Sprookjeshof in Zuidlaren, 5x waarom je dit speelpark in Drenthe wilt bezoeken

0
636

Het Sprookjeshof in Zuidlaren is een verrassend leuk speelpark, waar je met jonge kinderen rustig een hele dag kunt verblijven. De kinderen van blogger Kirsten (3 en 5 jaar) waren niet weg te slaan uit dit Drentse attractiepark. Ze geeft jullie 5 redenen om dit pretpark ook te bezoeken.

Sprookjeshof in Zuidlaren

Om heel eerlijk te zijn. De eerste keer dat we langs attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren reden, was ik niet direct enthousiast. Het ziet er van buiten een beetje verlopen uit. Op de website lezen we: een nostalgisch familiepark, met sprookjesbos, speeltuin, kinderboerderij én indoor speeltuin. Het voelt allemaal wat veel en oubollig aan.

Maar omdat het vlak bij onze accommodatie Waterpark De Bloemert is, nemen we toch de proef op de som. En spoiler alert, ik kom helemaal terug op mijn vooroordeel!

De entree van het Sprookjeshof in Zuidlaren
De entree van het Sprookjeshof in Zuidlaren
De plattegrond van het speelpark
De plattegrond van het speelpark

1. Sprookjes en liedjes tot leven in het Sprookjesbos

Zodra we het Sprookjeshof in Zuidlaren binnenkomen, leiden we onze kinderen als eerste naar het Sprookjesbos. Dat doen we expres. Want als we ze eerst laten spelen, krijgen we ze voor geen goud meer mee.

De route door het Sprookjesbos leidt ons langs 25 bekende sprookjes. Die met een druk op de knop tot leven komen. Het oogt vreselijk ouderwets en sommige voorstellingen vinden de kinderen er doodeng uitzien. Maar bij de meeste sprookjes genieten ze van de liedjes, de lampjes en de bewegende poppen. En wij zingen de rest van de dag over die kleutertjes uit Zuidlaren, helemaal leuk en een enorme flashback naar vroeger.

Die kleutertjes uit Zuidlaren, we zingen het liedje de hele dag
Die kleutertjes uit Zuidlaren, we zingen het liedje de hele dag

2. Eindeloos buiten spelen bij Sprookjeshof in Zuidlaren

Ik denk dat we tijdens ons bezoek het meest onder de indruk zijn van de speeltuin buiten. Eindeloos veel en verschillende speeltoestellen staan voor je klaar. Van nostalgische toestellen tot hippe luchtdrukballenschiettoestanden. Van zelf trappen in helikopters ver boven de grond, tot racen op de aangedreven minicars.

Terwijl de kinderen spelen, geniet ik van hen. Ze rennen van het ene speeltoestel naar het andere, graven in het zand, fietsen, trappen, glijden, hangen en duwen. Het is zo leuk om te zien. En ook papa en mama zijn weer even jong, als we zo hoog mogelijk proberen te gaan op een van de familieschommels. Tot grote irritatie van onze kinderen, die zichzelf even moeten duwen op de gewone schommel. Haha!

3. Uren plezier in indoor speelparadijs

We hebben een beetje een haat-liefdeverhouding met indoor speelparadijzen. Ik ben er niet heel gek op, maar de kinderen vinden het fantastisch. En het indoor speelparadijs van attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren is er een voor in de boeken. Een gigantische hal met enorm klimtoestel, glijbanen, springkussens, trampolines, stormbaan en nog veel meer.

M. en O. spelen, rennen, ravotten, klimmen en glijden. In hun hemd, met vuurrode wangen van opwinding. Er is een ijsje voor nodig om ze weer even tot rust te brengen. Als het aan hen gelegen had, waren ze nooit meer naar huis gegaan. Het speelparadijs is een leuke toevoeging aan het attractiepark en zal zeker op regenachtige dagen reden zijn om naar Sprookjeshof in Zuidlaren te komen.

4. De combinatie sprookjesbos, speeltuin, kinderboerderij en indoor speeltuin

De combinatie van alle elementen maken Sprookjeshof in Zuidlaren tot een succes. Alleen het sprookjesbos is te ouderwets. Alleen de speeltuin is niet genoeg. De kinderboerderij is te klein om op zichzelf te staan. Het indoor speelparadijs kan wel wat zonlicht gebruiken. Maar door alle ingrediënten zo te combineren, is er een totaalpakket voor een geweldig dagje uit ontstaan.

In de auto naar huis, vraagt M. direct wanneer we weer gaan. Nou wonen we niet echt in de buurt. Maar als we weer eens in Groningen of Drenthe zijn, is het zeker de moeite waard om weer naar het Sprookjeshof in Zuidlaren te rijden.

5. Fijne entreeprijs voor Sprookjeshof in Zuidlaren

En wie denkt dat je voor al dat speelplezier ook flink in de buidel moet tasten, heeft het zeker mis. Je betaalt 9,95 euro per persoon voor een hele dag spelen. Kinderen tot en met twee zijn gratis en bezoekers boven de 65 jaar betalen 7,95 per persoon (prijspeil 2019). Hierdoor is een dag spelen bij het Sprookjeshof in Zuidlaren ook nog fijn voor de portemonnee.

Tips voor jouw bezoek aan Sprookjeshof in Zuidlaren

De naam ‘attractiepark’ is wat misleidend, ook al is er feitelijk niets aan gelogen. Maar het zette ons op het verkeerde been, omdat we een andere verwachting hebben van een attractiepark. Wij zouden Sprookjeshof in Zuidlaren eerder een speelpark noemen. Superleuk speelpark, welteverstaan. Maar geen attractiepark.

Op de dag dat wij er zijn, is het restaurant niet geopend. Daardoor zijn we aangewezen op de snackcorner in het indoor speelparadijs. Als je van frietjes, snacks, tosti en wat broodjes houdt, geen probleem. Maar verwacht geen uitgebalanceerde maaltijd of healthy opties. Die kun je beter zelf meenemen.

Geen attracties, wel heel veel leuke speeltoestellen
Geen attracties, wel heel veel leuke speeltoestellen

Praktische informatie

Attractiepark Sprookjeshof ligt in Zuidlaren. Vlakbij de grens tussen Drenthe en Groningen. Het park is in het hoogseizoen dagelijks van 10 tot 18 uur geopend. Buiten het hoogseizoen ook op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en in het weekend. Zeker weten dat je niet voor een dicht hek komt te staan, check vooraf even de website.

Zijn je kinderen tussen de twee en ongeveer tien jaar oud? Dan hebben ze de perfecte leeftijd voor het Sprookjeshof in Zuidlaren. Er zijn aparte delen van de speeltuinen binnen en buiten gereserveerd voor de kleintjes, zodat zij rustig op hun eigen tempo kunnen spelen. En voor kinderen boven de tien jaar wordt attractiepark waarschijnlijk wat te saai.

Meer lezen

Wil jij er met jouw gezin op uit in Drenthe? We hebben nog meer tips voor jullie. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.