De leukste plekjes van stadsdierentuin Artis

Blogger Daphne is met haar meiden regelmatig te vinden in stadsdierentuin Artis. Natuurlijk deelt ze met ons haar favoriete plekjes in Artis. Of eigenlijk die van haar dochters. Lees je mee?

Stadsdierentuin Artis met kinderen

Sinds de meiden er zijn hebben we een aantal jaar een abonnement voor Artis gehad. Nu de meiden groter zijn wisselen we dit af met een Museumkaart. Artis blijft echter favoriet bij de meisjes, ik zet hun favoriete plekjes en activiteiten voor je op een rij.

1 De Vlindertuin

Met een kaart in de hand op zoek naar alle vlinders. De meiden vinden het geweldig. In de vlindertuin is het erg warm, dus voor we naar binnen gaan doen we eerst altijd de jassen uit. Gelukkig is er een kapstok. Binnen vliegen de meest mooie vlinders in het rond. Op de kaart kan je de namen opzoeken. Aan de achterkant van de kaart staan plaatjes en namen van planten en bloemen die in de vlindertuin staan. Op verschillende plaatsen in de vlindertuin liggen plateau’s met daarop fruit. Daar zitten vaak vlinders op, deze kan je dan rustig bekijken. Wanneer je via de trap naar beneden gaat in de vlindertuin kan je vlinders zien die nog in de pop zitten of er net uit gekomen zijn. De tuin is aangelegd met allemaal kleine watertjes en kleine paadjes, de meiden vinden het heerlijk hier rond te lopen.

vlinders zoeken.
Vlinders zoeken met de kaart.
Vlinders bekijken.
En de vlinders van dichtbij bekijken.

2 De giraffen

Vlakbij een leuke speeltuin staan de giraffen en zebra’s op de savanna. Vooral wanneer er jonge giraffen zijn blijven de meiden hier altijd even kijken. Nu staan de olifanten nog vlakbij de giraffen. Artis is aan het sparen om een groter verblijf voor de olifanten te gaan maken. Wanneer ze lang genoeg bij de giraffen hebben gekeken, willen de meiden altijd even meten of ze al even groot zijn als de gieren. Om vervolgens door te rennen naar de speeltuin.

Giraffe met een kleintje.
Giraffe met een kleintje.
Even meten.
Even meten.

3 De speeltuin

Bij restaurant ‘de twee cheeta’s’ is een leuke speeltuin. Voor de hele kleintjes is er een huisje met een glijbaan. Voor de grotere kinderen is er een avontuurlijke speeltuin waar ze hoog in de touwen kunnen klimmen en naar beneden kunnen glijden. Meerdere malen hebben we ouders erin zien klimmen om kinderen te helpen weer eruit te komen. Een prima plekje om met mooi weer even op het terras te zitten terwijl de kinderen spelen.

Klimmen maar!
Klimmen maar!

 4 Speciale dagen en activiteiten

 In de zomer zijn er speciale ‘zoomeravonden’ in Artis, met leuke optredens, muziek en workshops voor kinderen. Picknickmand mee, een leuk plekje zoeken en je hebt een heerlijke avond in de dierentuin. Een andere favoriet is Artis met pasen. Een leuke speurtocht doen en kuikentjes knuffelen!

Kuikentjes knuffelen.
Kuikentjes knuffelen.

5 Lemurenland, apen- en vogelhuis

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe verblijven bijgekomen in Artis. De dieren hebben meer ruimte dan ze voorheen hadden en je kunt tussen sommige dieren doorlopen. Het apenhuis en vogelhuis zitten aan elkaar vast. Net als bij de vlindertuin kun hier je met een kaart op zoek naar de dieren die er zijn. Schattige kleine aapjes, luiaarden, leguanen en verschillende soorten vogels zijn er te zien. Ze lopen vlak langs je heen of klimmen boven je hoofd. Net voorbij het apen- en vogelhuis, is lemurenland. Dit is buiten, de lemuren lopen daar buiten rond. Ze kunnen heel dichtbij je komen. De lemuur van de foto, vond het fototoetsel zo interessant dat hij steeds dichterbij kwam. De enige die het eng vond was ik 😉

In het vogelhuis.
In het vogelhuis.
Een lemuur.
Een lemuur.
Bij de apenrots.
Bij de apenrots.
Het voeren van de zeeleeuwen is een extra attractie.
Het voeren van de zeeleeuwen is een extra attractie.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien in Artis, onder andere de pinguïns, wolven, leeuwen, tijgers, zeeleeuwen. Ook is er nog een groot aquarium, een apenrots, een planetarium waar je films kunt kijken en een kinderboerderij.

Praktisch

Voor kinderen die nog niet zover kunnen lopen kun je op verschillende plekken in Artis een karretje pakken. Dit werkt hetzelfde als een boodschappenkarretje. Muntje erin en je kan een karretje pakken. Als je het karretje terug zet, krijg je je muntje weer terug.

Artis is alle dagen van het jaar open. Check de actuele openingstijden even op internet: www.artis.nl. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis, voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar betaal je 21 euro en vanaf 13 jaar betaal je 25 euro (prijspeil 2022).

Achter Artis is een grote parkeerplaats waar je de auto voor 15 euro (prijspeil 2022) de hele dag kunt parkeren. Op drukke dagen is hier niet altijd plek, volgens de website. Wij hebben de auto daar wel altijd kunnen parkeren.

Meer lezen

Zin om ook eens over naar een dierentuin te gaan? Klik en lees voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.