Wellness en aquapark in Slovenie: Terme Olimia

Van oudsher komen er warmwaterbronnen voor in Slovenie. Hierdoor is er een rijke historie op het gebied van wellness en zwembaden. Tegenwoordig zijn daar echte aquaparken aan toegevoegd. De droom van ieder kind met zwemdiploma. Luid gejuich dus als ik vertel dat we naar zwembaden, wellness en aquapark in Slovenie gaan. Onze bestemming? Terme Olimia in het oosten van Slovenie.

Terme Olimia in Podčetrtek

Terme Olimia ligt tegen de Sloveens-Kroatische grens aan, ter hoogte van Zagreb. Vanuit Ljubljana rij je er in iets meer dan een uur heen. Terme Olimia ligt in het plaatsje Podčetrtek en bestaat uit verschillende accommodaties, een waterpark, wellness en zwembaden.

Op onze aankomstdag gaan we naar waterpark Aqualuna. De dag daarna is het regenachtig en vermaken we ons in het zwembad, de wellness en ondergaat M. voor het eerst een schoonheidsbehandeling. Onze laatste dag brengen we door in Slovenske Konjice om te ontdekken wat daar voor kinderen te doen is (daarover later meer).

Makkelijk in het Nederlands boeken kan hier:

Waterpark Aqualuna, veelzijdig aquapark in Slovenie

De volle parkeerplaats bij Aqualuna doet ons het ergste vermoeden qua drukte. Nou ja, we gaan het wel zien als we binnen zijn. Ik werp alvast een blik op het plattegrond en zie dat Aqualuna heel wat te bieden heeft. We kleden ons om en besluiten op zoek te gaan naar een vrije ligbedjes. Een kansloze missie, want ’s middags ligt er op zo’n beetje elk bedje een handdoek. Vervolgens zie je er urenlang niemand op liggen. Dat vind ik zo stom. We leggen onze handdoeken op het grasveld. Maar het voelt raar om op het gras te zitten terwijl er rondom allemaal ligbedjes staan die niet worden gebruikt… Ik probeer mijn irritatie aan de kant te zetten. Dit is een verschijnsel dat je helaas meer ziet bij zwembaden. In de loop van de middag lukt het ons om toch ligbedjes te verzamelen en zitten we wat comfortabeler tussen het zwemmen door.

Op naar Aqualuna!
Op naar Aqualuna!
Aqualuna is het grootste aquapark in Slovenie.
Aqualuna is het grootste aquapark in Slovenie.

G. gaat eerst met dochter M. en zoon C. op pad. Ik blijf bij de spullen en kom er eindelijk aan toe om een keer iets te lezen. Als ze een uurtje later terugkomen ben ik aan de beurt om Aqualuna te ontdekken. M. en C. slepen me mee van het ene gave zwembad naar het andere. Het is druk, maar toch zit je elkaar in het water niet in de weg. We ontdekken zwembaden die leuk zijn voor de allerkleinsten, zwembaden waar je gewoon kan zwemmen zonder toeters en bellen en vooral heel veel glijbanen. M. en ik doen mee aan een les aquarobics, terwijl C. ons over probeert te halen om iets anders te doen. Maar wij vinden het leuk. Ik kijk m’n ogen uit bij King Cobra, de meest spectaculaire glijbaan van dit aquapark in Slovenie. G gaat er later samen met M. vanaf. Super stoer!

De grootste glijbanen en King Cobra.
De grootste glijbanen en King Cobra.
Onwijs spectaculair gezicht.
Onwijs spectaculair gezicht, hier is dit aquapark in Slovenie bekend van.
In een band op weg naar de bek van de Cobra.
In een band op weg naar de bek van de Cobra.
Het 'gewone' zwembad in Aqualuna.
Het ‘gewone’ zwembad in Aqualuna.

Uiteindelijk zijn we na een halve dag Aqualuna niet uitgekeken. Er zijn zoveel glijbanen en andere activiteiten. Het is voor ons de eerste keer dat we met de kinderen naar zo’n waterpark gaan. We hebben echt gewacht totdat ze beide hun zwemdiploma hebben. En ja, Aqualuna biedt ook heel veel voor kinderen zonder zwemdiploma. Het is puur voor mijn eigen gemoedsrust dat ik het fijner vind om zoiets te doen met kinderen die kunnen zwemmen.

Handig om te weten: neem wat contant geld mee, je betaalt hiermee de borg voor je kluissleutel (10 euro per sleutel). Een familieticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen voor een hele dag in Aqualuna kost 48 euro in het hoogseizoen. Voor een familieticket met snackpakket en t-shirt betaal je 64,50 euro (prijspeil 2016).

Boek hier direct je vakantie bij Terme Olimia

Zwembad

Vanuit ons hotel lopen we met badjas aan via ondergrondse gangen naar het zwembad van Terme Olimia. Dat voelt in het begin een beetje raar, maar al snel zien we veel andere gasten ook in hun badjas lopen. Het zwembad is gewoon een prima zwembad. C. vermaakt zich prima met een glijbaan in de vorm van een slang. M. en ik zijn ondertussen bij de schoonheidssalon. Tussen de middag eten we een lekkere (en grote!) pizza bij het restaurant in het zwembad.

Eindeloos in het water plonsen.
Eindeloos in het water plonsen.
Bij het zwembad is een kleine kinderclub.
Bij het zwembad is een kleine kinderclub.

