Overal wifi op vakantie? Neem je eigen hotspot mee van Wereldwijd Wi-Fi

Stel je bent op vakantie en na een dag eropuit willen je kinderen even lekker op op hun iPads of tablets een filmpje op youtube kijken. Net zoals de rest van de camping, waardoor dit niet lukt… Of je zit op een charmante boerencamping zonder wifi. Wereldwijd Wi-Fi heeft daar iets op bedacht en blogger Jolinda test het uit. Wil je ook (bijna) overal wifi op vakantie? Voor onze lezers is er een interessante korting, lees snel verder!

Wifi op vakantie

Met een klein apparaatje heb je op reis je eigen hot spot en altijd wifi op vakantie.
Met een klein apparaatje heb je op reis je eigen hot spot.

“Is daar wel wifi?” Tienerdochter kijkt bezorgd als we haar vertellen dat we gaan hiken in Ierland. We kunnen haar geruststellen, we nemen gewoon onze eigen hotspot mee. Bij Wereldwijd Wi-Fi kun je namelijk een handig apparaatje huren, een draadloze router die men Mi-Fi noemt, waarmee je je eigen hotspot meeneemt op reis en je dus (bijna) altijd wifi op vakantie hebt.

Eigen hotspot

Volgens de website van Wereldwijd Wi-Fi maak je met een Mi-Fi overal ter wereld je eigen mobiele Wi-Fi-netwerk. Je huurt een Mi-Fi met databundel. Die zijn er al vanaf 20 euro voor 500 MB. Daar komen nog startkosten bij, 24,95 euro en de huur van de Mi-Fi kost 1 euro per dag. Met een druk op de knop ben je vervolgens overal tijdens je reis online. Voor 170 verschillende landen zijn MiFi’s beschikbaar, of zelfs voor alle landen tegelijk als je een rondreis maakt. Het klinkt allemaal goed, maar hoe werkt het in de praktijk? Dat gaan wij eens even testen.

Ongeveer een week voordat we vertrekken, wordt de Mi-Fi per post opgestuurd. De brief die erbij zit met instructies is kort maar zeer duidelijk. Dat gaat vast goedkoper met onze wifi op vakantie.

Een week voor we vertrekken krijgen we de Mi-Fi keurig thuis gestuurd.
Een week voor we vertrekken krijgen we de Mi-Fi keurig thuis gestuurd.
Duidelijke instructies.
Duidelijke instructies.

We vliegen naar Dublin, halen de huurauto op en tijdens onze autorit naar het Zuid-westen van Ierland zet ik onze Mifi aan. Op mijn smartphone selecteer ik het mobiele netwerk, voer het wachtwoord in en voilà, ik ben online! Binnen een minuut, het werkt echt! We hebben wifi op vakantie!

Oudste dochter is door het dolle en vist haar iPad uit d’r tas, zo kan ze meteen checken of ze berichtjes van haar vriendinnen heeft gemist. Om niet meteen tijdens de eerste autorit onze databundel op te maken, spreken we af dat ze 10 minuutjes op internet mag. Daarna gaat de Mi-Fi weer lekker uit.

Nieuwe beste vriend: Mi-Fi!

Bij ons vakantiehuis blijkt gratis wifi te zijn, dus daar zullen we de Mi-Fi weinig gebruiken. Behalve in de tuin, daar doet de wifi van het huisje het niet. Dus ligt de nieuwe beste vriend van tienerdochter standaard op de tuintafel. Verder nemen we de Mi-Fi mee voor onderweg. We zijn een ondernemend gezin en zijn van plan veel wandelingen en andere leuke uitstapjes te gaan maken. Dan is wifi ook handig, bijvoorbeeld om even snel op te zoeken of er een supermarkt in de buurt is. Of wat het adres ook alweer was van de dierentuin.

Ik kan lekker bloggen in de tuin van ons vakantiehuis.
Ik kan lekker bloggen in de tuin van ons vakantiehuis.
Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt? We zoeken het op.
Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt? We zoeken het op.

Ook voor het bijhouden van social media is de Mi-Fi prettig. Als blogger is het handig om meteen die ene leuke foto te kunnen posten op instagram. We verbruiken ongeveer 300 MB per dag. We kijken geen filmpjes, gebruiken de wifi alleen voor social media en om nuttige dingen via Google op te zoeken. Je kunt je dataverbruik goed in de gaten houden, op het scherm van de Mi-Fi staat dit aangegeven. Als oudste dochter wel even op YouTube een filmpje wil kijken, houden we de tijd goed in de gaten.

