Nieuw! Naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen met kinderen

4
259
Welkom in Wildlands Adventure Zoo in Emmen.
Welkom in Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Een dierentuin? Een themapark? Een belevenis? Hoe moeten we het nieuwe dierenpark van Emmen noemen? Blogger Lineke zoekt het voor je uit.

Van Noorder Dierenpark naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Op 31 december 2015 sluiten voor de laatste keer de poorten van de oude dierentuin in het centrum van Emmen. De dieren verhuizen naar een nieuwe woonplek in een ander deel van Emmen. Een nieuwe plek volgens een nieuw concept in Nederland. Een themapark waarin je de dieren in hun habitat beleeft. Op vrijdag 25 maart 2016 opent het park officieel de deuren voor het publiek.

Maar wat ga je daar zien? Wij mochten alvast een voorproefje nemen.

Welkom in Wildlands Adventure Zoo in Emmen.
Welkom in Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Jungola

Via het Kompasplein lopen we 1 van de 3 klimaatgebieden binnen. We wandelen onder een indrukwekkende stenen muur door Jungola in. Een soort oerwoud of eigenlijk jungle. De luchtvochtigheid is hoog en vlindertjes vliegen om ons hoofd. Een echte vlindertempel. Het pad brengt ons naar buiten en ineens staan we oog in oog met olifanten! Voor de waaghalzen is er de mogelijkheid een oversteek te maken over het water met behulp van een mandje. Tijd om de echte jungle in te trekken. We klimmen in de voetsporen van Jungle Jim en verkennen dit gebied klimmend en klauterend boven de Rimbula rivier. Grote kans dat we hoog in de lucht apen tegen komen. Voor wie niet zo van hoog houdt, gewoon lopend is er genoeg te beleven. De Maki’s kijken ons nieuwsgierig aan vanaf hun rots. We maken een spannende boottocht over de Rimbula rivier en bewonderen de dieren die hier wonen van heel dichtbij. Wat een belevenis. Onderweg naar het volgende klimaatgebied lopen we langs de stam van de Koppensnellers. Dat klinkt spannend, durven we daar wel verder?

Durf jij in een mandje naar de overkant?
Durf jij in een mandje naar de overkant?
Koning Julian van heel dichtbij.
Koning Julian van heel dichtbij.
Op bezoek bij de Koppensnellers of toch maar niet?
Op bezoek bij de Koppensnellers, of toch maar niet?

Serenga

We lopen door het Zonnepaleis naar binnen en zijn welkom in de droogte, de savanne, de woestijn. In het Dogondorp kunnen we eerst de Nubische geiten aaien en wennen aan het droge klimaat. Alhoewel, rustig wennen…ineens staan we oog in oog met prairiehondjes. Het zijn er veel en we lopen letterlijk door hun landschap. De kinderen zijn er weg van. Als we het zandpad langs de Goudmijn volgen zien we vanzelf de Savanne met zijn bewoners opdoemen. Zebra’s, giraffen, neushoorns en nog veel meer dieren. Om de Serenga optimaal te beleven gaan we met een grote truck op safari door Serenga. Maar lopend kan je ook op safari hoor. We slaan de Bavianen arena niet over. Voor het typische ‘wie bekijkt wie’ gevoel, is dit erg grappig. Moeten je kinderen nog wat energie kwijt? Neem ze dan zeker mee het Animazia in. Een waanzinnige klim en klauterspeeltuin. Met hele spannende onderdelen en ook daar zijn dieren te bewonderen.

Staat het prairiehondje er op Bram?
Staat het prairiehondje er op Bram?
Met de safari truck de Serenga verkennen.
Met de safari truck de Serenga verkennen.

