Zo kampeer ik: in een Bürstner caravan zonder verdere luxe

In “Zo kampeer ik” vertelt Sandra van StralendSchrijven deze keer over de vrijheid en het gemak van een caravan. Ben jij een liefhebber van Scandinavië en Oost-Europa? Dan is haar website een aanrader om te bekijken, klik hier maar.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Mijn man en ik hebben allebei als kind al gekampeerd – hij met de caravan en ik met de tent. Sinds 2007 gaan we zelf elk jaar kamperen met onze kinderen, die nu 6, 8 en 11 zijn. In de zomer gaan we vaak naar Zweden of Tsjechië en in korte vakanties zoeken we soms een camping in Nederland op.

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

Sinds 2009 hebben we een Bürstner caravan waar we allemaal in passen: er is een tweepersoonsbed voorin en een stapelbed en een eenpersoonsbed achterin. Tegenwoordig nemen we ook een tentje mee voor de kinderen, maar ze willen ook nog regelmatig ‘binnen’ slapen.

vakantie met kinderen, kamperen met kinderen. Burstner caravan. caravan met kinderen, 5 persoons caravan, kids er op uit
Ideaal: een caravan die geschikt is voor 5 personen, gecombineerd met een voortent die snel op te zetten is.
vakantie met kinderen, kamperen met kinderen. Burstner caravan. caravan met kinderen, 5 persoons caravan, kids er op uit
Het comfort van een caravan en toch het echte eenvoudige kampeergevoel.

Waarom hebben jullie voor een Bürstner caravan gekozen?

De eerste twee jaar dat we gingen kamperen, mochten we de caravan van mijn schoonouders lenen, om te kijken of het beviel. Ik was erg gewend aan eenvoudig tentkamperen en moest best wennen aan zo’n groot ding achter de auto en al die luxe, die ik soms een beetje overdreven vond.

Maar al gauw viel ik voor de voordelen van een ‘sleurhut’. Het grootste voordeel vind ik dat je zelfs met flinke regen niet bang hoeft te zijn voor lekkage, zoals je die wel kunt hebben door het tentdoek of het grondzeil. In de regen een tent opzetten of eerst luchtbedden opblazen is niet nodig: even de pootjes uitdraaien en je hebt alles wat je nodig hebt. Toen we deze Bürstner caravan met vijf slaapplaatsen vonden, was ik helemaal verkocht.

Wel hebben we onze eigen mix van ‘luxe’ caravankamperen en eenvoudig tentkamperen gemaakt. Als voortent gebruiken we een simpele reisvoortent zonder grondzeil, we nemen alleen het hoognodige mee en afwassen en naar het toilet gaan doen we meestal bij de wasgelegenheden. We zijn zo veel mogelijk buiten en gebruiken het binnengedeelte als het even kan alleen om te slapen. Dat primitieve van mijn jeugdvakanties zit er toch nog wel een beetje ingebakken…

Behalve de voordelen ten opzichte van een tent is er ook nog een groot voordeel ten opzichte van een hotel of vakantiehuisje: de vrijheid. We boeken nooit een plek en zoeken een camping waar en wanneer we willen. Bevalt het ergens niet, dan zijn we zo weer weg.

Wat kost deze Bürstner caravan ongeveer?

Onze tweedehandscaravan kostte ons in 2009 zo’n 6000 euro en de stalling kost 250 euro per jaar. Dit jaar hebben we een nieuwe voortent gekocht voor 350 euro – de vorige was versleten.

Waarom zou je deze Bürstner caravan aan anderen aanraden?

Een caravan zou ik echt iedereen aanraden. Het is echt heel comfortabel om overal je eigen huisje bij je te hebben en daarmee te kunnen gaan en staan waar je wilt!

Wil jij ook in de zomerspecial “Zo kampeer ik”? Stuur ons dan een mail. Elke woensdag en zaterdag staat er een nieuwe special klaar. Bijdrages aanleveren voor de zomer van 2014 kan nog tot en met zondag 7 september.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelTerra Mystica in Zuid Oostenrijk
Volgend artikelREVIEW: Spilhammars Camping in Zuid-Zweden
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.