Zo kampeer ik: van vouwwagen naar caravan

1
164
Vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, kids er op uit, caravan Burstner
Proefkamperen met de caravan

Na een paar angstige nachten wilde Shirley maar 1 ding: vouwwagen verkopen en overstappen op een caravan. Hoe dat zo kwam? Dat lezen jullie in deze aflevering van onze zomerspecial “Zo kampeer ik”.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Mijn naam is Shirley. Ik ben getrouwd en we hebben twee kinderen: een zoon van 10 en een dochter van zes jaar oud.

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met een camping toen ik 4 jaar oud was. Mijn ouders hadden een stacaravan in het oosten van het land. Na een aantal jaar besloten zij te gaan kamperen in het mooie Frankrijk.

Sinds 1989 zijn we jaarlijks in de Lanquedoc-Roussillon geweest, waar we steeds een andere camping bezochten. Dit elke keer in huurtenten of huurcaravans. Toen mijn man en ik nog geen kinderen hadden, hebben we de wereld eerst verkend met het vliegtuig. Toen de kinderen leerplichtig waren, viel mijn keuze weer op de camping. Wij zijn zelf eerst begonnen met een huuraccommodatie, maar al snel lieten we ons overhalen om “echt” te gaan kamperen. De rede voor mij was voornamelijk het financiële plaatje.

Met welk kampeermiddel kamperen jullie en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

Omdat een tent meteen zo echt was probeerden we eerst iets anders. In 2011 kochten we een vouwwagen Jamet uit 1994. Voordat we naar Italië gingen, hebben we de vouwwagen eerst 2 x in een park op gezet om te kijken hoe dat moest.  Alle keukentroep moest ik in de opbergbanken proppen en natuurlijk had ik veeeeel te veel om mee te nemen. Maar daar gingen we, met de kinderfietsen bovenop de vouwwagen. Ik vond het reuze spannend om met zo’n zware aanhanger te rijden!

Halverwege de reis sliepen we in een goedkoop hotelletje. Heerlijk uitgerust konden we de volgende dag verder reizen richting Venetië. Op de camping aangekomen was het bloed heet. Lees 44 graden! Nu moesten we de vouwwagen opzetten. Dat ging niet zonder slag of stoot want manlief had de beschrijving thuis laten liggen. De kinderen heb ik, met een plattegrond van de camping en wat centjes, op pad gestuurd om een ijsje te halen en de speeltuin te ontdekken. Wij konden ondertussen de vouwwagen opzetten. De voortent hebben we die dag opgezet, maar de luifel pas de andere dag. De vakantie kon beginnen!

De Jamet vouwwagen.
De Jamet vouwwagen.
Kamperen met de vouwwagen en het bijzettentje
Kamperen met de vouwwagen en het bijzettentje

Het 2e jaar ging de reis naar Zuid-Frankrijk. Naar mijn vertrouwde Lanquedoc-Roussillon. De vouwwagen was zo goed bevallen dat we deze weer meenamen. Nu mét een beschrijving en minder keukentroep. We hadden wel andere spulletjes erbij gekocht, zoals een skottel, opbergkastjes en een extra ijskastje. Dit jaar wilde onze zoon (toen 9 jr) in een eigen tentje, dus die hadden we er ook bij gekocht.

Na een aantal dagen kregen we heel gezellig contact met onze camping overburen, zij hadden een mooie caravan voor 4 personen. Natuurlijk mochten we daar een kijkje in nemen en wat ziet dat er leuk uit. Zo praktisch ook allemaal. Het enige nadeel was dat je een heus gevaarte moet meeslepen. Durven wij dat wel? Halverwege de zonnige vakantie was er slecht weer op komst. Advies was om extra maatregelen te nemen, dus we plaatste extra stormlijnen en haringen. ‘s Avonds barstte het los… onweer, storm en vreselijk harde regen. Onze zoon hebben we uit z’n tent gehaald, lekker veilig bij ons. Mijn man zag de romantiek van het slechte weer er wel in, maar ik was doodsbang! Alles schudde en ik was bang dat het zou inregenen. Alle raampjes zaten dicht waardoor het in de tent niet uit te houden was, zooo warm. Dit weer hebben we 3x ‘s nachts gehad en ik zei direct dat ik ook een caravan wilde, net zoals onze overburen hadden.

Bij thuiskomst hebben we direct de vouwwagen te koop gezet en binnen een week verkocht. Meteen gezocht naar een caravan die geschikt was voor onze auto en voor ons gezin. Dat werd een Burstner uit 1996.

Wat kosten de vouwwagen en de caravan ongeveer?

Onze Jamet vouwwagen uit 1994 hebben we via Marktplaats voor slechts 300 euro gekocht en daarna voor 400 euro verkocht. De caravan was 2.000 euro.

Waarom zou je de caravan aan anderen aanraden?

Het hele jaar heeft de caravan in de stalling gestaan. Afgelopen juni hebben we hem “getest” met een midweekje in eigen land. Wat is dit leuk zeg! Inderdaad een eigen huisje waarmee je overal naartoe kunt! En wat een ruimte! Het weer zat ons reuze mee en ook is alles getest op waterdichtheid.  We hebben een nacht regen en onweer gehad, maar nu vond ik het niet eng maar juist wel spannend. Onze kinderen slapen heerlijk in het stapelbed en wij in ons eigen afgeschermde 2 persoonsbed.  Nu kon ik de romantiek wel bedenken.

Ik kan niet wachten om deze zomer weer naar Zuid-Frankrijk te gaan, vanaf nu met caravan.

Proefkamperen met de caravan
Proefkamperen met de caravan
Ready to go!
Ready to go!

 

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Vorig artikelZo kampeer ik: met de camper
Volgend artikelStenen schilderen in Frankrijk
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.