Niet overal bereik met de Mi-Fi

Eerlijk is eerlijk, hoe enthousiast ik ook ben over de Mi-Fi, hij doet het niet overal. Wereldwijd Wi-Fi is afhankelijk van lokale telecomproviders en heeft afspraken met telecomproviders met de beste dekking voor mobiel internet. Het kan echter wel eens voorkomen dat je geen bereik hebt. Op plekken waar je ook geen netwerk hebt met je mobiele telefoon. Tegenwoordig zijn dat nog maar weinig plekken volgens mij.

Als wij in de bergen gaan hiken, kan de Mi-Fi bijvoorbeeld geen netwerk vinden. Dat had ik eigenlijk ook niet verwacht. Je kunt daar immers ook niet bellen. Zodra we echter weer in de wat meer bewoonde wereld komen, doet hij het wel. Tijdens een van onze wandeltochten vlakbij zee verrast het apparaatje me, hij vindt wel netwerk! En zo houden we een extra lange pauze met zeezicht en een blije tiener.

Tevreden tiener. Hiken, en daar meteen een foto van instagram kunnen zetten :-)
Tevreden tiener. Hiken, en daar meteen een foto van instagram kunnen zetten 🙂

Als de Mi-Fi niet goed werkt, kun je contact opnemen met de storingsdienst. Dat kan per sms of per e-mail. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat je snel en goed geholpen wordt. Ook na je reis wordt alles keurig afgehandeld. Je zorgt zelf voor het snel terugsturen van de Mifi in de bijgeleverde, gefrankeerde enveloppe en Wereldwijd Wi-Fi stort je borg binnen week weer terug, verrekend met de gemaakte kosten. Concluderend kunnen wij zeggen dat het erg prettig is om op reis te gaan met onze eigen privé hotspot. Zeker met oudere kinderen die internet als een van hun eerste levensbehoeften beschouwen, is het fijn om altijd wifi op vakantie te hebben.

Nog 1 keer iets opzoeken en dan gaan de iPads echt in de rugzak en wij lekker de heuvels in van Ierland!
Nog 1 keer iets opzoeken en dan gaan de iPads echt in de rugzak en wij lekker de heuvels in van Ierland!

Praktische informatie

Als je internet op reis wilt, kun je ook een databundel voor het buitenland bij je eigen telecomprovider kopen. Nadeel daarvan is dat je er alleen op je eigen telefoon van gebruik kunt maken. Met een Mi-Fi kun je met maximaal 5 apparaten tegelijk gebruik maken van wifi.

Het kijken van Netflix of Uitzending gemist kost veel data. Als je dat wel wilt doen, zou je kunnen kiezen voor de duurste variant van Wereldwijd Wi-Fi; zorgeloos. Dan hoef je je geen zorgen te maken over je dataverbruik. Voor twee weken in Frankrijk met zorgeloos internet betaal je 157,95 euro. Als je boven de 350 MB per dag komt, wordt het internet trager, je kunt dan nog wel mailen en whats-appen bijvoorbeeld. Zorgeloos is overigens niet in alle landen beschikbaar.

Rekenvoorbeeld, je kunt bij Vodafone voor 0,06 per MB in het buitenland internetten. Stel je verbruikt 350 MB per dag, dan ben je 294 euro kwijt voor 14 dagen. Verschil met de Mi-Fi is ruim 100 euro. Een databundel kan ook voor 4 euro per dag, datalimiet is dan 125 MB. Stel je sluit dit voor jezelf, je partner en je tiener af, dan ben je 168 euro kwijt. Met een Mi-Fi ben je dan ook goedkoper uit. Kijk dus goed bij je eigen provider naar de tarieven voor internet in het buitenland en vergelijk het zelf met Wereldwijd Mi-Fi.

Korting Mi-Fi bij Wereldwijd Wi-Fi

Wil jij ook altijd wifi op vakantie? Wij mogen KidsErOpUit lezers een korting aanbieden van 7,50 euro op de huur van een Mi-Fi. Gebruik daarvoor tijdens het bestellen de code KIDSEROPUIT2016. Kopen kan ook, dan krijg je in plaats van de kortingscode 5 credits (ter waarde van €12,50) gratis. Daarvoor moet je na afloop van de bestelling even mailen dat je voor de gratis KidsErOpUit-credits in aanmerking wil komen.
Deze korting voor Wereldwijd Wi-Fi is geldig voor alle bestemmingen, tot en met 31-12-2016. Meer informatie en bestellen kan via de website van Wereldwijd Wi-Fi.

Meer lezen

Meer weten over praktische zaken op reis? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Wereldwijd Wi-Fi. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.