Plopsaland De Panne: een heerlijke dag uit voor jong en oud

0
293
Mega Mindy Jetski
We scheuren over het water in de Mega Mindy Jetski.

Plopsaland De Panne, met een dagje naar dit pretpark in de agenda hebben kinderen van Froukje al weken voorpret. Toen het eenmaal zo ver was, kwamen al hun verwachtingen uit. Een dag naar Plopsaland De Panne betekent knuffelen met Maya de Bij, eindeloos in de achtbaan, jetskiën met Mega Mindy en zoveel meer. Dit pretpark aan de Belgische kust is door zijn mix van attracties voor kleine en wat grotere kinderen een echte aanrader!

Heel veel bekende tv-figuren in Plopsaland De Panne

We hebben het niet officieel onderzocht, maar durven toch vrij stellig te beweren dat ieder Nederlands of Vlaams kind een of meer karakters uit de Studio100-stal kent. Onze jongens lopen dan ook juichend het park binnen, alles wat ze zien is een feest der herkenning voor ze. De plattegrond die we bij binnenkomst krijgen, wordt meteen bestudeerd. De heren hebben haast, want ze willen, zoals ze zelf zeggen, “alles doen vandaag!”

Route uitstippelen
M. stippelt met oma de route uit. Zoveel te doen vandaag!
Mayaland
Eerste doel: indoorattractie Mayaland.

Indoorattractie Mayaland

We beginnen in Mayaland, een grote hal met allerlei attracties waarvan een aantal ook geschikt is voor wat kleinere kinderen. Onze 4-jarige showt vol trots de grote stempel op zijn hand. Bij binnenkomst is hij gemeten en omdat hij nét 1 meter is, kreeg hij een stempel die – en dat weet hij –  de toegangspoort is tot heel veel attracties die bij een eerder bezoek nog een ‘no go’ voor hem waren.

Tip: ga buiten het seizoen naar Plopsaland De Panne

Wij zijn in Plopsaland De Panne tijdens de Nederlandse meivakantie. Dit blijkt een gouden greep. In België is het dan namelijk geen vakantie en het is heerlijk rustig in het park, het seizoen is hier duidelijk nog niet begonnen. Wat ons betreft een tip die we graag delen, want hoe heerlijk is het om nergens te hoeven wachten! Twee attracties zijn gesloten wegens onderhoud en veel horeca is nog niet open, maar er blijft genoeg leuks om te doen over en boterhammen nemen we zelf wel mee.

Rustig in park
Tijdens de Nederlandse meivakantie is het heerlijk rustig in Plopsaland De Panne.
Dino Splash
In de zomer van 2019 opent Dino Splash. De kinderen vinden dat we dus echt nog een keer terug moeten naar Plopsaland.

Leuke attracties voor kleine kinderen

Plopsaland De Panne is een overzichtelijk pretpark, dat goed te doen is één dag. Na Mayaland besluiten wij de route door het park linksom te lopen. Dat betekent dat onze eerste stop de verkeerstuin van K3 is, gevolgd door de tuin van Kabouter Plop, waar voor de kleintjes van alles te doen is.

Verkeerspark K3
De dames van K3 houden een oogje in het zeil als de kinderen in elektrische autootjes rondrijden.

Gillen geblazen in Heidi The Ride

Hoewel voor de kleuter de dag hiermee al bijna geslaagd is, maakt grote broer M. (7) zich op voor het echte werk: Heidi The Ride. Deze lange houten achtbaan zagen we al van ver. Een tikkeltje zenuwachtig nemen we plaats en… daar gaan we! M. glundert, zijn moeder zit er gillend naast.

Attracties voor groot en klein

De rest van de dag gaat ongeveer op dezelfde manier. Bij snelle attracties, waar je 1.20 meter voor moet zijn, is altijd ook wel iets voor kleinere kinderen in de buurt. Omdat we met een aantal volwassenen zijn, splitsen we ons regelmatig op, waarbij iemand iets met de kleuter doet en een ander iets met M. 

Onze oudste blijkt een echt ‘dare devil’ en durft alles. Voor de jongste is het nog een beetje zoeken. De vrij rustige achtbaan K3 Roller Skater vindt hij echt te eng (helaas komt hij daar pas achter als we al rijden), terwijl hij de ruige Mega Mindy Jetski fantastisch vindt. En bij De Koffiekopjes genieten wij vooral van hem. Hij giert het uit van de pret, terwijl hij toch niet bepaald zachtzinnig heen en weer geslingerd wordt in de ronddraaiende kopjes.

