De Duisburger Zoo

Net over de grens in Duitsland vind je allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Lineke tipt de Duisburger Zoo, een prachtige Duitse dierentuin.

Duisburger Zoo

Het lag niet heel erg voor de hand maar toen het kortingsbonnenboekje van ons Blijdorp abonnement op de mat viel was hij ineens onder onze aandacht… de Duisburger Zoo. Gratis entree op vertoon van je Blijdorp abonnement! Tja, gratis en dierentuinen… dat past wel bij ons gezin. En zo planden we een uitje naar Duitsland, net over de grens.

Aangenaam verrast worden we al bij het parkeren… gratis tegenover de ingang! En ja het was echt waar… op vertoon van de abbo’s en de kortingspas moesten we 0 euro’s betalen om de zoo in te stappen. Het is altijd weer even zoeken als je in een andere dierentuin bent, maar plattegronden genoeg.

Grote diversiteit

Opvallend is de diversiteit aan dieren in de Duisburger Zoo. Via de giraffen langs de olifanten naar het aquarium. De reptielen die er ook zitten doen het goed bij onze oudste zoon. Dan onderweg naar het Koalahuis, als je er binnen loopt krijg je al een hoog Blinky Bill gevoel en komt de eucalyptus geur je tegemoet. Wat zijn ze schattig die grijze pluizebolletjes in de eucalyptusbomen!! We lopen door en komen tot onze verrassing via de zeeleeuwen bij een heus dolfinarium. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt een dolfinarium in een dierentuin. We gaan naar de show en de jongens vinden het geweldig! Blijven toch prachtige dieren die dolfijnen.

Een grote variatie aan dieren in de Duisburger Zoo!
Een grote variatie aan dieren in de Duisburger Zoo!

En zo gaan we na een heerlijk dag diversiteit in de dierentuin aan het einde van de middag weer naar huis. Wat was dat leuk…en gratis! Maar zelfs als je geen gratis toegang hebt is deze dierentuin een bezoekje waard!

Ligging Duisburger Zoo

Meer lezen

Nieuwsgierig geworden naar meer leuke uitjes met kinderen net over de Duitse grens?
Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.