Het Tikibad in Duinrell, glijbanen voor de hele familie!

0
506
Het nieuwe buitengedeelte
Het nieuwe buitengedeelte

Het Tikibad in Duinrell is vanwege het 35-jarige jubileum uitgebreid naar buiten. Er is een nieuw buitenzwembad, nieuwe glijbanen en de grootste tipping bucket van Nederland. Hoog tijd om een bezoekje te brengen aan het nieuwe buitenbad en uiteraard ook de glijbanen binnen uit te proberen. Daphne en haar dochters proberen ze uit!

Bekijk hier direct de prijzen van Duinrell!

Het Tikibad

Het Tikibad is jeugdsentiment voor mij. Samen met mijn zusje van alle glijbanen, met mijn tante en zusje samen van de bandenglijbaan en met een bloedneus er vanaf komen. Ja, ik heb goede herinneringen aan het Tikibad. Wel meteen een kleine tip, houd je aan de regels die aangegeven staan. Met zijn drieën van een bandenglijbaan waar je maar met twee personen vanaf mag, is dus geen goed idee. Met dat voornemen stappen we in de auto.

De jongste heb ik al voorbereid dat ze bandjes om moet omdat ze nog geen 1,20 meter is. Dit zorgt even voor een huilbui. Ze is juist zo trots dat ze zonder bandjes mag. Met de uitleg dat ze dan niet zo hard hoeft te zwemmen als ze uit de glijbaan plonst, worden de bandjes geaccepteerd. 

Waar gaan we zo beginnen?
Waar gaan we zo beginnen?

Het Tikibad, het nieuwe buitenbad

Aangezien we eerst buiten willen gaan zwemmen lopen we naar de ingang bij het buitenbad. Deze is echter alleen voor de gasten van de camping, dus moeten we in de rij aansluiten. Gelukkig mogen we snel naar binnen.

We krijgen bandjes om onze arm zodat we er weer uit kunnen. Geen kaartjes dus die kwijt kunnen raken, dat is handig. We kleden ons binnen om en gaan naar buiten toe. De meiden willen meteen de glijbanen uitproberen en glijden met z’n drieën naast elkaar naar beneden, het water is best koud! Snel lopen ze weer naar boven voor de volgende glijbaan.

Voor de jongste zijn dit fijne glijbanen, ze mag buiten zelf van alle glijbanen. Als je een zelfstandige kleuter bent, is dat erg belangrijk.

Het nieuwe buitengedeelte
Het nieuwe buitengedeelte
Met z'n drieën naast elkaar van de glijbaan
Met z’n drieën naast elkaar van de glijbaanNog meer spelen en glijden in het buitenbad

Nadat we deze glijbanen hebben uitgeprobeerd nemen de meiden een sprong in het zwembad. Daar liggen allemaal banden om mee te spelen. Het loopt van ondiep water naar wat dieper, in het ondiepe gedeelte kunnen de meiden staan.

Vervolgens zien ze meer glijbanen, tijd om die te gaan uitproberen. Er is een gedeelte voor peuters en een gedeelte met wat glijbanen en de grootste tipping bucket van Nederland. De glijbanen proberen ze uit, maar de tipping bucket slaan ze over: “Daar ga je zelf maar onder staan mama” krijg ik te horen. Aangezien het niet heel warm weer is, snap ik hun reactie prima. We houden het dus bij de glijbanen.

Er is buiten voldoende plek om te zitten of liggen. Op het grasveld staan enkele hangmatten, de beste plek hier buiten mijn inziens. 

De kleedhokjes buiten
De kleedhokjes buiten

De glijbanen binnen in het Tikibad

Dan is het tijd om binnen even op te warmen. Eens kijken wat ik nog herinner van vroeger, de blits en de flits, de blauwe haai, de bandenglijbanen en de cycloon. Die laatste ga ik vandaag in ieder geval nog eens uit proberen!

De meiden willen als eerste van de korte, blauwe glijbaan, de pelikaanduik. Hier begin je op 7 meter hoogte en maak je een vrije val. De jongste denkt dat ze hier ook wel vanaf durft, maar ze is gelukkig nog te klein. Ik denk dat ze zich rot zou schrikken als ze hieraf zou gaan. De oudste twee gaan er vanaf en vinden het een beetje eng, maar vooral erg leuk!

