Moviepark Germany met kinderen: dagje weg net over de grens

0
251

Blogger Lineke bezocht Moviepark in Duitsland al meerdere malen en deelt haar ervaringen met julie.

Warner Brothers Movieworld

Warner Brothers Movieworld in Bottrop Kirchhellen, zo heette het vroeger. Het pretpark net over de grens in Duitsland dat geënt was op alles uit de Warner Brothers film industrie. Als tiener (laaaaaang geleden dus) ging ik met vriendinnen en later met mijn vriendje. En altijd weer was het een superdag.

Moviepark Germany met kids

Jaren later planden we een bezoek met onze oudste zoon (toen 3 jaar) naar het inmiddels genaamde Moviepark Germany. Via Vakantieveilingen kocht ik 2 goedkope tickets en B ging met zijn 3 jaar nog gratis naar binnen. Het park is groot en bleek inmiddels ook een gedeelte genaamd Nickland te hebben. Een gedeelte speciaal voor kleinere, jonge kinderen. Alle mogelijke TV figuren lopen er rond of zijn thematisch verwerkt in de attracties. Voor B heel herkenbaar van de tv zender Nickelodeon.

Attracties

Zo zat je in een achtbaantje van Diego, een schommel van het Wonderteam, een wildwaterbaan van Ice Age of een bootje van Spongebob. De figuren die er rondlopen hebben de tijd om met de kinderen op de foto te gaan. Veel te zien en te doen dus. Naarmate de kinderen ouder worden en dus groeien in lengte kunnen ze ook in de attracties die wat spannender zijn: een buikvlieger van Avatar, hun rijbewijs halen op de Ninja Turtles rijschool of in een heuse achtbaan van Jimmy Neutron. Eigenlijk groeit het park met je mee… en zo zullen we met een jaar of wat van Nickland richting het echte achtbaan gedeelte van het park gaan (oh joy….eerst nog wat moed verzamelen).

Prijzen

Voor eten en drinken kan je in diverse eetgelegenheden terecht maar dit is wel vrij prijzig. Dus zelf meenemen loont zeker. De toegangsprijs is best fors, zeker als je je bedenkt dat je maar een gedeelte van het park zult bezoeken met je kids als ze nog kleiner zijn. Aan de andere kant kan je er echt een hele dag vertoeven. Daarnaast kan je kijken of je via Vakantieveilingen goedkoop aan kaarten kunt komen of krijg je in ons geval 50% korting met bijvoorbeeld je dierentuin abonnement van Blijdorp.

Terugweg-tip

En rij je dan weer terug naar Nederland, sla dan even af bij een van de aardbeienplukvelden die je er veel ziet. Heerlijk zelf aardbeien plukken en smikkelen als afsluiting van een leuke dag Moviepark!

Zelf aardbeien plukken! moviepark-germany-met-kinderen-02
Zelf aardbeien plukken!

Meer lezen

Pretparken en uitjes over de grens, we schreven er meer over. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.