Eifelpark: speeltuin en dierentuin in Duitsland

Blogger Mandy ging tijdens haar vakantie in Luxemburg een dagje naar het Eifelpark in Duitsland.

Eifelpark in Duitsland

Op ruim een uur rijden van camping Fuussekaul (in Heiderscheid in Luxemburg) ligt het Eifelpark. Prima dagje uit vonden wij. Dus togen we op een zonnige dag richting het park. Het Eifelpark bevindt zich in Gondolf bij Bitburg.

Nadat we de auto geparkeerd hadden, jawel GRATIS, bereik je na een kleine klim de entree van het park. Hier hebben we even in de rij moeten staan, aangezien er maar één kassa is. Maar met het mooie weer is dat helemaal niet zo erg. Wij waren in 2011 volgens mij 45 euro kwijt met z’n vieren, nu betaal je 48 euro voor 4 personen. Dat zijn twee volwassenen en twee kinderen onder de 150 cm. Kijk voor meer informatie over de toegangsprijzen op de website van het park. Er is de mogelijkheid om een bolderkar te huren*, tja wij blijven Hollanders en nemen ons eigen eten mee dus was de bolderkar erg handig.

* De bolderkar is gratis te huren als je je legitimatiebewijs afgeeft. We adviseren dit niet te doen en je legitimatiebewijs bij je te houden, dit in verband met toenemende identiteitsfraude.

De entree van het Eifelpark.
De entree van het Eifelpark.

Eifelpark met kinderen

Toen we het park opkwamen keken Nynke en Jelmer hun ogen uit, want daar begint het speeltuingedeelte. Veel mensen blijven daar hangen terwijl er nog zoveel meer te zien is. Nadat de kinderen heerlijk gespeeld hadden, liepen we door om de rest van het park te ontdekken.

Het dierenpark is ruim opgezet en voor kinderen is alles goed te zien. Via een leuke route kom je overal langs. Je kan zelfs oog in oog komen te staan met herten. Voor kleine kinderen is de route vrij lang, maar deze is prima toegankelijk met buggy’s/kinderwagens. Er zitten wel stukken bij waar je flink moet klimmen. Je kan het wildpark ook bekijken met een treintje, er zijn verschillende stations waar je in de Eifel-express kan stappen.

De glijbanen in het speeltuingedeelte.
De glijbanen in het speeltuingedeelte.
Samen met papa op de rodelbaan.
Samen met papa op de rodelbaan.
Oog in oog met een hert.
Oog in oog met een hert.
Kijken bij de grote vogels.
Kijken bij de grote vogels.
Er zijn ook beren.
Er zijn ook beren.
De springbokken.
De springbokken.
Altijd geslaagd bij kinderen: de roofvogelshow.
Altijd geslaagd bij kinderen: de roofvogelshow.

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat er achter op het park, dus het dierengedeelte, geen toiletten zijn. Ook de restaurants bevinden zich aan het begin van het park, maar voor ons was dat geen probleem want wij hadden onze bolderkar met etenswaren bij ons.

Wij hebben genoten van deze dag in het Eifelpark, je kan je hier prima een dag vermaken en dan hebben we nog niet alles gezien en gedaan. Als ik aan de kinderen vraag wat ze het leukste vonden, kunnen ze niet bedenken wat het leukst was. Kortom alles was leuk. Zoals Nynke met een zucht kon zeggen: “Dit was de leukste dag!”.

Ben jij al eens in het Eifelpark geweest? Vertel in een reactie hieronder wat je er van vond.

Meer lezen

In Duitsland zijn er meer leuke parken voor kinderen. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

3 REACTIES

  1. Nu heet het park Eifelpark Gondorf en er zijn allerlei nieuwe attracties bijgekomen, zoals een soort achtbaan, brrr ik vond hem supereng! Ook botsauto’s en een kinderboerderij en een gloednieuwe speeltuin. Wij hebben een heerlijke dag gehad, echt een aanrader!

    • Hoi Barbra,

      Wat een leuke uitbreidingen zijn erbij gekomen en tof dat je dat laat weten hier! Misschien moeten we er nog maar weer een keer heen 😉

      Groetjes Saskia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.