Zo kampeer ik: de pop up tent

4
269
Vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, pop up tent, kids er op uit
Deze tent staat binnen een paar seconde en is daarmee recordhouder snel opzetten.

Als je gaat kamperen, is het heel prettig als je je kampement zo snel mogelijk opgezet hebt. Pop-up tentjes komen aan die wens tegemoet. Lineke vertelt over haar ervaringen met de pop up tent.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Wij zijn Lineke en haar gezin. Wij als ouders kamperen al van huis uit. Met ouders en grote bungalowtenten (je weet wel, zo eentje met 98 stokken die middels een gekleurd stickertje aan elkaar te matchen waren, maar waar altijd wel een stickertje of 17 aan ontbrak en het opzetten van de tent direct een uitdaging werd voor onze ouders). Samen hebben wij ook gekampeerd en sinds de geboorte van onze oudste kamperen we met onze kinderen.

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

Wij kamperen met twee ‘Quechua 2 seconds XXL IIII’ pop up tenten. Deze hebben we sinds 2011. Eén gekocht via Marktplaats en een jaar later een tweede bij de Decathlon.

Twee pop up tenten voor voldoende ruimte.
Twee pop up tenten voor voldoende ruimte.
Deze pop up tent staat binnen een paar seconde en is daarmee recordhouder snel opzetten.
Deze pop up tent staat binnen een paar seconden en is daarmee recordhouder snel opzetten.

Waarom hebben jullie voor de pop up tent gekozen?

Wij zijn al jaren fervente tent kampeerders en hebben diverse modellen gehad. Maar niet alle modellen waren opzet-proof voor onze relatie 😉 Toen dacht ik, een pop up tent moeten we toch kunnen opzetten. Ik vond bovengenoemd model. Een tent voor 4 personen…dat wil zeggen als je de smalste matjes, slaapzakken hebt en verder geen kampeergerei in je tent wilt. Dus voor ons, met grote luchtbedden, campingbedje en veel spullen, niet groot genoeg. En zo kochten we een tweede. Voor het opzetten en afbreken van de tenten heb ik filmpjes van YouTube gedownload naar mijn mobiel. Zo lukt het me om in mijn eentje de tenten op te zetten en af te breken, zonder dat ik gelijk bij het entertainmentteam van de camping gerekend word.

Wat kost een pop up tent ongeveer?

De tenten zijn nieuw zo’n 160 euro per stuk. Verpakt zijn het twee enorme schotels die met gemak in de dakkoffer passen.

Waarom zou je de pop up tent aan anderen aanraden?

Gebruikersgemak! Dat is toch wel het voornaamste. Echter zal een gezin vermoedelijk eerder voor een groot model tent kiezen waar je met 4 personen in kan slapen, leven en kamperen. Deze tenten zijn laag en vragen wel vooral mooi weer. Want binnen zitten kan niet. Het zijn echt slaapvertrekken. In het begin sliepen we verdeeld over twee tenten. Ieder van ons met één van onze zonen. Niet heel gezellig, maar de jongens waren nog te klein om samen een tent te delen. Dit jaar echter gaan we het proberen… de jongens samen in de tent. Aan de rits doe ik belletjes zodat ik het hoor als die open geritst word. Maar het kamperen in een tent is voor ons het sublieme kamperen. Heerlijk in de buitenlucht met enkel een tentdoek dat je beschermt tegen de regen…..krekeltjes op de achtergrond… de golven die zachtjes het strand oprollen…..

Interesse om zelf een pop up tent te kopen? Bekijk hier de modellen en tarieven op de website van Decathlon. 

Meer lezen

Op zoek naar meer handige tenten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

4 REACTIES

  1. Wij hebben vorig jaar 2 popup tentjes gekocht. Ook bij Decathlon. 2×3 persoons. Kinderen waren 4 en 6 jaar oud. Wij hebben ze wel alleen laten slapen. Wel de ingangen vlak bij elkaar gezet 😉
    Aankomende zomer gaan we weer op deze manier op vakantie. Binnen 2 seconden staat de tent. en binnen 3 minuten zijn ze weer ingepakt. Om zo weer naar een andere camping te vertrekken. Aanrader!!

    • Deze tenten zijn niet te koop. Als je een tweedehands tent wil, dan verwijzen we je graag naar Marktplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.