Nortica

We laten de hitte en droogte achter ons en gaan het 3e klimaatgebied binnen. Dit is het gebied van de ijs-, water- en kouliefhebbers. Na een enerverende 4D ervaring in de Arctic1 brengen we de robben een bezoekje. Je kunt ook hun theatershow bekijken. De route in Nortica gaat dwars door het leefgebied van de pinguïns. Van heel dichtbij kunnen we ze bewonderen. We leren hier dat we de poorten van het leefgebied niet moeten vergeten achter ons te sluiten en dat de dieren altijd voorrang hebben. In het Poolstation komen we meer te weten over het werk van onderzoekers op de Noordpool. Maar onze aandacht wordt al snel getrokken door de ijsberen. Wat zijn ze leuk en wat hebben ze een prachtig leefgebied! Tijd om de winterjassen weer uit te trekken en terug te gaan naar het Kompasplein. Wat een enerverende wereldreis hebben we gemaakt.

Ik zie de pinguïns van heel dichtbij.
Ik zie de pinguïns van heel dichtbij.
Noortje duikt onder....
Noortje duikt onder….
... en komt boven met een vis.
… en komt boven met een vis.

Onze ervaring in Wildlands Adventure Zoo met kinderen

Tijdens ons bezoek waren nog niet alle dieren te zien. De giraffen zijn bijvoorbeeld nog aan het wennen en vinden het heel spannend allemaal. Maar vanaf 25 maart zouden echt alle dieren te zien moeten zijn. Is het vernieuwend? Jazeker, het concept is vernieuwend. Anders dan het ouderwetse ‘dierentuin lopen’ beleef je nu de wereld van de dieren. Je bevindtje soms letterlijk in hun habitat. Wij misten de paspoorten of bordjes bij de dieren. Maar met de nieuw te downloaden app (per 25 maart beschikbaar) krijg je de feitjes over de dieren te zien op je telefoon. Overigens is wifi gratis beschikbaar in heel Wildlands. Is Wildlands in 1 dag te doen? Ja, maar hou rekening met wachttijden bij de attracties.

Het park is prachtig ingericht en het komt op ons diervriendelijk en verzorgd over. Om antwoord te geven op mijn eerste vraag: Wildlands is een unieke belevenis. Een absolute aanrader voor op je familie bucketlist.

Praktische informatie

De entreeprijs voor volwassenen en kinderen van 10 jaar of ouder is 30 euro. Kinderen van 3 tot en met 9 jaar betalen 27,50 voor een kaartje. Online kopen scheelt je 1 euro per kaartje. Parkeren op het bijgelegen Wildlands parkeerterrein kost 10 euro voor een dag. Meer info over de tickets en openingstijden is te vinden op de website van Wildlands.

Download de Wildlands app in de app-store of playstore en beleef hiermee je bezoek optimaal.

Je kunt eigen eten en drinken meenemen naar Wildlands maar er zijn ook diverse horeca gelegenheden waar je terecht kunt voor eten en drinken.

Red je het niet in 1 dag? Dan kun je overwegen een weekend of midweek Center Parcs Sandur of Huttenheugte te boeken. Daar kun je gebruik maken van een exclusieve meerdagenpas. Je betaalt eenmalig entree maar hebt gedurende je gehele verblijf in Center Parcs onbeperkt toegang tot Wildlands. Kijk hier voor meer informatie.

Zou jij Wildlands Adventure Zoo in Emmen met kinderen willen bezoeken?

Meer lezen

Op zoek naar meer dierentuinen in Nederland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

We bezochten Wildlands Adventure Zoo op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

4 REACTIES

 1. Op zoover.nl staan hele andere ervaringen. Stuk negatiever. Vind het verschil met hoe jullie het ervaren veel te groot.

  • Beste Bart,

   Wij zijn er tijdens het eerste weekend geweest en daar was dit onze ervaring. Daar liegen we niet over. Dat andere mensen op andere momenten andere ervaringen hebben is natuurlijk altijd mogelijk. Onze vaste lezers weten dat we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen delen.

   Met vriendelijke groet,

   KidsErOpUit

  • <