Waterpark de Bloemert: centrale uitvalsbasis in Drenthe

0
92

Wie Waterpark de Bloemert met kinderen bezoekt en graag op pad gaat, heeft de perfecte plek gevonden. Want niet alleen op het park zelf is veel te beleven. Het is een ook ideale uitvalsbasis voor de vele leuke uitjes in de buurt. Blogger Kirsten bezocht het vakantiepark én ging er regelmatig op uit.

Bekijk hier direct de prijzen van Waterpark de Bloemert
 

Waterpark de Bloemert

We vertrekken na de lunch naar Waterparkl de Bloemert in Midlaren in Drenthe. Het is maar anderhalf uur rijden vanaf Apeldoorn. Dat valt heel erg mee! Het verkeer zit mee en binnen no time rijden we het park op.

“Pas op, papa, je rijdt het water in!” roepen de kinderen vanaf de achterbank. We rijden recht op de boothelling af waardoor het lijkt dat we het water in rijden. Op het allerlaatste moment trekt Erwin aan het stuur en gaan we de bocht om. En direct na die bocht is ons huisje al. Lekker dichtbij de speeltuin, de receptie en de uitgang.

Welkom op vakantiepark Landal de Bloemert
Welkom op Waterpark de Bloemert

5-persoons bungalow 5C

We overnachten in een 5-persoons bungalow. Dan hebben de kids allebei een eigen slaapkamer. Mijn mond valt bijna open van verbazing als ik het huis binnenloop. Wow, wat is het groot!

Beneden vinden we de badkamer, toilet, enorme woonkamer met eetkamer, een kleine open keuken en een bijkeuken met wasmachine en droger. Het huis is modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Ook aan de kleintjes is gedacht: de stopcontacten zijn afgedekt en zowel boven als beneden is een traphek geplaatst.

Bekijk hier alle accommodaties op Waterpark de Bloemert

Onze bungalow heeft een prachtige veranda aan het water met aanlegsteiger, waar je in de zomer vast heerlijk kan zitten. Als wij er zijn is het regenachtig en is de veranda gevaarlijk glad. Binnen no time liggen beide kinderen op hun kont. En met het water op maar een metertje afstand, vind ik dat niet de meest veilige situatie. Snel maar weer naar binnen!

We hebben een mooie accommodatie aan het water
We hebben een mooie accommodatie aan het water
Een moderne en ruime woonkamer
Een moderne en ruime woonkamer
Aan deze tafel kunnen we goed eten met z'n allen
Aan deze tafel kunnen we goed eten met z’n allen

Waterpark de Bloemert met kinderen

Wie met kinderen naar Waterpark de Bloemert gaat, hoeft zich niet te vervelen. Er zijn vier speeltuinen verdeeld over het park. Op het moment dat wij er zijn heeft onze oudste zijn arm gebroken, dus hij moet een beetje voorzichtig doen. Al weerhoudt dat hem er niet van om gillend met de kabelbaan te zijn. Zijn zusje volgt snel en blijkt een stuk heldhaftiger.

Bij de centrale speeltuin is ook een midgetgolfbaan, een volleybalveld en een basketbalveld. Mijn kinderen zijn daar nog net te klein voor, maar vinden het wel heel erg leuk om over het parcours te rennen.

Helemaal in de uiterste hoek vinden we ook nog een dierenweide met geiten en kippen. Al schuilen die veelal in de hokken met het slechte weer. Wel spotten we een konijntje, net buiten het verblijf. M. en ik volgen ‘m even. Maar als m’n luidruchtige zoon net iets te hard naar het konijntje roept, verdwijnt hij de bosjes in.

Yes, een schommel in de speeltuin
Yes, een schommel in de speeltuin
De kleine zus is een stuk heldhaftiger dan haar broer
De kleine zus is een stuk heldhaftiger dan haar broer
Op de dierenweide is geen dier te spotten in de regen
Op de dierenweide is geen dier te spotten in de regen
We zien een konijntje over het park lopen
We zien een konijntje over het park lopen

Zwemmen bij vakantiepark de Bloemert

Er is geen zwembad op Waterpark de Bloemert. Nu niet erg, omdat mijn zoon met zijn gebroken arm toch niet mag zwemmen. Maar normaal gesproken zou ik dat wel een gemis vinden.

Als alternatief hadden we een 8- of 10-persoonshuisje kunnen boeken. Een aantal daarvan heeft namelijk een privézwembad in huis.

Parkgasten kunnen ook naar het dichtbij gelegen subtropische zwemparadijs Aqualaren in Zuidlaren. In de zomer biedt water aan het recreatiestrand van het Zuidlaardermeer, waar het park aan ligt, verkoeling.

Een van de voordelen van een vakantiepark aan het Zuidlaardermeer is dat gasten volop plezier op het water kunnen beleven. Je kunt boten, waterfietsen, kano’s, zeilboten en surfplanken huren. Nog niet zoveel ervaring? Boek dan een les bij de zeil- en surfschool. Verder hebben veel huisjes een aanlegsteiger en er is een kleine haven en een jachthaven.

