACTIES

 1. Jaaaa! Zo’n leuk uitje voor de verjaardag van mijn dochter met ons gezin. Gaan we gezellig met de trein naar Amsterdam én op de boot. Wat zou ze gelukkig zijn 🙂

 2. Wij willen heeeeeeeeeeeeeel graag die rondvaart maken volgende week tijdens onze hefstvakantie.
  Wij wonen in voorburg maar onze pap komt uit amsterdam dus lijkt het ons extra leuk om meer over deze stad te zien en leren!!!!

  Groetjes Julia & Daniel ( 7 & 6 jaar )

 3. Wat een gave rondvaart! Ook als echte Amsterdammers is het superleuk om de stad vanaf een andere kant te ontdekken, dus Job, Pieter en ik maken graag kans op deze familiticket!

 4. Volgende week (onze herfstvakantie) gaan we bij opa Dick logeren.
  Die is zelf in Amsterdam geboren en heeft er heel lang gewoond.
  Wat zou het geweldig zijn als we hem als verrassing mee kunnen nemen, zodat hij ons zijn stad kan laten zien vanaf het water.
  Dan hebben wij meteen een super gezellig dag met onze opa, die toch best ver (130km) van ons vandaan woont.

  Groetjes Samuel, Sifra en Immanuel.
  En hun mama natuurlijk

 5. We zijn al in verschillende grote Europese steden geweest maar nog nooit in onze eigen hoofdstad Amsterdam. Dat kan toch niet!

  Groetjes Noa en Isa

 6. Auto’s, treinen en boten zijn de musthaves en mustsees voor jongens. En aangezien Mika en Jesse nog nooit op een boot hebben gezeten weet ik zeker dat ze dit ook helemaal geweldig zullen vinden!

 7. Isis is gek op speurtochten en op het verkennen van nieuwe dingen! Deze tocht zou ze dus heel erg leuk vinden, kunnen we mooi combineren met een bezoekje aan Amsterdam en aan Madame Tussaud!

 8. Ja, dit lijkt mij het ultieme uitje, samen met ons gezinnetje.
  Amsterdam is top en onze dochter is hier geboren. Om deze reden zijn wij zeker in voor een citytrip in combinatie met een speur-/vaartocht.

 9. Jaaaa, wij gaan heel graag met stadmuis Sjonnie mee op avontuur!
  Wat een ontzettende leuke manier om onze meid van 7 jaar vanaf het water deze mooie hoofdstad te laten zien! Wij zijn door deze tip zo enthousiast geworden dat we hem zeker willen gaan beleven, maar wie weet door te winnen dat ons dagje uit nog feestelijker wordt!

  In ieder geval heeft Sjonnie bij deze alvast 3 Zoetwaterpiraten GEVONDEN!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.