Zo kampeer ik: de gedeelde Burstner caravan

Vandaag in “Zo kampeer ik” vertelt Mandy over de caravan die zij met haar ouders deelt. Dat is nog eens een prijsbewust idee.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Wij zijn Thomas (45) en Mandy (40), samen met onze twee kinderen Nynke (bijna 7) en Jelmer (5) kamperen we vanaf dat de jongste 5 maanden is.

Thomas en Mandy kamperen al vanaf dat ze klein zijn. Thomas in de caravan op een camping een aantal kilometer van zijn huis verwijderd, aangezien zijn vader een eigen zaak had. Ik kampeerde met een vouwwagen, een aantal jaar in Drenthe en daarna nog een aantal jaar in Italië. Heerlijk vond ik het. Genieten op de camping, volop speelgelegenheid en vriendjes en vriendinnetjes genoeg. Zelfs mijn eerste zoen heb ik op de camping gekregen, van een Italiaan.

We vierden eerder, toen we nog met z’n tweeën waren, vakantie in een huisje. Ideaal pak de auto vol en rijden maar. De kids wilden we toch wel heel graag het kamperen mee geven.

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

Wij kamperen met een Burstner caravan en een voortent van Dorema. Deze tent hebben we sinds 2011, daarvoor gebruikte we de tent die bij de caravan zat. Nu hebben we een tent met aluminium buizen en een erg handig klik systeem. De caravan heeft ruimte zat van binnen, we gebruiken hem eigenlijk alleen om in te slapen en de voortent is ruim genoeg, om eventueel met regen droog te kunnen zitten. De kinderen slapen in het zijtentje, dat vinden ze helemaal super. De eerste jaren zijn we in Nederland gebleven en daarna hebben we twee jaar gekampeerd in Luxemburg. Vorig jaar zijn we voor het eerst gaan kamperen in Denemarken en dat beviel ons zo goed dat zowel wij als de kinderen dit jaar weer terug wilde gaan. Zo geschiedde. Ik denk dat we voorlopig nog niet uitgekeken zijn in Scandinavië.

De Burstner caravan met Dorema voortent, deze biedt een zee aan ruimte.
De Burstner caravan met Dorema voortent, deze biedt een zee aan ruimte.

Waarom hebben jullie voor een Burstner gekozen?

Nadat we in 2009 op vakantie zijn geweest in een huisje, vertelde mijn ouders dat ze een andere caravan wilde kopen. Na enig overleg hebben we aangegeven dat we dit wel graag samen wilden doen, wij hadden namelijk ook wel oren naar een caravan. Zo wordt de caravan tenminste regelmatig gebruikt en kunnen we de kosten delen. De caravan hebben we tweedehands gekocht, bij deze caravan zat een voortent, deze voldeed maar daar was ook alles mee gezegd. Twee jaar later hebben we de huidige voortent gekocht, bij de Doremafabriek. Met aluminium buizen en een zijtentje, waar de kinderen kunnen slapen. Dat bevalt ons prima. Heel veel inboedel hadden mijn ouders al en de afgelopen jaren hebben wij er dingen bij gekocht die voor ons handig zijn.

Dit jaar zagen we op de camping een camper, met een tent die je los kan koppelen van de camper. Dat lijkt ons ook wel wat, dus wie weet in de toekomst.

Goed zichtbaar: het aparte zijtentje waar de kinderen slapen.
Goed zichtbaar: het aparte zijtentje waar de kinderen slapen.

Wat kost een Burstner caravan ongeveer?

Omdat we met z’n tweeën zijn kunnen we de kosten delen. Dat is toch wel erg handig. En is het nog te overzien. Aangezien mijn ouders het zijtentje niet gebruiken hebben wij deze bekostigd. Wel zo eerlijk. Een andere voortent kopen bij de Dorema-fabriek zelf dat scheelt ook behoorlijk, al heb je dan een tent van het jaar daarvoor ( of dat nu zo erg is ). Ook de stallingskosten, reparatie en keuringskosten worden gedeeld.

Waarom zou je de Bürstner caravan aanraden aan een ander?

Ikzelf vind het erg handig om thuis bijna alles al op de goede plek in te pakken. Voor een overnachting onderweg is het ook prima te doen. Pootjes uitdraaien, stoel en tafel neerzetten en je bent klaar. Maar of ik dit nu aan iemand zou aanraden, ik denk dat ieder moet doen wat hij/zij zelf het prettigst vind en waar ze zich goed bij voelen. Voor ons is dit de prettigste manier van kamperen, lekker je eigen spulletjes bij de hand en toch wel redelijk luxe.

Meer lezen

Meer weten over de ervaringen met tenten, caravans en vouwwagens? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelNaar Zweden met kinderen? Zo kom je er
Volgend artikelDe Amsterdamse Waterleidingduinen met kinderen bezoeken
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.