De 14 leukste dierentuinen in Duitsland net over de grens

0
733
Pinguins kijken in AquaZoo Düsseldorf
Pinguins kijken in AquaZoo Düsseldorf

Er zijn veel wildparken en dierentuinen in Duitsland net over de grens. Gek op dieren en alle Nederlandse dierentuinen al gezien? Ga dan eens over de grens. Wij verzamelden de mooiste en leukste dierentuinen bij de Duits-Nederlandse grens, en daar zitten wat pareltjes tussen! 

De leukste dierentuinen in Duitsland net over de grens

Artis,Blijdorp en Dierenpark Amersfoort vaak genoeg bezocht? Ga dan eens net over de grens in Duitsland kijken. Onze oosterburen zijn gek op dieren, dat is wel duidelijk te zien aan het enorme aantal dierentuinen, dierenparken en wildparken in het land. De volgende dierentuinen zijn allemaal goed aan te rijden vanuit Nederland.

Voor de genoemde entreeprijzen geldt: prijspeil zomer 2020. 

#1 Tierpark Nordhorn

Dierentuin Nordhorn is een mooie dierentuin in Duitsland op nog geen kwartier van de Nederlandse grens. Er zijn meer dan honderd diersoorten te bewonderen, zoals doodshoofdaapjes en tweevingerige luiaards. Ook is er een kinderboerderij en een grote speeltuin. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij de verschillende horecagelegenheden, bijvoorbeeld bij restaurant De Mallejan en een cafetaria in de buurt van de grote speeltuin. 

Een gezinskaart met kinderen t/m 16 jaar kost 37 euro.

Adres: Heseper Weg 110, 48531 Nordhorn. 

Jolinda bezocht deze dierentuin in Duitsland met haar gezin. Lees hier haar belevenissen.

#2 Wildpark Frankenhof

Wildpark Frankenhof is een park met veel natuur en rust. Het park is in elk seizoen prachtig om te bezoeken. In de zomer zoeken de dieren verkoeling onder de bomen en in de herfst zijn er de mooie verkleurde bomen. Er zijn veel speeltoestellen voor de kinderen op het park te vinden.

Voor een picknick kan je ook goed op dit park terecht. Ook zijn er vogelshows te zien en er een sprookjesbos voor de kleinste bezoekers.

Een kaartje voor kinderen tussen de 2 en 14 jaar kost 8 euro en voor volwassenen 9 euro.

Adres: Frankenstraße 32, 48734 Reken.

#3 Allwetter Zoo Münster

Een dierentuin in Duitsland met wel drieduizend dieren. Ook zijn er beschermde diersoorten zoals de Siberische tijger. Het bijzondere aan deze Duitse dierentuin is dat er veel binnengedeelten zijn. Daarom is het ook goed geschikt als uitje bij slecht weer. Op sommige plekken zijn bijna geen zichtbare afrastering aanwezig is. Dit betekent dat je heel dichtbij de dieren kunt komen.

Ook is er een paardenpark met paarden en ezels. Een leuke toevoeging is de Robbenhaven, hier vinden dagelijks meerdere zeeleeuwenshows plaats. 

Voor kinderen van 3 t/m 14 jaar kost een dagkaart 10,90 euro. Volwassenen betalen 18,90 euro.

Adres: Sentruper Straße 315, D-48161 Münster.

Lees hier de ervaringen van blogger Jolinda en haar gezin in deze dierentuin.

#4 Zoo Krefeld

Zoo Krefeld is een 13 hectare grote dierentuin in de regio Noordrijn-Westfalen. Er zijn ongeveer 225 verschillende soorten dieren. De dierentuin is groots opgezet met veel verschillende leefgebieden zoals een Afrikaanse savanne, een Aziatisch en Australisch gedeelte en Zuid-Amerikaans deel.

Er zijn entreekaartjes te koop voor een groep van 1 volwassenen en tot 4 kinderen voor 25 euro. Een grote familiekaart is voor 2 volwassenen en tot 4 kinderen van 3 tot 17 jaar. Deze kost 33 euro. 

