Pluggies Kids oordoppen: review

11
294

Pluggies Kids Oordoppen, handig voor tijdens een festival? Saskia testte het en deelt haar ervaringen in dit blog.

Review Pluggies Kids Oordoppen

Een bekend beeld voor ons als we ergens zijn met veel geluid: C. die staat te genieten maar ondertussen de handen voor zijn oren houdt. Vorig jaar zomer gingen we onverwachts tijdens onze vakantie in Frankrijk naar een straattheaterfestival. Al snel stond hij zijn oren dicht te houden en hadden we natuurlijk geen gehoorbescherming mee. Toen Alpine Hearing Protection ons benaderde om Pluggies Kids oordoppen te testen hadden we daar wel oren naar.

oordoppen, vakanties met kinderen, festival met kinderen, gehoorbescherming, Pluggies kids, kids er op uit
Luisteren met z’n handen voor zijn oren….

Pluggies Kids oordoppen

Pluggies Kids zijn zachte oordoppen voor kinderen. Ze beschermen kinderoren tegen hard geluid, maar kunnen ook gebruikt worden om water uit de oren te houden bij zwemmen of om de concentratie te verbeteren. Pluggies Kids oordoppen zijn voorzien van speciale AlpineAcousticFilters. Deze filters dempen het geluid en zorgen dat het kind wel voldoende omgevingsgeluiden blijft horen. De oordoppen zijn geschikt voor kinderen tussen ongeveer 4 en 12 jaar oud. Een setje oordoppen kost 10,95 euro.

De oordoppen test

De oordoppen zitten in een klein doosje dat makkelijk in de tas past. Het doosje sluit goed en ziet er stevig uit. Voor uitstapjes en vakanties is dat erg handig. In het doosje zitten twee oordoppen en een inbrenghulp. We lezen eerst de gebruiksaanwijzing, hier staat duidelijk vermeld hoe de oordoppen ingebracht moeten worden.

oordoppen, vakanties met kinderen, festival met kinderen, gehoorbescherming, Pluggies kids, kids er op uit
Makkelijk om mee te nemen: de oordoppen zitten in een stevig doosje.

C. (5 jaar) is de eerste testpersoon en ik merk dat ik te voorzichtig ben met het inbrengen van de oordoppen. Ik duw ze nog iets extra aan, nu zitten ze goed. Het oranje gekleurde filter steekt uit zijn oor maar blijven wel in de oorschelp, ik check de gebruiksaanwijzing en dat blijkt zo te horen. Ik test hem meteen en fluister duidelijk naast zijn oor: “We eten vanavond pannenkoeken en je mag straks op de iPad”. Hij neemt het testen heel serieus en doet alsof hij niets hoort. Als hij later de oordoppen uit doet loopt hij naar de iPad en vraagt of ik al ga beginnen met pannenkoeken bakken. De oordoppen dempen het geluid goed, hij gaf aan de muziek zachter te horen en bekende dat hij mij wel had horen fluisteren. Dat laatste was me al duidelijk.

B. (4 jaar) is de tweede testpersoon. De oordoppen passen goed in zijn oren, ook de filters blijven goed in zijn oorschelp. Hij vindt het kriebelen in zijn oren, dat is ook niet verwonderlijk als je oordoppen niet gewend bent. Ook bij Boris is de fluister-test uitgevoerd en hij hoorde zijn moeder praten, erg fijn om toch contact te kunnen houden ook al hebben ze oordoppen in.

oordoppen, vakanties met kinderen, festival met kinderen, gehoorbescherming, Pluggies kids, kids er op uit
Is het oranje filter te lang? Dan kan je deze eenvoudig inkorten.

B. en M. (beide bijna 7 jaar) hadden we op het oog voor de zwem- en concentratietest, maar beide zijn gevoeliger voor prikkelingen dan hun jongere broertjes. Daarmee raak je direct een minpunt van oordoppen: ze moeten in je oren. M. heeft ze even in gehad, ik kon net beoordelen dat ze bij haar goed passen en toen wilde ze de doppen er al uit. Bij Bram staken de filters te ver uit, hij heeft minder afstaande oren dan de anderen, wij denken dat dat de oorzaak is. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door het filter in te korten. Net als M. was Bram niet gecharmeerd van iets dat in zijn oor gaat.

Conclusie

Pluggies Kids oordoppen vinden we handig om mee te nemen op vakantie en uitjes. Vooral voor kinderen die gevoelig zijn voor geluid is het prettig om deze oordoppen bij de hand te hebben. Kinderen die snel geprikkeld zijn door dingen op hun huid (denk aan bonnetjes van kleding, naadjes van de sokken enz) vinden het vaak niet prettig om iets in hun oren te hebben. Bij een concert of festival zouden wij voor deze kinderen eerder kiezen voor een koptelefoon zoals de Apline Muffy.

oordoppen, vakanties met kinderen, festival met kinderen, gehoorbescherming, Pluggies kids, kids er op uit
Oei, die kooptelefoons zijn leuk! Als we met M. naar een festival gaan zouden we deze gebruiken als gehoorbescherming (foto: Alpine).

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

oordoppen, vakanties met kinderen, festival met kinderen, gehoorbescherming, Pluggies kids, kids er op uit
Pluggies: een handige set oordoppen.

Meer lezen

Op zoek naar handige producten voor als je er op uitgaat met je kinderen?

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

11 REACTIES

  1. Wat een leuke review! Ik ben juist hier erg in geinteresseerd van van onze 3 jongens zijn er 2 oren-klanten…. De oudste heeft wel eens oordoppen en hij verdraagt ze goed, ze helpen ook wel echt. Dit lijken me handzame exemplaren. En ik ben ook op goede ideeën gekomen voor het gebruik, ook bij onverwachte muziek ed, goede tips!

  2. Lijkt me best handig maar onze dochter is nog wat te jong. We hebben al regelmatig gehad dat je even lekker de stad in gaat op een mooie middag met bandjes en de muziek toch wel erg hard staat.

  3. Dit is onwijs handig voor mijn zoontje; vooral tijdens een dagje uit, zo kan ik zoonlief toch overal mee naar toe nemen zonder bang te zijn dat de muziek te hard is voor zijn oortjes.
    Van muziek tijdens een festival, tot een dagje naar een pretpark of kermis, handig voor in de luiertas.

  4. Dat lijkt mij heel fijn voor mijn 7-jarige dochter! Ze klaagt geregeld over geluidsoverlast, helemaal bij iets wat groot georganiseerd wordt, zoals bij een braderie. Ik maak heel graag kans!

  5. Ik ben toch nieuwsgierig geworden. Mijn zoontje zit snel met zijn handen over zijn horen als het geluid te hard is. Hopelijk kan hij in zulke situaties gebruik maken van de oordopjes.

  6. Wij gingen regelmatig naar festiviteiten. Nu met ons dochtertje gaan we minder ivm het geluid. Heerlijk dat het met deze dopjes wel kan.

  7. Ik ga wel eens naar festivals en ik vind de muziek erg hard voor mijn zoontje en ik kan wel zo een mooi setje goed gebruiken voor mijn 3 maanden oude zoontje die binnenkort een keer met mij mee gaat naar leuke festivals.

  8. Goede review! Onze oudste grijpt al naar zijn gehoorbeschermers als ik in een andere kamer aan het stofzuigen ben… Voor onderweg zijn die echter niet erg praktisch, dat grote ding in een tas. Gevolg is dus dat hij gisteren op de kermis constant zijn handen op zijn oren hield en nergens in durfde…. Deze oordopjes kunnen in mijn tas en zijn dus altijd voor het grijpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here