Bijna alle huizen hebben een aanlegsteiger
Bijna alle huizen hebben een aanlegsteiger
De kleine haven en de jachthaven worden veel gebruikt
De kleine haven en de jachthaven worden veel gebruikt

Expeditiepoort ‘Water’

Op een halfuurtje rijden van het park vind je De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Een park waar de geologische geschiedenis van de omgeving, gevormd door ijstijdenlandschap, centraal staat.

Op Waterpark de Bloemert staat een expeditiepoort ‘Water’ van het geopark. De expeditiepoort is elke dag vrij te bezoeken. En we leren er van alles over het water in De Hondsrug. Ik bezoek de tentoonstelling met mijn zoon, maar hij heeft er nog niet veel belangstelling voor. Dat proberen we over een aantal jaar nog wel eens.

Uitjes vanaf Waterparkl de Bloemert

Ik benoemde het in de inleiding al, Waterpark de Bloemert is een ideale uitvalsbasis om op stap te gaan in Drenthe én in Groningen. Wij zijn maar een weekend in Midlaren, maar kunnen ons er rustig een week of twee kunnen vermaken. Er is zoveel te doen in de omgeving.

Sprookjeshof

Heel eerlijk was ik vooraf een beetje sceptisch over Sprookjeshof. Een attractiepark, kinderboerderij, binnenspeeltuin en sprookjesbos in één. Zoveel tegelijk, is dat dan allemaal net niet? We nemen de proef op de som en laten ons blij verrassen door dit unieke pretpark in Zuidlaren. 

Boomkroonpad Drenthe

In boswachterij Gieten Borger ligt midden in de bossen een boomkroonpad. Vanaf het informatiecentrum loop je direct naar de ingang van het boomkroonpad en begint de klim naar boven. Eenmaal buiten lopen we op grote hoogte tussen de boomtoppen. De kinderen vinden het een hele klim, maar vinden het ontzettend gaaf hoog in de bomen. Saskia bezocht het boomkroonpad al eerder met haar gezin. Haar ervaringen lees je in het blog over het Boomkroonpad in Drenthe.

Zuidlaren

Een paar minuten rijden vanaf het park ligt Zuidlaren. Pas als we het dorp in rijden en ik een groot standbeeld van Berend Botje zie staan, besef ik dat we in dat Zuidlaren zijn. Jullie begrijpen, de rest van de vakantie zingen wij over hoe Berend Botje uit varen ging…

Zuidlaren is een leuk dorp, met een langgerekte winkelstraat. Er zijn veel leuke cafés en restaurants te vinden. En er is een grote supermarkt. Heel fijn, want die vinden we niet op het park. Geen dorp waar je je een hele dag vermaakt, maar zeker wel leuk genoeg voor een gezellige middag.

Meer uitjes

En er is nog veel meer te beleven in de omgeving. Bijna alles op maximaal een halfuur rijden vanaf Waterpark de Bloemert. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de stad Groningen. Of maak een ritje in de hunebedachtbaan van attractiepark Drouwenerzand. Of neem een kijkje bij Kabouterland in Eexlo of het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Hunebedden spotten? We rijden regelmatig over de ‘Hunebed Highway’ en met behulp van Google Maps zien we er een paar vanaf de weg liggen. Ook het Hunebedcentrum in Borger, waar je de grootste hunebed van Nederland kunt bekijken, is een halfuur rijden vanaf Waterpark de Bloemert.

Praktische informatie

Waterpark de Bloemert is gezegend met het beste van beide werelden. Het ene deel van het park ligt namelijk in bosrijk gebied, en op het andere deel is overal waar je kijkt water te vinden. Voor ieder wat wils dus! Ons huisje ligt op het waterrijke gedeelte van het park.

Er zijn vakantiehuisjes te huur, een grote groepsaccommodatie en er is een kampeerveld waar je met een tent, caravan of camper terecht kunt. Verder is er een restaurant waar je goed kunt eten, weten we uit ervaring. En met een speelhoek en kleurplaat erbij houden de kinderen het goed vol aan tafel.

Wil jij ook een keer naar Waterpark De Bloemert? Check dan hier de aanbiedingen voor dit bungalowpark.

Bekijk hier direct de prijzen van Waterpark de Bloemert
 

De jongste wandelt met papa over het park
De jongste wandelt met papa over het park
Ook op het kampeerveld is een speeltuin te vinden
Ook op het kampeerveld is een speeltuin te vinden

Wij zijn tevreden over Waterpark de Bloemert. Wat ons betreft is het geen park waar je hele dagen doorbrengt. Maar juist een ideale uitvalsbasis voor alles wat de regio te bieden heeft. En in de tijd die je op het park doorbrengt is er genoeg te doen, zijn de huisjes erg mooi en comfortabel en geniet je van de waterrijke omgeving.

Ligging Waterpark De Bloemert

Op onderstaande kaart kun je zien waar je Waterpark De Bloemert in Drenthe kunt vinden.

Bekijk hier direct de prijzen van Waterpark de Bloemert
 

Meer lezen

Ben jij al wel eens in Drenthe geweest? Onze bloggers wel. Een greep uit hun blogs vindt je hieronder.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.