Zo kampeer ik: met de Karsten tent

Sinds kort is Saskia de trotse bezitter van een Karsten tent, maar wij hebben de tent nog niet kunnen gebruiken. Pieternel vertelt vandaag hoe haar eerste ervaring met hun Karsten tent is geweest. Ik kreeg meteen zin om te gaan kamperen!

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Wij zijn Willem Hendrik en Pieternel en samen met onze 3 jongens Julian (5), Floris (3) en Pepijn (10 mnd) zijn we voor het eerst gaan kamperen.

Willem Hendrik kampeerde al vanaf zijn geboorte ongeveer, elk jaar 4 weken in een vouwwagen en vanaf het moment dat we elkaar kenden, riep hij al dat wij ook eens zouden gaan kamperen. We deden het ook, af en toe, met vrienden naar Frankrijk, een trektocht. Maar vanaf het moment dat onze oudste was geboren gingen we lekker comfortabel op mijn manier op vakantie, in een zo groot mogelijk huis met alles erop en eraan 😉 Elk jaar was er wel een excuus, zwanger, of baby, of …. etc.

Tot vorig jaar, ik beloofde dat we dit jaar toch echt de switch zouden gaan maken. Vooral vanwege de mogelijkheden voor de kinderen.

We zijn dus deze zomer, juli 2014 voor het eerst met de kinderen gaan kamperen. En we zijn begonnen in Nederland.

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

We hebben gekozen voor een tent. Aanvankelijk dachten we een De Waard tent te kopen, vanwege de ruimte en de bestendigheid tegen regen en wind. Maar toen we bijna een deal hadden, bedachten we dat het toch best een pittig opzetwerkje zou worden. Met onze 3 kleine kinderen, die de komende jaren nog wel bij ons in de tent zullen slapen wilden we een ruime variant. Ik de jongens bezig houden na een lange reistijd en mijn man in z’n eentje opzetten is bij zo’n grote tent geen optie. Samen een uur of 2 met stokken in de lucht staan zwaaien en 3 krijsende kids ernaast, we zagen het al voor ons. We zijn snel geswitcht naar een Karsten, vanwege het opzetgemak en toch de goede eigenschappen, lange levensduur etc.

Waarom hebben jullie voor een Karsten gekozen?

We zochten dus een stevige tent die een Hollandse bui of windvlaag zou kunnen hebben, ruim genoeg zou zijn voor ons allen en toch gemakkelijk op viel te zetten. Toen we andere tentbezitters enthousiast over hun Karsten hoorden was de keuze best snel gemaakt. Ook de ruimte speelde een rol, we hebben nu een grote variant, 3,50 m bij 3,50 m met een slaapaanbouw. Daardoor hebben we een zee aan leefruimte, mocht het regenen, maar we kunnen er ook wel met een persoon of 8 in slapen, ideaal. Verder hebben we een persluchtfles erbij, met deze fles, die normaal vooral door duikers wordt gebruikt staat de hoofdtent in 2 minuten, we blazen hem dus op.

De Karstentent met slaapaanbouw en alle uitbreidingsopties qua luifels. Een zee aan ruimte!
De Karsten tent met slaapaanbouw en alle uitbreidingsopties qua luifels. Een zee aan ruimte!

Wat kost een Karsten tent ongeveer?

Wij hebben de tent 2e hands gekocht. Belangrijk is om te weten dat de tenten 2e hands nog wel redelijk wat kosten en ook dat de accessoires relatief redelijk duur zijn. Nieuw ben je voor het pakket wat wij hebben ongeveer 4800 euro kwijt. De verkopers gingen na een heel aantal jaar afstand ervan doen, omdat hun kinderen niet meer bij hen in de tent sliepen. Toen we de liefde van hen voor de tent zagen en de zorgvuldigheid waarmee ze de tent opzetten voor ons, waren we om.

Waarom zou je de Karsten tent aan anderen aanraden?

We hebben nog niet zoveel ervaring, dus voor aanraden vind ik het nog wat vroeg. We zijn heel benieuwd wat onze Karsten ons gaat brengen! Het eerste weekend beviel goed, de ruimte, de jongens hun eigen slaapruimte in de donkere hoofdtent (langer donker bij hen), de mogelijkheid om met z’n allen te zitten onder de luifel, het opzetten, het waren allemaal positieve punten. Maar het eerste nadeel kwamen we ook al gelijk tegen: als je door omstandigheden in de regen moet opbreken heb je een groot nat gevaarte mee, wat thuis moet drogen. Waar laat je dat? De zolder van ons rijtjeshuis bleek groot genoeg voor de slaapaanbouw en de luifels, maar de hoofdtent….. die kwam in de huiskamer terecht. Juist, dat was even schrikken, maar na 3 dagen hadden we onze kampeer energie weer te pakken en binnenkort gaan we er voor de tweede keer op uit!

Meer lezen

Meer verhalen lezen over andere tenten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.