Wellness

De ondergrondse gangen brengen ons naar het wellness-gedeelte. De eerste keer gluren we alleen even door de deur. Wauw, dat ziet er sfeervol uit. Mooie zwembaden met gekleurde verlichting. Het is hier een stuk rustiger dan in het zwembad, maar kinderen zijn wel van harte welkom. Wij genieten van de relaxte sfeer, de bubbelbaden en de fijne ligbedden.

De wellness van bovenaf gezien.
De wellness van bovenaf gezien.

Schoonheidsbehandelingen voor kinderen

Op onze hotelkamer ligt een brochure met de schoonheidsbehandelingen. Ik blader het door en zie gezichtsbehandelingen, pakkingen en massages. Mmmm, heerlijk… Dan ontdek ik dat er zelfs speciale schoonheidsbehandelingen voor kinderen zijn. We hebben het er met de kinderen over en bieden ze de mogelijkheid om een chocolademassage te doen. Dat lijkt M. wel wat en dus reserveren we voor haar een plekje.

Als haar gereserveerde tijd bijna is aangebroken lopen we naar de schoonheidssalon. Ik mag met haar mee en vertaal indien nodig. Ze vindt het in het begin heel raar dat ze bloot op een massagetafel moet gaan liggen. Ik stel haar gerust: “Dat hoort zo bij een massage en ik blijf erbij”. Ze gaat enigszins gespannen liggen. Als de massage begint is ze al snel volledig ontspannen. De chocolade is lekker warm en ruikt lekker. Na de massage spoelen we de chocolade van haar af en kan de badjas weer aan. We genieten daarna met een kopje thee en water na. “Dit zou C. ook heel leuk vinden” zegt M. En ja, hij heeft achteraf spijt dat hij niet meegegaan is….

Chocolademassage speciaal voor kinderen.
Chocolademassage speciaal voor kinderen.

Overnachten bij Terme Olimia

Bij Terme Olimia zijn er meerdere overnachtingsmogelijkheden waardoor je langer kan genieten van het grootste wellness en aquapark in Slovenie. Wij verbleven in Hotel Sotelia op basis van half pension. Elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds net zoveel keuze voor het avondeten. Het is maar goed dat we hier slechts twee nachten zijn gebleven… Als je een overnachting bij Terme Olimia boekt, dan zit daar de entree voor Aqualuna, het zwembad en de wellness bij in. Voor schoonheidsbehandelingen betaal je apart en deze prijzen zijn vergelijkbaar met de Nederlandse prijzen.

Het totale complex van Terme Olimia.
Het totale complex van Terme Olimia.
Toetjes, taartjes, ijs....
Toetjes, taartjes, ijs….
Genoeg te kiezen bij het buffet in Hotel Sotelia.
Genoeg te kiezen bij het buffet in Hotel Sotelia.
De kinderdisco 's avonds.
De kinderdisco ’s avonds.

Hotels

Terme Olimia heeft twee hotels: Hotel Sotelia en Hotel Breza. Beide hebben minimaal vier sterren. Wij genoten van de luxe in Hotel Sotelia, waar we zelfs een menukaart voor ons hoofdkussen op de kamer vonden.

Onze hotelkamer met vier bedden.
Onze hotelkamer met vier bedden.
Via het tv-scherm vinden we alle info die we nodig hebben.
Via het tv-scherm vinden we alle info die we nodig hebben.
De badkamer.
De badkamer.

Appartementen

Wil je liever je eigen voorzieningen om te eten en te drinken? Of wat meer privé leefruimte? Dan kan je kiezen voor Aparthotel Rosa of appartementencomplex Village Lipa. Ook deze hebben een ondergrondse verbinding met het zwembad en de wellness.

Huisjes en camping bij het waterpark Aqualuna

Vlak naast Aqualuna ligt Kamp Natura, de camping van Terme Olimia. Vanaf deze camping loop je zo naar het aquapark. Er worden diverse typen huisjes verhuurt en er is ruimte om met je eigen kampeermiddel te kamperen. Het kampeergedeelte is niet heel bijzonder, maar wel functioneel. Handig als je hier op doorreis enkele nachten verblijft en vooral in Aqualuna bent.

Kamp Natura, de camping bij het aquapark.
Kamp Natura, de camping bij het aquapark.
Er zijn verschillende soorten huisjes.
Er zijn verschillende soorten huisjes.
Vrolijke gele kleur.
Vrolijke gele kleur.
Zicht op de tenten.
Zicht op de tenten.
Het kampeerveld is eenvoudig.
Het kampeerveld is eenvoudig.

Ook naar Terme Olimia?

Wij verbleven twee nachten bij Terme Olimia. Dat is niet de meest voordelige keuze. Als je een week verblijft kan je vaak gebruik maken van aantrekkelijke pakketten. Zeker als je voor een van de hotels of het appartementencomplex kiest. Je kan direct bij Terme Olimia boeken, via TUI of via Booking.com.

Vanuit Terme Olimia kan je goed het oosten van Slovenie ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de tweede stad Maribor, de kastelen in de omgeving, Slovenske Konjice met Mini Zoo Land. Een dag naar Ljubljana is ook prima te doen.

Zou jij naar Terme Olimia en het Aqualuna aquapark in Slovenie gaan?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat Slovenie nog meer te bieden heeft? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met MijnSlovenie en Terme Olimia. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

10 REACTIES