Zo kampeer ik: vouwwagen Trigano Chantilly

In deze aflevering van “Zo kampeer ik” vertelt Esther waarom zij met een vouwwagen kampeert en laat ze zien dat de aanschaf ook heel low-budget kan.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Wij zijn Esther (32), Rens (45), Raff (bijna 7) en Gitte (bijna 5). Wij kamperen sinds een jaar of 8 en gaan van luxe naar minder luxe naar weer wat luxer. Huh?

Ik zal het uitleggen. Rens was nooit zo van kamperen, meer van de luxe. Ik houd niet van appartementjes of hotelletjes (ja, voor een weekend, niet voor 2 weken). De gulden middenweg was een gehuurde stacaravan.

Door werkloosheid van Rens was na een aantal jaar stacaravan, de rekensom snel gemaakt: een staanplaats met eigen accommodatie was een stuk goedkoper. Dus gingen we tenten lenen van familie. En zo’n beetje alle andere kampeerspullen.

Maar ja, het blijf van een ander he? Dus altijd toch een beetje de stress: gaat er niets stuk? Dat waren we wel beu. Dus nu Rens gelukkig weer werkt, hebben we op marktplaats een vouwwagen op de kop getikt en dit is het eerste jaar dat we ermee kampeerden. Een vorm van comfort die bij ons beide past, verwachten we.

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

Zoals ik dus net al verklapt heb: een vouwwagen. Een heuse Trigano Chantilly uit 1996. Met 5 slaapplaatsen, een grote voortent en luifel. En heel handig voor iemand die er ’s nachts vaak uit moet: een nacht- toilet! (porta potti)

Er zit een bermkeukentje aan voor culinaire hoogstandjes en verder…sja…hij heeft lekkere 90’s kleuren (beige met mint groen)

We hebben de vouwwagen in het voorjaar van 2014 gekocht en een keer opgezet bij Rens zijn ouders voor de deur. En dat verliep harmonieus. (Jammer he? ;-))

vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, vouwwagen met kinderen, Trigano Chantilly ervaring, kids er op uit
De vouwwagen aan de buitenkant. De kleuren zijn bijna retro, leuk!
vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, vouwwagen met kinderen, Trigano Chantilly ervaring, kids er op uit
De binnenkant: genoeg ruimte als het regent en slapen op hoogte.

Waarom hebben jullie voor de Trigano Chantilly gekozen?

Ook hier weer een gulden middenweg: Rens wil liever een caravan, maar daar wordt ik spaansbenauwd claustrofobies van. Een vouwwagen zit voor ons tussen caravan en tent in. Toch wat meer luxe (hoger slapen, meer ruimte), maar wel het ruimtelijke gevoel door het tentdoek.

Wat kost de Trigano Chantilly ongeveer?

  • vouwwagen €300,00
  • repareren uitgescheurde naad (wisten we vooraf) €25,-
  • set nieuwe bandjes €110,-
  • stalling €190,00 per jaar

Waarom zou je de Trigano Chantilly aan anderen aanraden?

Onze eerste vakantie met de vouwwagen zit erop. Het is zeer goed bevallen. We hebben een aantal regentesten doorstaan zonder lekkage, altijd fijn. Wat ons goed is bevallen is de ruimte die we hebben. Tijdens de regen pasten we met 2 campingtafeltjes en 4 stoelen in de voortent en konden dan nog vrij bewegen. De bedden liggen comfortabeler dan het luchtbed op de grond voorheen. Een dag voor vertrek hebben we de voortent al in kunnen pakken, waardoor we op de dag van vertrek de vouwwagen maar hoefden in te klappen en weg konden. Dat scheelt veel tijd!

Meer lezen

Meer weten over kampeerartikelen en de kosten van kamperen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelREVIEW: Storängens Camping
Volgend artikelZweden: science center Innovatum in Trollhättan
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.