Aquaventura Slidepark, waterpret in Avonturenpark Hellendoorn

Naast heleboel attracties heeft Avonturenpark Hellendoorn ook een waterpark: Aquaventura Slidepark. Daphne zoekt met haar dochters uit of dit waterpark het bezoeken waard is!

Aquaventura Slidepark

Op een warme dag in de zomervakantie gaan we naar Avonturenpark Hellendoorn. Aan het begin van de middag hebben we al heel wat attracties gedaan. Het is tijd voor afkoeling. Op naar Aquaventura Slidepark, het waterpark van Avonturenpark Hellendoorn.

We zijn niet de enige bezoekers die verkoeling zoeken. Nadat we snel binnen zijn, is het even wachten bij de kleedhokjes. Daarna zoeken we een plek voor onze handdoeken en is het tijd om de glijbanen te ontdekken.

Aquaventura Slidepark
Aquaventura Slidepark

Glijden in Aquaventura Slidepark

In Aquaventura Slidepark zijn 11 glijbanen en er is een waterspeelplek voor de kleine kinderen. Bij iedere glijbaan staat aangegeven vanaf welke lengte je er zelf vanaf mag en of je bijvoorbeeld een band nodig hebt. Bij een aantal glijbanen staat boven iemand bij de glijbaan te controleren.

Wanneer je groter bent dan 1,20 meter mag je van alle glijbanen af, mijn oudste twee meiden mogen dus overal vanaf. Ze proberen ze allemaal uit, behalve de hele steile groene, die slaan ze liever over.

Wanneer je kleiner bent dan 1 meter mag je niet van de grote glijbanen af. Bij de entree van het waterpark worden alle kinderen gemeten en krijgen ze een gekleurd bandje om. Zo is dus bij iedere attractie/glijbaan snel te zien of een kind lang genoeg is.  

Een leuke waterplek voor kleine kinderen
Een leuke waterplek voor kleine kinderen
Overal staat aangegeven wie er van de glijbaan af mag
Overal staat aangegeven wie er van de glijbaan af mag

Glijden met banden

De glijbanen met banden zijn favoriet bij mijn dochters. Vooral de band waar je samen in kan. De jongste mag ook op deze glijbaan en samen in een grote band is wel erg gezellig. Dat de glijbaan wel een beetje spannend is merk ik aan twee kleine handjes die hard in mijn tenen knijpen. Gelukkig niet te spannend, later wil ze nog een keer. Deze tweede keer lees ik het bordje wat erbij staat iets beter en zie ik dat de zwaarste voorin de band moet zitten. Dat hebben we de eerste keer verkeerd gedaan.

De spannendste glijbaan is de gele glijbaan, de ‘Wacky Wave’ waarbij je aan de andere kant van de glijbaan weer omhoog gaat. We glijden heen en weer totdat we in het midden stil komen te staan. 

Welke band heb je nodig?
Welke band heb je nodig?
Samen in een band is het leukste
Samen in een band is het leukste
Daar gaan we!
Daar gaan we!
Wat een leuke glijbaan
Wat een leuke glijbaan

Nog meer glijbanen in Aquaventura Slidepark

In ongeveer een uur tijd proberen we alle glijbanen uit. De jongste mag en durft niet van alle glijbanen, dus zij gaat gewoon vaker van haar favoriete glijbanen. Bij een aantal glijbanen staat een rij, maar echt lang hoeven we gelukkig niet te wachten.

Nadat we alle glijbanen hebben geprobeerd, vinden de meiden het tijd om terug te gaan naar het pretpark. Ze willen nog een keer in de achtbaan. We kleden ons weer om. De meiden zijn blij dat ze konden afkoelen in Aquaventura Slidepark.

Een hele steile
Een hele steile
Welke gaan we nu uitproberen?
Welke gaan we nu uitproberen?
Er zijn genoeg plekken waar je even kan bijkomen
Er zijn genoeg plekken waar je even kan bijkomen

Praktische informatie

Het Aquaventura Slidepark in Hellendoorn is alleen te bezoeken als je Avonturenpark Hellendoorn bezoekt. Voor 3 euro (prijspeil 2018) per persoon mag je zolang glijden als je wilt. Je kan met het kaartje één keer naar binnen. De openingstijden van het Slidepark zijn afhankelijk van het weer en de drukte in het park. Bekijk voor meer informatie de website van Avonturenpark Hellendoorn

Ligging Avonturenpark Hellendoorn

Meer lezen

Op zoek naar leuke activiteiten in Overijssel? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Aquaventura Slidepark in Avonturenpark Hellendoorn.

Vorig artikelKoken op de camping: knakworstfeest
Volgend artikelFavoriete eten op vakantie van KidsErOpUit-bloggers
Daphne gaat met haar 3 dochters (2007, 2009 en 2013) graag op pad. Museum, (natuur)speeltuinen, wandelen in de bergen, weekendjes weg en skiën zijn een paar van onze favoriete uitjes. Het is een uitdaging om uitjes te vinden waar alle 3 de meiden het naar hun zin hebben gezien het leeftijdsverschil. Leuke, nieuwe plekken ontdekken vinden we allemaal heerlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.