Zo kampeer ik: de Holtkamper Kyte

4
358
Kamperen met kinderen, Holtkamper Kyte, kids er op uit
Kamperen met de Holtkamper Kyte. Deze vouwwagen staat zo, dus genoeg tijd om een boek te lezen.

Suzanne is verknocht aan haar vouwwagen. Lees snel verder om te ontdekken waarom zij met de Holtkamper Kyte kamperen.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Ik ben Suzanne (38), getrouwd met Steef (41) en we hebben twee kinderen, M. (7) en J. (5). We zijn dol op kamperen en trekken er het liefst zo vaak mogelijk op uit naar allerlei leuke campings. Allebei hebben we het kamperen met de paplepel ingegoten gekregen. Al vanaf onze babytijd hebben onze ouders ons met tent of vouwwagen meegenomen naar allerlei uithoeken in met name Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Vroeger als kind kon ik mij al weken van tevoren verheugen op de zomervakantie. Spullen pakken en lekker twee dagen lang in de auto zitten om vervolgens drie weken lang te kamperen op een camping ergens in Zuid-Frankrijk. Spelen met vakantievriendinnetjes, rondstruinen op de camping en omgeving, rondritjes maken en veel van de omgeving zien, zwemmen, stokbrood eten, Franse woordjes spreken, in een tentje slapen, hele dagen buiten. Heerlijk!

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

Met mijn ouders kampeerde ik altijd in een vouwwagen en toen mijn zus en ik oud genoeg waren mochten we zelf, naast de vouwwagen, in een tentje slapen. Later trok ik er zelf op uit in kleine tentjes waar je amper in kon zitten en moest koken op een eenpits gasstelletje. Toen ik mijn man ontmoette ontdekte ik al snel dat hij het kamperen net zo leuk vond als ik. Gelukkig maar! Luxe resorts en verre vliegreizen zijn niet aan ons besteed. Onze huwelijksreis ging zelfs naar Toscane, in een tentje. Toen onze oudste zoon werd geboren hebben we een grotere tent gekocht, een oppompbare Karsten. Dat beviel supergoed, maar toen de caravan van mijn schoonouders beschikbaar kwam, hebben we, met pijn in ons hart, afscheid genomen van de Karstentent. Met inmiddels twee kinderen was een caravan wel wat praktischer. Nu, twee jaar later, is de caravan verruild voor een vouwwagen.

Kamperen met de Holtkamper Kyte. Deze vouwwagen staat zo, dus genoeg tijd om een boek te lezen.
Kamperen met de Holtkamper Kyte. Deze vouwwagen staat zo, dus genoeg tijd om een boek te lezen.

Waarom hebben jullie voor de Holtkamper Kyte gekozen?

Een vouwwagen geeft het ultieme kampeergevoel. Veel ruimte, vaste keuken met drie gaspitten, heerlijk bed met volwaardig matras en slapen onder een tentdoek. Voor een overnachting eenvoudig even open te klappen en op de Franse snelweg gewoon 130 km per uur.

Wat kost de Holtkamper Kyte ongeveer?

Je hebt vouwwagens in diverse prijsklassen. Wil je het eerst uitproberen dan kun je prima volstaan met een tweedehands klapkar van Marktplaats van hooguit een paar duizend Euro, maar weet je zeker dat je dit wilt en is budget geen probleem, dan kun je ook kiezen voor een goedkopere splinternieuwe zoals Jamet of een wat duurdere Holtkamper Kyte of Zambezi. Alle vouwwagens hebben hun plussen en minnen en het is net wat je belangrijk vindt en wat voor keuze je wilt maken. Wij wilden een vouwwagen die een mooie vormgeving heeft, over veel laadruimte beschikt, van goede kwaliteit is, veel verblijfsruimte heeft en snel en makkelijk open te klappen is met weinig stokken. De Holtkamper Kyte heeft al onze kampeerwensen in vervulling laten gaan en we gaan er meerdere malen per jaar met veel plezier mee weg.

Naast aanschafwaarde moet je bij een vouwwagen verder rekening houden met kosten voor stalling (als je die bij huis niet hebt), verzekering (als je een relatief nieuwe hebt zoals wij) en onderhoud en verblijfskosten op de camping zelf.

Waarom zou je de Holtkamper Kyte aanraden aan anderen?

Of je nu een tent, caravan of vouwwagen hebt, het grote voordeel van kamperen met eigen kampeermiddel is de grote keuze aan campings, de flexibiliteit in aankomst en vertrekdata, de veel goedkopere prijs voor een kampeerplek ten opzichte van een huuraccommodatie en de vrijheid. Wil je enig comfort, dan moet je niet aan een tent beginnen, wil je alle luxe en een eigen toilet, dan is een caravan een optie. De vouwwagen is een prima middenweg en voor ons het ultieme kamperen!

Meer lezen over vouwwagens? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.