Familiepark Drievliet: leuk pretpark voor alle leeftijden

0
478
De tractors zijn een grote hit bij de jongste bezoekers
De tractors zijn een grote hit bij de jongste bezoekers

Familiepark Drievliet is volgens eigen zeggen voor alle leeftijden geschikt. In het park zijn er achtbanen en spannende uitdagingen voor de grote kinderen en veel leuke attracties voor de basisschoolleeftijd. Maar de kleintjes zijn ook niet vergeten. Denk aan tractors, draaimolens en treintjes. Ideaal dus om met gemengde leeftijden naar toe te gaan, zou je denken. Blogger Iris S. test het uit met haar gezin en een vriendin met jongere kinderen.

Familiepark Drievliet: leuk voor alle leeftijden

We spreken op een regenachtige zaterdag in de zomervakantie af om met een goede vriendin en haar gezin wat leuks te doen. Bij elkaar hebben we vijf kinderen, variërend van dreumes van 2 tot puber van 14. Best een uitdaging, want wat is nou voor iedereen leuk? “Vorig jaar was ik op schoolreisje naar Drievliet, daar is het echt leuk”, mengt onze jongste (9) zich in het gesprek. “Je hebt daar achtbanen, maar ook veel dingen waar kleintjes in kunnen”. Familiepark Drievliet… het is al een tijdje geleden dat we daar met het gezin zijn geweest. We vinden het allemaal een goed idee.

Familiepark Drievliet: tickets goedkoper online

De avond van te voren kopen we online onze kaartjes. Dat is 2 euro goedkoper dan ter plekke bij de kassa kopen en zo hoeven we ook niet in de rij te staan. Hoewel… rij? Wanneer we aankomen op het gloednieuwe grote parkeerterrein, staan daar maar een paar rijen auto’s. Waarschijnlijk door het weer, want het is een beetje aan het regenen. Dat mag de pret niet drukken voor ons, regenjassen aan en gaan.

Als we op de loopbrug richting de ingang van Familiepark Drievliet lopen, hoor ik een vrouw tegen haar man zeggen: “Zie je, we zijn niet de enige die gek genoeg zijn om met dit weer naar een pretpark te gaan”.

Tig rondjes op de tractors

Bij binnenkomst zien de kinderen allemaal iets waar ze meteen in willen. “Ik wil in het treintje!”, roept de jongste. “Dat ronddraaiding wil ik in”, zegt de puber zowaar enthousiast. Nummer drie (12 jaar oud) wil weer de andere kant op, want daar ziet hij een ‘vette glijbaan’. We doen geen van drieën, want we zoeken eerst onze vriendin op die al in het park is met haar kinderen van 2 en 7 jaar oud.

Bij de tractors vinden we haar, met een hele blije stuiterende dreumes. Ze hebben al drie rondjes in de tractors gereden, maar hij roept: “Nog keer! Nog keer!”. Onze jongens willen zich wel opofferen om met de dreumes mee te gaan. Volgens mij vinden ze het stiekem zelf ook nog best leuk…

Vijf hele spannende attracties

Familiepark Drievliet is geen heel groot park, maar dat maakt het wel overzichtelijk. Bijkomend voordeel is, dat het bijna nooit echt heel druk is. Tenminste, wij hebben het nog nooit heel druk meegemaakt. Zelfs op dagen met schoolreisjes konden de kinderen overal wel in na een niet al te lange wachttijd.

Voor de grotere kids en de waaghalzen zijn er vijf attracties die echt spannend zijn. Hoogtepunt is de Formule X achtbaan. Volgens de informatiebordjes accelereert deze achtbaan in 2 seconden van 0 tot 70 kilometer per uur. Hij gaat in ieder geval heel snel en ook nog over de kop en in een kurk. De ogen van onze 14-jarige beginnen te schitteren. “Hier wil ik in”. Haar vader wil wel mee. Samen staan ze een paar minuten later weer voor onze neus. “Dit was leuk!”

Dierengeluiden en uilenachtbaan

De Twistrix, oftewel de uilenachtbaan, valt bij onze groep in de smaak. Deze gaat niet heel hard en is geschikt vanaf een meter onder begeleiding en 1.20 zonder ouder. De karretjes draaien onderling wel behoorlijk snel rond. Onze oudste twee en de dochter van onze vriendin (7) gaan er steeds opnieuw weer in. Het voordeel van op een rustige dag naar een pretpark.

Ondertussen begeleid onze jongste de dreumes in de dierendraaimolen. Op elk diertje zit een knop om het dier geluid te laten maken. Er wordt natuurlijk door alle kleintjes fanatiek op de knop gedrukt, dus we horen een heel orkest aan dierengeluiden.

Eten bij het parkrestaurant

Na een bezoekje aan de Drievlietboerderij met zingende en bewegende dieren (waarschuwing: het liedje krijg je wekenlang niet meer uit je hoofd!) en de draaiende theekopjes, eten we een hapje bij het parkrestaurant.

Er is keuze uit verschillende broodjes en hapjes en er zijn wat warme menu’s. Het smaakt prima, alleen jammer dat er ontzettend veel wespen zijn. Maar dat zal rond deze tijd (eind augustus) vast in elk Nederlands park zo zijn.  

De kids zoeken alvast uit wat ze willen eten in het restaurant
De kids zoeken alvast uit wat ze willen eten in het restaurant

Veel attracties in het midden van Familiepark Drievliet

We komen in het centrale deel van Familiepark Drievliet en ook hier zijn er veel attracties waar in ieder geval een deel van onze groep graag in wil. We gaan met zijn allen in de treintjes (want puber vindt het best leuk om af en toe met de kleintjes mee te gaan) en in de monorail. De treintjes gaan langs allerlei bewegende poppen in een Mexicaans thema. Er is blijkbaar een boef ontsnapt die gezocht moet worden. Aan het einde komen we hem tegen.