Daarna nemen we een kijkje bij waterpark Playa. Hier mag de jongste van alle glijbanen, haar bandjes mogen hier ook af. Wij laten ze lekker om, dan krijgen we geen discussie als ze later weer aan moeten. Dit gedeelte is erg leuk voor kinderen onder de 1,20 meter, met overal ondiep water. 

Bekijk hier direct alle glijbanen van Duinrell!

Meer glijden en zwemmen in het binnenbad van het Tikibad 

Terwijl de jongste de Lazy River uitprobeert (zelfs twee rondjes) proberen de oudste twee een bandenglijbaan en de Cycloon uit. Uiteraard probeer ik hem ook uit. Hij gaat harder dan ik dacht en ik heb mijn handen niet achter mijn hoofd, maar op mijn borst gekruist, waardoor ik mijn hoofd hard stoot als ik in de trechter terecht kom. Tip nummer 2 dus, echt je handen achter je hoofd houden. De meiden blijven gewoon zitten, dan ga je een stuk minder hard en stoot je in ieder geval je hoofd niet.

De meiden proberen samen de Moonlight uit, terwijl ik de Starfright uit probeer. Ook deze glijbanen gaan hard en zijn best een beetje spannend en leuk. We moeten de jongste beloven dat we nog eens terug gaan als ze ook 1,20 meter is, ze wil namelijk ook heel graag van deze glijbanen af.

Bovenaan bij de glijbanen is niet overal controle, dus we zien een vader die zijn zoontje met bandjes op schoot van een veel te enge glijbaan mee af neemt (alleen toegang vanaf 1,50 meter). We horen het zoontje heel hard gillen. Later zien we hem vrolijk rond lopen, gelukkig. Kijk dus goed welke glijbaan je in stapt, bij de trappen en naast de glijbaan staat aangegeven wie er vanaf mag. 

Goed kijken van welke glijbanen je af mag
Goed kijken van welke glijbanen je af mag

Glijbanen voor echte waaghalzen of ontspanning zonder glijbanen?

Er zijn een aantal glijbanen waar je pas vanaf mag als je 1,50 meter bent, deze hebben wij vandaag overgeslagen. De Blits en Flits, de Tyfoon en X-Stream zijn glijbanen voor wie bovenstaande glijbanen niet hard genoeg gaan. Bij de X-Stream hebben we even staan kijken, je gaat op een valluik staan en telt af, dan val je als het ware de glijbaan in. Het gaat in ieder geval heel erg hard!

Voor wie liever niet van glijbanen af gaat is er een whirlpool, een golfslagbad en Turkse stoombaden. En uiteraard is een rondje in de Lazy River een leuke afwisseling.

Wil je helemaal niet zwemmen? Dan zijn er genoeg plekjes om te kunnen zitten. Er is ook een restaurant in het Tikibad. 

Het golfslagbad
Het golfslagbad
Het restaurant in het Tikibad
Het restaurant in het Tikibad

Handig om te weten over het Tikibad

Het Tikibad heeft leuke glijbanen en plekken om te spelen voor alle leeftijden. Houdt er wel rekening mee dat kinderen onder de 1,20 meter zwembandjes om moeten, met uitzondering van het waterpark Playa. Voor onze kleuter is het een behoorlijke teleurstelling dat ze niet overal af mocht, vooral omdat ze haar zussen dat ziet doen en ze denkt dat ze alles durft. We gaan dus zeker een keer terug als ze groot genoeg is.

Wanneer je online kaartjes koopt, zijn de prijzen variabel. Je kunt kaartjes voor Duinrell kopen met het Tikibad erbij. Hierbij kan je een kaartje kopen waarbij je twee uur naar het Tikibad mag, drie uur of onbeperkt toegang. Ook bij onbeperkte toegang mag je één keer naar binnen, maar dan wel zolang je wilt.

Je betaalt aan de kassa voor toegang Duinrell en onbeperkt Tikibad 32,50 euro. Wanneer je alleen wilt zwemmen, kan je een avond naar het Tikibad toegaan. Na 16 uur mag je dan het park in. Voor vier uur Tikibad betaal je aan de kassa 21 euro (prijspeil 2019). Voor alle prijzen, openingstijden en het kopen van tickets neem je kijkje op de website van Duinrell en het Tikibad.

Bekijk hier direct de prijzen van Duinrell! 

Ligging Tikibad:

Meer lezen

Op zoek naar meer waterparken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Duinrell. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.