Handige picknickspulletjes voor een dagje eropuit met kinderen

Gaan jullie er met mooi weer ook meer op uit? Wij wel. Een dagje eropuit met kinderen is zo’n beetje onze hobby. Om het ons makkelijker te maken ben ik continu op zoek naar handige picknickspulletjes. Deze keer testte ik twee handige zakjes om brood in mee te nemen en een opvouwbare drinkbeker. Lees nu onze ervaringen over deze picknickset.

Handige picknickspulletjes voor een dagje eropuit met kinderen

Ik heb een haat-liefde verhouding met picknickspullen. Als ik niet oplet koop ik elk jaar nieuwe vrolijke setjes. Mijn kast puilt uit met allerlei bakjes en bekers. En toch heb ik nog niet iets gevonden waar ik 100% tevreden over ben. Met die bakjes en bekers is niets mis. Ze functioneren naar behoren. Maar aan het einde van een dagje eropuit zit mijn hele rugtas dus vol met lucht. Lege trommeltjes en bakjes rammelen tegen elkaar en verstoren de rust in de natuur. Ondertussen is het warmer geworden en moeten de jassen eigenlijk in de rugzak. Helaas is die gevuld met rammelende bakjes met lucht. De meest voor de hand liggende optie is om dan de boterhammen in een plastic zakje te doen en drinken in pakjes mee te nemen. Wij hebben daar allemaal vanuit milieuoogpunt wat moeite mee. Maar wat voor opties zijn er dan?

Bij All4Kitchen ontdekte ik de sandwich wrap en het snackzakje van Roll’eat en de opvouwbare fles van Ohyo. Dat klinkt als een oplossing voor mijn ‘rammelende lucht’ en volle keukenkastjes problemen!

Zijn deze handige picknickspulletjes de oplossing?
Zijn deze handige picknickspulletjes de oplossing?

Sandwich wrap en snackzakje van Roll’eat

De sandwich wrap en het snackzakje van Roll’eat (beide 9,95 euro per stuk) zijn bedacht om je brood in mee te nemen. Beide producten hebben aan de buitenkant een leuke kleur of een vrolijke print. Aan de binnenkant zijn ze makkelijk afneembaar, maar ze kunnen ook in de wasmachine.

Tijdens onze vakantie in Duitsland neem ik onze lunch mee in de sandwich wrap en het snackzakje. Ik ben verrast door de ruimte in de sandwich wrap. Er passen met gemak drie grotere Duitse bolletjes in. Ruim voldoende voor mij tijdens een dagje eropuit. Voor de kinderen gebruik ik het snackzakje. Hier past 1 Duits bolletje in, dat valt me wat tegen. Als je gewone Nederlandse boterhammen meeneemt, dan passen er twee in. Voor een dag op school is dat voldoende, voor een dagje eropuit niet. Ik sluit beide verpakkingen goed en ben erg benieuwd of alle kruimels in de verpakking blijven.

Als het lunchtijd is halen we de sandwich wrap en het snackzakje uit de tas. Alles zit goed dicht en er is niets uitgevallen. De broodjes zijn niet geplet, maar dat komt omdat ik ze bovenin de tas heb gelegd. Na het eten klop ik beide verpakkingen uit en vouw ze op. Yeah, geen gerammel en geen verpakte lucht in mijn tas!

Ik ben verrast door vooral de ruimte en het gebruik gemak van de sandwich wrap. Het snackzakje werkt heel makkelijk voor kinderen, maar is aan de kleine kant. Voor een dagje eropuit heb je voor een kind zeker twee van dit soort zakjes nodig. Conclusie: dit zijn echt handige picknickspulletjes.

In de sandwich wrap passen makkelijk 3 broodjes, maar ook met minder sluit de verpakking nog goed.
In de sandwich wrap passen makkelijk 3 broodjes, maar ook met minder sluit de verpakking nog goed.
Het snackzakje is makkelijk te openen en te sluiten.
Het snackzakje is makkelijk te openen en te sluiten.

Opvouwbare fles van Ohyo

Goed, de rammelende en ruimtevretende bakjes zijn opgelost. Maar is er misschien ook een oplossing voor de lege drinkflessen? Ik speur nog even verder op de website van All4Kitchen en zie dan een opvouwbare drinkfles van Ohyo (6,95 euro per stuk) waar 500 ml in kan. Die gaat ook met ons mee naar Duitsland.

Dochter M. heeft haar oog laten vallen op deze fles. Onze melk-liefhebber wil haar melk hierin meenemen. De drinkfles is eigenlijk bedacht voor water, maar door de brede opening aan de bovenkant moet melk ook wel kunnen. We kunnen ‘m zo na gebruik in ieder geval goed schoonmaken. De opvouwbare fles kan zelfs in de vaatwasser. Alleen jammer dat ons vakantiehuisje die niet heeft.

Voordat we de fles vullen wordt het vouwmechanisme een paar keer geprobeerd. Je hebt hier best wat kracht voor nodig. Wel zo handig met kinderen blijkt daarna als M. ‘m gevuld op probeert te vouwen…. De opvouwbare drinkfles verdwijnt ook in mijn rugzak. Met plastic zakje er om heen. Mocht ie lekken, dan heb ik dat liever in het zakje en niet in m’n rugzak. Maar dat zakje blijkt helemaal niet nodig. De fles lekt niet tijdens ons gebruik. Dat is al een heel groot pluspunt. Het drinken gaat makkelijk door de grote opening. Alleen het laatste restje wil er niet uit. Dat blijft hangen in de ribbels die nodig zijn om de fles op te vouwen. Als de drinkfles (bijna) leeg is vouwen we ‘m op. Yeah, ruimtewinst!

Wat een verschil in grootte tussen de opgevouwen fles en de uitgevouwen drinkfles.
Wat een verschil in grootte tussen de opgevouwen fles en de uitgevouwen drinkfles.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige producten voor op vakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met All4Kitchen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelStruinen naar slot Loevestein met kinderen, incl filmpje
Volgend artikelTerschelling met kinderen: reis en vervoer
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.