Mega Mindy Jetski
We scheuren over het water in de Mega Mindy Jetski.

Genoeg rustige attracties voor de afwisseling

Als we na een heleboel snelle attracties toe zijn aan wat rustigers nemen we het treintje dat ons door het hele park rijdt. Wat mij betreft is dit echt een van de fijnste dingen aan Plopsaland De Panne: je kunt helemaal los in supersnelle, spannende attracties, maar er zijn ook veel mogelijkheden voor rustige activiteiten. Speeltuintjes, picknickplekken, De Dierenmolen, De Tractors; het zijn plekken om kleinere kinderen hun gang te laten gaan en grotere even tot rust te laten komen.

Kaatje zoekt eendje
Na al het achtbanengeweld vindt ook de oudste het best lekker om in een slakkengang langs het verhaal ‘Kaatje zoekt eendje’ te varen.

Watergevecht met oma

We gaan naar Wickie The Battle. De kinderen gaan met mama en opa een rondje varen op een scheepje, waarbij ze elkaar nat kunnen spuiten. Maar let op! Oma staat nog aan de kant en zij gaat fanatiek met de waterspuit in de weer!

Wickie The Battle
Pas op voor oma, ze spuit je nat!

Hapje eten en naar huis

De dag nadert zijn eind. We wandelen terug naar het plein van De Dansende Fonteinen om daar wat te eten. Hoewel het helemaal niet warm is, zijn de spuitende waterstralen voor de kinderen té verleidelijk. Het levert op de valreep een nat pak op (tip: neem een setje droge kleren mee, bij mooi weer kun je op meer plekken lekker met water kliederen).

Bolderkar
Het laatste deel van de dag laat de jongste zich lekker rijden in de gehuurde bolderkar.

Rustig op een stoel zitten en frietjes eten is lastig, want wat horen we nu? Het is Piet Piraat, die een afscheidslied zingt. De kinderen gaan kijken en zwaaien naar de figuren op het podium en zo dirigeren we ze langzaam maar zeker richting de uitgang. En wat de kinderen zich voornamen is gelukt: we hebben álles gedaan! Plopperdeplop, deze hele leuke dag zit erop!

Afscheid van Plopsaland
Nog even zwaaien naar Kwebbel, Piet Piraat en Kabouter Plop en dan… naar huis.
Dag Plopslaland
We worden er bijna uitgeveegd, dus de hoogste tijd om te gaan. Plopsaland De Panne, wat was je fijn vandaag!

Praktische informatie Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne ligt in de kustplaats De Panne. Het pretpark beschikt over een ruime parkeerplaats, maar er ligt ook een treinstation recht tegenover de ingang en er is een kusttram die meerdere keren per uur voor de deur van Plopsaland De Panne stopt.

In de buurt van het park zijn diverse campings en hotels, dus overnachten in de buurt is geen probleem.

Kinderen tot 85 centimeter hebben gratis toegang. Ben je 85 tot en met 99 centimeter betaal je 12,50 euro, net als senioren. Iedereen groter dan 1 meter en jonger dan 70 jaar betaalt 36,99 euro entree (prijspeil voorjaar 2019). Onze ervaring is dat Plopsaland regelmatig mee doet met acties (zo zit er bijvoorbeeld een kortingscoupon in de PostcodeLoterij Voordeelagenda 2019), dus dat is iets om vooraf in de gaten te houden. Kijk voor alle prijzen en combitickets op de website van Plopsaland De Panne.

Direct naast het pretpark ligt Plopsaqua De Panne, een zwemparadijs. Voor dit zwembad heb je aparte entreebewijzen nodig.

Er is op drukke dagen behoorlijk wat horeca voorhanden op het park. Van pasta tot patat en van wafels tot belegde broodjes. Let wel: de prijzen voor eten en drinken zijn hoog. Wil je je dagje uit nog enigszins betaalbaar houden, neem dan (ook) wat te eten van thuis mee, er zijn voldoende picknickplekken. Wij huren voor 7,50 euro een bolderkar. Handig voor de tassen en tegen het einde van de dag ook fijn voor de kinderen.

Ligging Plopsaland De Panne:

 

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke pretparken of tips voor een vakantie in België? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is mede tot stand gekomen in samenwerking Plosaland De Panne. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.