Griezelen in het spookmuseum

Het spookmuseum (spookhuis) valt in de smaak: alle kids willen er in. “Ik wil wel naast jou zitten hoor mama, en dan moet je mijn hand vasthouden”, fluistert onze jongste. Voor de zekerheid vraagt hij aan de medewerkster die bij de ingang helpt of het erg eng is. “Een beetje, maar het valt wel mee”, zegt ze. Ik vind er eerlijk gezegd niet heel veel aan, verwacht geen Disney- of Efteling-belevenis. Maar de kinderen vinden het leuk en willen allemaal nog een keer.  

Er volgen nog een hele rits attracties, zoals het grote reuzenrad met een mooi uitzicht over Familiepark Drievliet. Kunnen de kinderen mooi plannen waar ze nog in willen. En dat is zo’n beetje alles wat we nog niet gehad hebben. Zoals de wildwaterbaan, waar onze middelste met zijn vader in gaat. Ze worden allebei flink nat.

Flink nat komen de mannen uit de wildwaterbaan
Flink nat komen de mannen uit de wildwaterbaan
In het midden van het park zijn allerlei attracties waar de kinderen in gaan
In het midden van het park zijn allerlei attracties waar de kinderen in gaan
We zien het hele Familiepark Drievliet vanuit het hoge reuzenrad
We zien het hele Familiepark Drievliet vanuit het hoge reuzenrad

Mooie houten speeltuin

Wanneer het begint te regenen, zijn we net bij de kraampjes met eten en drinken. Dat komt goed uit. We kopen aardappelspiralen aan stokjes en wat drinken. Zoetigheid doen we maar even niet, met alle wespen in de buurt.

Als het weer opklaart, duiken alle kids de grote, mooie houten speeltuin in. Behalve de puber, die maakt van de gelegenheid gebruik om even te hangen met haar mobieltje. Vast een bekend beeld voor puberouders…

Naast de speeltuin zien we twee achtbanen, de Dynamite Express en de Kopermijn. Vooral die tweede spreekt de drie dapperste kids uit onze groep aan. Ze gaan er wel een stuk of vijf keer in. Ondertussen vermaken onze jongste en de dreumes van onze vriendin zich nog prima in de speeltuin. Wat fijn, zo’n park waar ze allemaal bezig en tevreden zijn!

Achtbanen! De waaghalzen gaan er achter elkaar in
Achtbanen! De waaghalzen gaan er achter elkaar in

Glijbanen, vissen en speeltuinen

Als de kids het eindelijk zat zijn in de achtbanen, lopen we naar het begingedeelte van Familiepark Drievliet. Dit stuk hadden we in het begin overgeslagen en hier zijn nog attracties waar de kinderen graag in willen.

De meiden gaan samen in de zweefmolen. Ik ga een paar keer met onze jongens en de dochter van onze vriendin in de vliegende vissen. Dit vinden ze geweldig. De vissen draaien, maar zijn ook zelf hoger en lager te besturen en gaan best nog hard.

Over hard gesproken… ondertussen is onze oudste met haar vader in de Nautilus. Echt een verschrikkelijk ding (vind ik), dat keihard en heel hard en hoog ronddraait. Helemaal duizelig, maar ook helemaal blij komen ze er uit. Als ze daarna gelijk in de draaikolk gaat, moet ze echt even zitten om bij te komen. “Alles draait, ik geloof dat ik te veel draaiende dingen achter elkaar heb gedaan”.

Attracties voor de allerkleinsten

We splitsen even op, een paar kinderen willen graag vaak in de grote glijbanen en een gedeelte gaat naar de attracties voor de allerkleinsten en een speeltuin met een springkussen en een klimding. De glijbanen werken met water en bootjes en gaan flink hard. Ze hadden zich hier nog wel uren mee kunnen vermaken, maar na een keer of zes vinden we het wel weer eens genoeg. Het is tijd om Familiepark Drievliet te verlaten.

De meiden draaien heel hard rond in de zweefmolen
De meiden draaien heel hard rond in de zweefmolen
"Mam, ik ben wel een beetje duizelig"
“Mam, ik ben wel een beetje duizelig”
Een gedeelte voor de kleinsten
Een gedeelte voor de kleinsten
De bootjesglijbaan is een grote hit
De bootjesglijbaan is een grote hit

Ons bezoek aan Familiepark Drievliet was een leuk uitje voor alle leeftijden. Geen van onze kids heeft zich verveeld en iedereen is in veel attracties geweest. Het park is niet heel groot, maar groot genoeg voor een hele dag vermaak. Sommige attracties zijn wel wat verouderd of wat simpel, verwacht geen mooie bewegende beelden zoals in de Efteling. Maar wel blije hoofden op de achterbank op weg naar huis, want: “Het was superleuk! Gaan we volgend jaar weer?”. Missie geslaagd!

Familiepark Drievliet heeft attracties voor alle leeftijden
Familiepark Drievliet heeft attracties voor alle leeftijden.
Uitzicht over het begingedeelte van Familiepark Drievliet
Uitzicht over het begingedeelte van Familiepark Drievliet

Praktische informatie

Drievliet ligt aan de rand van Den Haag. Het park is van 10 tot 17 uur open, in de zomervakantie tot half 6. Kaartjes kosten 24,50 euro aan de kassa, op de website 22,50 euro. Kinderen tot 1 meter zijn gratis, ze worden gemeten met schoenen aan bij de ingang. Kijk voor meer informatie op de website van Familiepark Drievliet.

Meer lezen

Nog meer leuke pretparken in Nederland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).