Squiz knijpzakjes, handig voor onderweg of niet?

0
281
Drie vrolijk vormgegeven herbruikbare zakjes.
Drie vrolijk vormgegeven herbruikbare zakjes.

Hervulbare knijpzakjes. Ze zouden zo handig zijn voor onderweg en helpen om je kieskeurige kind fruit te laten eten. Nu kan ik er bij mijn 7- en 8-jarige kinderen niet meer mee aankomen. Gelukkig zijn de kinderen van blogger Karijn jonger en dus de ideale proefpersonen voor een kritische test van de Squiz knijpzakjes.

Squiz knijpzakjes, handig voor onderweg of niet?

In ons huishouden is kind twee de moeilijke fruiteter. Een banaantje en appel gaan nog wel, maar exotischer is niet aan haar besteed. “Lus ik niet” is haar standaard antwoord op alle nieuwe smaken. Maar ja, je wil toch dat ze wat gezonds naar binnen werkt, ook en misschien wel júist als we onderweg zijn. Meestal zijn dat dagen waarop net iets vaker een extra snoepje of frietje verorberd worden. Wie weet helpt een mooie verpakking en een andere textuur en wil onze puberende peuter wel kennismaken met nieuwe smaken. Ik test daarom de ‘Squiz herbruikbare knijpzakjes’, waarin je zelfbereid fruit/groente of yoghurt kan meenemen.

De knijpzakjes zijn op twee criteria getest: succes bij mijn dochter (eet ze haar fruit nu wel op?) en gebruiksgemak. Want hé, mocht mijn dochter nou ineens haar vingers er bij opeten, dan is dat fijn. Maar het moet wel ook een beetje drukke-ouderproof zijn, anders belandt het ding al gauw in een hoekje van de kast. Ofwel: het fruit moet snel en handig in het zakje kunnen, het zakje moet makkelijk dichtgaan én het moet snel schoon te maken zijn, liefst in de vaatwasser. En ohja, veiligheid voor kind staat uiteraard voorop. Geen dopjes achterin dat schattige keeltje!

Drie vrolijk vormgegeven herbruikbare knijpzakjes.
Drie vrolijk vormgegeven herbruikbare knijpzakjes.
Zo ziet de verpakking van Squiz er uit.
Zo ziet de verpakking van Squiz er uit.
Op de achterkant een handige gebruiksaanwijzing.
Op de achterkant een handige gebruiksaanwijzing.
De zakjes kunnen in de magnetron, afwasmachine en vriezer. Handig!
De zakjes kunnen in de magnetron, afwasmachine en vriezer. Handig!

 

Squiz knijpzakjes: de praktijktest

De knijpzakjes zijn vrolijk vormgegeven en zien er aantrekkelijk uit. Sophie de Giraf lacht je uitnodigend toe vanaf het zakje. Ik besluit Lena te trakteren op zomerfruit: bosbesjes, frambozen en aardbeien. Ik pureer het fruit en pak de zakjes er bij. Op de verpakking staat een gebruiksaanwijzing. Het lijkt simpel en dat is het ook. Je gepureerde fruit giet je aan de achterkant van het knijpzakje naar binnen. Pas wel op dat je er niet te veel in giet: er staat een maatstreepje bij, maar daar ben je zo overheen. Ik heb even moeten knoeien voordat ik de juiste hoeveelheid in het zakje had en de dubbele zippersluiting dicht kon. Maar: dan zit ie ook echt dicht! Het resultaat verrast me. Alle drie de zakjes zijn gevuld. Twee ga ik testen, de derde gaat in de vriezer.

Het zakje vul je via de onderkant. Deze heeft een dubbele zipsluiting.
Het zakje vul je via de onderkant. Deze heeft een dubbele zipsluiting.
Sluiting dicht en ready to use.
Sluiting dicht en ready to use.
Afwassen gaat makkelijk. Het zakje kan ook in de afwasmachine.
Afwassen gaat makkelijk. Het zakje kan ook in de afwasmachine.

 

We hebben een lange autorit voor de boeg: het ideale moment om het knijpzakje tevoorschijn te halen. “Wat is dat?”, vraagt Lena nieuwsgierig. Blij verrast is ze als blijkt dat het zakje voor haar is. Ze moet even wennen aan de smaak, maar het reuze interessante knijpzakje met Sofie de Giraf wint: het zakje wordt tot de bodem leeggeknepen en opgedronken. “Mmm, lekker”. Missie geslaagd. Ook oudste zus is blij als ze een knijpzakje krijgt wanneer we pauzeren tijdens een fietstochtje.

 

Praktische informatie

De zakjes blijken met een flessenborstel prima schoon te maken te zijn, de vaatwasserbeurt is minder succesvol. In de kleine hoekjes blijven etensresten zitten. De grote dop is volgens de verpakking volgens de EC/US standaarden tegen verstikkingsgevaar. Wat die precies zijn, weet ik niet. Het klinkt in ieder geval geruststellend.

Kan ik de Squiz aanbevelen? Yes, I can! Dochterlief heeft zonder morren de nodige vitamientjes naar binnen gewerkt en het kost weinig moeite om de zakjes te vullen en schoon te maken.

De Squiz knijpzakjes zijn te koop bij o.a Bol.com voor 15,99. Hiervoor krijg je drie knijpzakjes die volgens de verpakking elk zo’n 50 keer meegaan.  De Squiz is er in baby- en kindervariant.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige producten voor onderweg? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

De Squiz knijpzakjes zijn ons ter beschikking gesteld t.b.v. dit blog. Zoals je van ons gewend bent delen wel altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.