Adres: Uerdinger Str. 377, 47800 Krefeld. 

#5 Wildpark Anholter Schweiz

Anholter Schweiz is een wat kleiner wildpark met 6 kilometer aan wandelpaden en vijftig verschillende diersoorten die leven in een natuurlijke omgeving. Het park is gebouwd in de 18e eeuw door Leopold zu Salm-Salm als herinnering aan zijn huwelijksreis naar  Zwitserland. In deze Duitse dierentuin vind je herkenbare dieren zoals pauwen, zwijnen, wasberen, ezels, beren, herten en zwanen.

Een kaartje voor volwassenen (vanaf 14 jaar) voor 8 euro en kinderen vanaf 3 jaar 4,50 euro.

Adres: Pferdehorster Str. 1, 46419 Isselburg.

Jolinda en haar gezin wandelden al door dit mooie wildpark. Lees hier wat ze er van vonden. 

#6 Tiergarten Kleve

Eigenlijk is Tiergarten Kleve meer een grote kinderboerderij dan een dierentuin in Duitsland. Er zijn veel boerderijdieren zoals geiten, varkens, paarden, ezels en kippen. Maar er is ook een verblijf met zeehonden en er zijn wilde dieren zoals vossen en wolven. Er is een aantal speeltuintjes en een kiosk waar je wat versnaperingen kan kopen.

De prijs is voor volwassenen vanaf 13 jaar: 5 euro. Voor kinderen vanaf 2 jaar betaal je 3 euro.

Adres: Tiergartenstraße 74, 47533 Kleve.

#7 Sealife Oberhausen

Kom in een onderwaterwereld en wandel tussen de onderwaterdieren zoals roggen, schildpadden, rifhaaien en zeesterren. Hier is de grootste haaienkwekerij van Duitsland. Daar zie je bijvoorbeeld zwartpuntrifhaaien en kathaaien. Ook kan je onder een onderwatertunnel door lopen en zie je aan alle kanten de aquariums met de vissen om je heen.

Online reserveren is goedkoper: een online ticket kost 16 euro voor volwassenen en 13 euro voor kinderen. Aan de kassa is dat 19,95 euro.

Adres: Zum Aquarium 1, 46047 Oberhausen.

Lees in dit blog wat blogger Lineke en haar gezin vonden van Sealife Oberhausen.

#8 Aachener Tierpark (Euregiozoo)

Dit is een dierentuin, speeltuin en kinderboerderij in één. Het is niet groot, maar biedt veel variatie aan dieren en speelgelegenheid. Dit maakt het park geschikt voor jonge kinderen. De toegangsprijs is relatief laag. Er zijn vijvers met veel verschillende vogels, een kinderboerderij, maar ook grotere dieren zoals kamelen, antilopen en zebra’s. 

Kaartjes voor volwassenen kosten 6,40 euro en voor kinderen ouder dan 3 jaar 3,20 euro.

Adres: Obere Drimbornstrasse 44, 52066 Aachen. 

Annemiek bezocht deze dierentuin in Duitsland met haar gezin. Lees hier wat zij er van vonden. 

Pinguins kijken bij het Aachener Tierpark, een dierentuin in Duitsland op korte rijafstand van de grens
Pinguins kijken bij het Aachener Tierpark, een dierentuin in Duitsland op korte rijafstand van de grens

#9 Duisburg Zoo

Dit is een dierentuin met veel verschillende dieren met een ruim verblijf. Er is een dolfijnenshow waar je gratis naar binnen kan. Deze dierentuin in Duitsland is vooral beroemd vanwege de aanwezigheid van koala’s en dolfijnen.

Volwassenen betalen 14 euro voor een dagkaartje, kinderen 3 t/m 17 jaar 7 euro.

Adres: Mülheimer Str. 273, 47058 Duisburg.

Lees in dit blog wat Lineke en haar gezin van de Duisburg Zoo vonden. 

