Overal wifi op vakantie? Neem je eigen hotspot mee van Wereldwijd Wi-Fi

Stel je bent op vakantie en na een dag eropuit willen je kinderen even lekker op op hun iPads of tablets een filmpje op youtube kijken. Net zoals de rest van de camping, waardoor dit niet lukt… Of je zit op een charmante boerencamping zonder wifi. Wereldwijd Wi-Fi heeft daar iets op bedacht en blogger Jolinda test het uit. Wil je ook (bijna) overal wifi op vakantie? Voor onze lezers is er een interessante korting, lees snel verder!

Wifi op vakantie

Met een klein apparaatje heb je op reis je eigen hot spot en altijd wifi op vakantie.
Met een klein apparaatje heb je op reis je eigen hot spot.

“Is daar wel wifi?” Tienerdochter kijkt bezorgd als we haar vertellen dat we gaan hiken in Ierland. We kunnen haar geruststellen, we nemen gewoon onze eigen hotspot mee. Bij Wereldwijd Wi-Fi kun je namelijk een handig apparaatje huren, een draadloze router die men Mi-Fi noemt, waarmee je je eigen hotspot meeneemt op reis en je dus (bijna) altijd wifi op vakantie hebt.

Eigen hotspot

Volgens de website van Wereldwijd Wi-Fi maak je met een Mi-Fi overal ter wereld je eigen mobiele Wi-Fi-netwerk. Je huurt een Mi-Fi met databundel. Die zijn er al vanaf 20 euro voor 500 MB. Daar komen nog startkosten bij, 24,95 euro en de huur van de Mi-Fi kost 1 euro per dag. Met een druk op de knop ben je vervolgens overal tijdens je reis online. Voor 170 verschillende landen zijn MiFi’s beschikbaar, of zelfs voor alle landen tegelijk als je een rondreis maakt. Het klinkt allemaal goed, maar hoe werkt het in de praktijk? Dat gaan wij eens even testen.

Ongeveer een week voordat we vertrekken, wordt de Mi-Fi per post opgestuurd. De brief die erbij zit met instructies is kort maar zeer duidelijk. Dat gaat vast goedkoper met onze wifi op vakantie.

Een week voor we vertrekken krijgen we de Mi-Fi keurig thuis gestuurd.
Een week voor we vertrekken krijgen we de Mi-Fi keurig thuis gestuurd.
Duidelijke instructies.
Duidelijke instructies.

We vliegen naar Dublin, halen de huurauto op en tijdens onze autorit naar het Zuid-westen van Ierland zet ik onze Mifi aan. Op mijn smartphone selecteer ik het mobiele netwerk, voer het wachtwoord in en voilà, ik ben online! Binnen een minuut, het werkt echt! We hebben wifi op vakantie!

Oudste dochter is door het dolle en vist haar iPad uit d’r tas, zo kan ze meteen checken of ze berichtjes van haar vriendinnen heeft gemist. Om niet meteen tijdens de eerste autorit onze databundel op te maken, spreken we af dat ze 10 minuutjes op internet mag. Daarna gaat de Mi-Fi weer lekker uit.

Nieuwe beste vriend: Mi-Fi!

Bij ons vakantiehuis blijkt gratis wifi te zijn, dus daar zullen we de Mi-Fi weinig gebruiken. Behalve in de tuin, daar doet de wifi van het huisje het niet. Dus ligt de nieuwe beste vriend van tienerdochter standaard op de tuintafel. Verder nemen we de Mi-Fi mee voor onderweg. We zijn een ondernemend gezin en zijn van plan veel wandelingen en andere leuke uitstapjes te gaan maken. Dan is wifi ook handig, bijvoorbeeld om even snel op te zoeken of er een supermarkt in de buurt is. Of wat het adres ook alweer was van de dierentuin.

Ik kan lekker bloggen in de tuin van ons vakantiehuis.
Ik kan lekker bloggen in de tuin van ons vakantiehuis.
Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt? We zoeken het op.
Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt? We zoeken het op.
Stil op de achterbank...
Stil op de achterbank…

Ook voor het bijhouden van social media is de Mi-Fi prettig. Als blogger is het handig om meteen die ene leuke foto te kunnen posten op instagram. We verbruiken ongeveer 300 MB per dag. We kijken g