Welke kampeerspullen heb je nodig?

0
282
Welke campingstoel gaat het worden?
Welke campingstoel gaat het worden?

Daphne gaat voor het eerst op vakantie met een tent en vraagt zich af: welke kampeerspullen heb ik nodig? Vandaag vertelt ze over haar zoektocht. Heb jij goede tips voor Daphne? Vertel het in een reactie hieronder.

Voor het eerst op vakantie met een tent

Na jaren op vakantie te zijn geweest naar Spanje, naar de caravan van mijn ouders, zijn we toe aan iets anders! Maar wat? De keuze in landen en mogelijkheden is enorm… Op het moment dat we overwegen te gaan zoeken naar een tent, komt er een enorm leuke tent voorbij, voor een acceptabele prijs. De beslissing is opeens snel gemaakt, we gaan op vakantie met de tent! De bestemming kiezen we daarna net zo snel, niet te ver rijden en het een land waar we nog niet geweest zijn, Denemarken wordt het. Op dat moment denken we de lastigste dingen gehad te hebben…. Niet wetende dat het dan pas begint ;-).

Welke kampeerspullen heb je nodig?

De zoektocht naar een leuke, geschikte camping laat ik hier even buiten beschouwing, al heeft dat ons flink wat avonden gekost om te zoeken (hopelijk gaan we deze week eindelijk definitief boeken). Naast het vinden van een camping moeten er natuurlijk spullen mee naar die camping en daar begint het volgende wikken en wegen… Wat nemen we mee? Hoe luxe willen we op vakantie en een klein, maar niet onbelangrijk detail, wat past er in de auto?

Dakkoffer op de auto

Begin dit jaar hebben we een nieuwe auto gekocht, dus in ieder geval genoeg ruimte voor 3 kinderen op de achterbank. Op zoek naar meer ruimte voor al onze spullen zoeken we uit of het mogelijk is om een trekhaak achter de auto te laten plaatsen. Dit blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn en er hangt een flink prijskaartje aan. Dan wordt het toch de andere optie… een dakkoffer! In gesprek met mijn zusje kom ik erachter dat mijn vader er nog 1 zou moeten hebben in de schuur. Dat blijkt inderdaad zo te zijn, dus mazzel voor ons!

Naar de campingwinkel

Nu duidelijk is hoeveel ruimte we hebben, wordt het tijd om op zoek te gaan naar onze campinguitrusting. We besluiten op onze vrije zondag op zoek te gaan naar spullen en kiezen de dichtstbijzijnde campingwinkel.

Kampeerspullen uitzoeken met de kinderen is voor hen een groot feest bij de plaatselijke campingwinkel.
Kampeerspullen uitzoeken met de kinderen is voor hen een groot feest bij de plaatselijke campingwinkel.

Voor de meiden is het een groot avontuur, het lijkt wel een speeltuin en we beginnen bij de springkussens en hangmatten. Oftewel de slaapmatten. We laten ons voorlichten door een jongeman die ons van alles vertelt over matten en luchtbedden. Hoewel de matten ons lekker lijken liggen (in ieder geval die dikke duurdere variant) kiezen we voor nu voor luchtbedden. Vooral omdat we niet weten of het kamperen ons zal bevallen.

Belangrijke taak: slaapmatjes en luchtbedden testen.
Belangrijke taak: slaapmatjes en luchtbedden testen.

Na de luchtbedden lopen we door naar de stoelen. De meiden proberen verschillende stoelen uit. Uiteindelijk beslissen we samen de grijze en blauwe te nemen. Bij de tafels staan we enorm te twijfelen, ze zijn best prijzig. Na een topic van mij over kampeerspullen leer ik dat verschillende mensen geen tafel meenemen. Zij eten bijvoorbeeld gewoon met zijn allen op een mat, of gebruiken kratjes met (grote snij)plank als tafel. Op de grond eten en zitten lijkt mij niet zo fijn, dus we besluiten op Marktplaats te gaan zoeken.

Welke campingstoel gaat het worden?
Welke campingstoel gaat het worden?

Ook over een kookstel/pannen blijven we piekeren, is zo’n kastje eronder nodig/handig. Past het allemaal wel in de auto. We horen dat er in Denemarken vaak grote keukens zijn die je kan gebruiken, dan zouden we alleen pannen moeten kopen (en iets verzinnen als we een paar dagen gaan proefdraaien op Texel).

Zonder tafel en kookspullen, maar met mooie stoelen, lopen we door naar de tenten. Vooral onze jongste vermaakt zich daar prima, alle tenten in en uit! Dat wordt nog wat straks op een camping 😉 Als we ze eindelijk mee krijgen bij de tenten vandaan, komen we nog langs de koelboxen. Een elektrische koelbox lijkt me wel heel prettig, wat koud drinken en om wat spullen koel te houden. Uiteindelijk besluiten we ook hier nog wat meer onderzoek te doen naar wat handig is.

Altijd leuk met kinderen: alle tenten van binnen bekijken.
Altijd leuk met kinderen: alle tenten van binnen bekijken.

Dus met luchtbedden en stoelen komen we de winkel uit. Slaapzakken en een waterkokertje (je bent een echte theeleut of niet) hebben we thuis al klaar staan voor onze eerste kampeer-in-tent-ervaring. Gelukkig hebben we nog een maand voordat we gaan proefdraaien op Texel. Kunnen we nog naar wat winkels toe en Marktplaats afspeuren. Zo’n kampeervakantie is zo eenvoudig nog niet!

Zelf op zoek naar kampeerspullen? Bekijk hier de webshop van de winkel waar Daphne op bezoek ging. Meer kampeerspullen zijn onder andere verkrijgbaar bij:

Decathlon
Bever
Kampeerwereld Hendriks
Bij de ANWB

Heb jij tips voor Daphne? Vertel het in een reactie hieronder.

Meer lezen

Er zijn heel veel handige spullen te koop voor je (kampeer)vakantie. We testen op KidsErOpUit regelmatig handige producten. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.