Veel verschillende dieren in de Duisburg Zoo
Veel verschillende dieren in de Duisburg Zoo

#10 Naturzoo Rheine

Behalve een uitgebreide kinderboerderij is hier het eerste apenbos van Duitsland, met bijna in het wild levende berberapen. In de zeevogelvolière kom je de pinguïns tegen en in de doorloopvolière zitten ibissen, reigers en meer dan honderd witte ooievaars. Er zijn ook genoeg wilde dieren, zoals zebra’s, zeehonden, apen en tijgers.

Een familietickets kost 33 euro.

Adres: Salinenstraße 150, 48432 Rheine. 

#11 Eifelpark

Eifelpark is een dierenpark en een pretpark in een. Er zijn veel leuke attracties en meer dan 150 verschillende dieren in het park aanwezig. Zo is er een pirateneiland met een wildwaterbaan en een coole rodelbaan.

Ook is er een gebied waar je herten, bruine beren, reeën en lynxen van dichtbij kunt bekijken, of kijken hoe de dieren gevoerd worden door de verzorgers. Er zijn verschillende speeltuinen aanwezig in het park.

Toegangsprijzen gaan op lengte. Kinderen van 100 t/m 149 centimeter betalen 26,50 euro, bezoekers vanaf 150 centimeter 29,50 euro. Leuk feitje: op je verjaardag is de toegang gratis (aantonen met ID). 

Adres: Weißstraße 12, 54647 Gondorf. 

Lees in dit blog wat wij van het Eifelpark vonden.

Toffe rodelbaan in het Eifelpark, een dierenpark in Duitsland en pretpark in 1
Toffe rodelbaan in het Eifelpark, een dierenpark in Duitsland en pretpark in 1

#12 Tier und Freizeitpark Thule

Hier zijn veel exotische dieren te vinden, zoals leeuwen en verschillende apen. Er zijn niet alleen dieren, maar ook dertig verschillende attracties zoals achtbanen, een bobsleebaan, een wildwaterbaan en een tractorbaan.

Voor de allerkleinste is er een speelterrein. Hier zijn springkussens en andere speeltoestellen die geschikt zijn voor kleintjes. 

Een kaartje kost 18 euro voor volwassenen en 16 euro voor kinderen van 3 t/m 13 jaar. 

Adres: Über dem Worberg 1, 26169 Friesoythe.

#13 Zoom Erlebniswelt

Zoom Erlebniswelt is een dierentuin in Duitsland die verdeeld is in verschillende themagebieden: Alaska, Afrika en Azië. Hier zijn de dieren te vinden die in die streek voorkomen, zoals lynxen, wolven, elanden, maraboes, kleine panda’s en Siberische tijgers. 

Het park beschikt ook over de grote speeltuin Dragonland. Kinderen kunnen hier klimmen en klauteren op hun eigen niveau.

Familietickets kosten 55 euro voor 2 volwassenen en 1 kind en 48 euro voor 1 volwassene met 2 kinderen. Ieder extra kind kost 13 euro. 

Adres: Bleckstraße 64, 45889 Gelsenkirchen.

#14 AquaZoo in Düsseldorf

Zoals de naam al doet vermoeden staat deze dierentuin in Duitsland in het teken van waterdieren. Aquaria vol met bijzondere vissen, maar ook grotere dieren zoals pinguïns. Hier en daar zijn installaties neergezet waarmee kinderen worden uitgenodigd om meer te ontdekken. Meestal spreekt voor zich wat de bedoeling is. De bijbehorende informatieve borden zijn alleen in het Duits.

Een gezinskaart voor twee volwassenen en al hun eigen kinderen kost 18 euro.

Adres: Kaiserswerther Str. 380, 40474 Düsseldorf

Lees meer over AquaZoo in dit blog over Düsseldorf.

Pinguins kijken in AquaZoo Düsseldorf
Pinguins kijken in AquaZoo Düsseldorf

Meer lezen

Op zoek naar nog meer leuke uitjes net over de grens in Duitsland? Klik voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.