Review Juice in the box: het alternatief voor een pakje drinken!

Een tijdje geleden zag ik op Facebook de Juice in te box voorbij komen. Het is een product dat direct mijn aandacht trok: milieuvriendelijk en handig in gebruik. Tenminste, dat was mijn inschatting. Ik vroeg een testexemplaar aan en vond een producttester in ons eigen huis.

Juice in the box: een hervulbaar drinkpakje van kunststof.
Juice in the box: een hervulbaar drinkpakje van kunststof.

Wat is Juice in the box?

De Juice in the box is een kunststof drinkpakje dat je zelf kan vullen en hervullen met het drinken van je voorkeur. Dit heeft twee grote voordelen:

  • Je kan kiezen voor een gezondere drank, eentje met veel minder toegevoegde suikers en/of zoetstoffen. Ook kan je de Juice in the box onderweg makkelijk hervullen met water uit de kraan.
  • Bij gebruik van de Juice in te box in plaats van een kartonnen drinkpakje help je de hoeveelheid afval te beperken. Dit vind ik persoonlijk een grote pré, dat is voor ons namelijk de reden dat de kinderen geen pakje drinken meekrijgen naar school.

De Juice in the box is er in meerdere kleuren.

Juice in the box in gebruik

Producttester Camiel (bijna 6 jaar) mocht de Juice in the box testen. Het openen van de Juice in the box om ‘m te vullen ging de eerste keer moeizaam, logisch natuurlijk, want het is niet de bedoeling dat het pakje gaat lekken. De tweede keer wisten we waar we aan moesten trekken en ging het openen al makkelijker. We vulden het kunststof pakje met aanmaaklimonade en deden eerst de lek-test. Schudden, schuin zetten en zelfs op z’n kop. Wat we ook deden, er kwam geen limonade uit.

De lek-test van de Juice in the box: ook op z'n kop komt er geen sap uit.
De lek-test van de Juice in the box: ook op z’n kop komt er geen sap uit.

Camiel had snel door hoe hij de Juice in the box moest openen. Drinken is dan heel makkelijk en zonder geknoei. Dat vind ik bij de wegwerppakjes vaak een nadeel: per ongeluk te hard knijpen en het drinken loopt er uit met vieze kleding als gevolg. Ja, ik weet dat daar pakjeshouders voor zijn, maar die hebben hier in huis het stempel ‘kinderachtig’ gekregen en worden niet meer gebruikt. Navraag bij Maureen (7,5 jaar) leert dat zij de Juice in the box mee zou willen nemen naar school, voor mij een indicatie dat ze het niet kinderachtig vindt.

Producttester Camiiel krijgt de Juice in the box makkelijk open.
Producttester Camiiel krijgt de Juice in the box makkelijk open.
Lekker drinken!
Lekker drinken!

Niet lekken, makkelijk te openen en niet kinderachtig zijn belangrijk voor de kinderen. Als ouder wil je ook weten of het in de vaatwasser kan. Goed nieuws: de Juice in the box mag in de vaatwasser!

De Juice in the box kost 11,95 euro. Meer informatie over dit handige en milieuvriendelijke pakje is te vinden op www.juiceinthebox.nl. Hier vind je ook de verkooppunten. Ik denk dat wij een tweede exemplaar gaan aanschaffen, want de discussie over wie het pakje mag gebruiken is al begonnen…. Nog een extra hervulbare drinkbeker komt altijd van pas tijdens een dagje weg.

Wat zouden jouw kinderen van de Juice in the box vinden?

Meer lezen

Op zoek naar meer handige producten voor een dagje uit of vakantie met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

We ontvingen een gratis testexemplaar van Juice in the box. Deze blogpost bevat voor 100% mijn eigen en eerlijke mening.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.