High Dive Stuntshow in Avonturenpark Hellendoorn: spetters en spektakel

De High Dive Stuntshow in Avonturenpark Hellendoorn doet zijn naam eer aan. Karijn bezocht de show met haar dochters die vrijwel de hele show met open mond zaten te kijken.

Zomershow de Drakenridders

Ter voorbereiding op ons dagje pretpark in Hellendoorn bekijk ik de site van het park. Al scrollend en klikkend valt mijn oog op een plaatje van een ridder die zich met zijn schild wapent tegen een vuurspuwende draak. Deze plaat vormt de aankondiging van de High Dive Stuntshow ‘De Drakenridders’ die in de zomer van 2018 dagelijks wordt opgevoerd. Dappere ridders springen van ongekende hoogte in het bassin. ‘Een spannende show voor de hele familie.’ Dat klinkt aanlokkelijk en dus trekken we tijdens ons dagje Hellendoorn naar het openluchttheater van het park.

De High Dive Stuntshow in Hellendoorn
De ridder, het vuur en de draak: het ziet er veelbelovend uit.
Ze hebben de kroon te pakken!
Ze hebben de kroon te pakken!

Terwijl we zitten te wachten op wat komt, staat de muziek al flink hard en vermaakt de verteller op spannende toon het publiek. Onze peuterzoon van bijna drie vindt het te spannend. Hij kan niet wennen aan de muziek en de spannende sfeer die wordt opgebouwd. Mijn man en zoon verlaten daarom de show voordat ie goed en wel begonnen is. Mijn dochters hebben er wel veel zin in, hoewel de jongste mijn hand extra stevig vasthoudt.

Verhaal van de Drakenridders

Het theater is helemaal gevuld als Teun, de verteller het publiek toespreekt. We bevinden ons in het domein van Hellendra, de nare draak van de attractie ‘Het Drakennest.’ De gouden kroon die in haar kasteel staat te pronken is niet van haar. Een aantal dappere ridders moet die van haar terugpakken.

De kroon staat hoog in haar kasteel, dus daar komen de ridders niet zomaar. Al springend en salto’s makend op een niet zichtbare trampoline springen de ridders tegen de muur op.

De ridders halen op de trampoline allerlei capriolen uit om boven te komen. Onze oudste dochter turnt nogal fanatiek en is onder de indruk. “Wow, dit wil ik ook kunnen.” De vrouwelijke ridder lukt het als eerste om binnen te komen en de kroon te pakken. Maar net als je denkt dat de kroon easy peasy gepakt is, volgt uiteraard de wending. De kroon valt op een ongelukkig moment in het water voor het kasteel. En dat water is diep. Dus die kroon is niet zomaar opgeduikeld.

High Diven

De dappere, maar ook licht onhandige ridders bedenken samen met Teun de verteller allerlei manieren om de kroon uit het water te diepen. Het bassin leegscheppen? Nee, dat duurt veel te lang. Met vuur het water verlichten? Dat klinkt iedereen goed in de oren. Een zesde ridder verschijnt op het toneel in een zwaar donker pak. We ruiken een benzinegeur, bij het publiek ontstaat opwinding: de man in het pak klimt in een stellage omhoog naar een miniscuul duikplankje. Als hij boven is, wordt het doodstil. Het pak vat vlam, de man bedekt zijn ogen en gaat als een fakkel loodrecht het water in. En hij komt ook snel weer boven, gelukkig. Maar wauw, wat een spektakelstuk.

Mijn jongste dochter is tijdens de stunt in mij gekropen en kijkt door haar vingers naar de duik. Als de ridder boven komt, kijkt ze verschrikt: “Maar hij heeft de kroon niet.” Inderdaad, de kroon is nog niet boven water.

Met de verteller wordt afgesproken dat er gedoken gaat worden. Van verschillende hoogtes en op verschillende manieren. Alles om die kroon maar te pakken te krijgen.

High Dive Stuntshow 'De Drakenridders'
De spannendste stunt van allemaal: brandend als een fakkel van 15 meter hoogte
Na elkaar duiken ze naar beneden
Na elkaar duiken ze naar beneden

Wat volgt tijdens de High Dive Stuntshow is een ongelooflijke serie aan schoonspringacts en duikstunts. Van een apenact op een lage duikplank, tot salto’s met schroeven en van synschoornspringen tot duiken van enorme hoogtes. Tot wel 25 (!) meter hoog. De half uur durende show wordt in hoog tempo gevuld met al deze stunts en dat met zes ridders in een vrij klein bassin. Ondertussen zweept de verteller het publiek goed op. Er wordt driftig meegeklapt tijdens de stunts.

Mijn dochters en ik zitten soms met ingehouden adem te kijken naar het schouwspel wat zich voor onze ogen voltrekt. As dat maar goed gaat, denk ik als de ene duiker een andere duiker op zijn rug neemt op 15 meter hoogte en naar beneden springt. En gelukkig gaat alles goed.

Met zijn drieën duiken ze het bassin in
Met zijn drieën duiken ze het bassin in
Of ze ook met zijn vijven tegelijk het bad in kunnen duiken? Jawel hoor!
Of ze ook met zijn vijven tegelijk het bad in willen duiken? Jawel hoor!
Ook al is het heet, van deze hoogte krijg ik toch enorme rillingen
Ook al is het heet, van deze hoogte krijg ik toch enorme rillingen
Daar gaat ie!
Daar gaat ie!

De ridders krijgen aan het eind een daverend applaus van het publiek. De kinderen mogen nog een high five geven en met de ridders op de foto maar dat laatste vinden de mijne nu toch een beetje spannend.

Als we papa en broerlief buiten hebben teruggevonden, kunnen mijn dochters er niet over uit. “Dit was echt heel gaaf.” Zo gaaf, dat we zelfs nog een keertje gaan kijken.

Praktische info High Dive Stuntshow

Van 7 juli tot en met 2 september 2018 is de High Dive Stuntshow dagelijks tweemaal per dag te zien in het openluchttheater van Avonturenpark in Hellendoorn.

De shows zijn inbegrepen bij de entree tickets

Avonturenpark Hellendoorn kent afhankelijk van dag en tijd van het jaar verschillende openingstijden. Check de site voor de precieze openingstijden. Overigens is de entree online goedkoper dan bij de kassa.

Parkeren kan op de grote parkeerplaats bij het park. Een dagticket kost 7 euro per auto.

Ligging

Ga jij deze zomer ook de spectaculaire High Dive Stuntshow bekijken?

Meer lezen

Op zoek naar leuke activiteiten in de omgeving Hellendoorn? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten Avonturenpark Hellendoorn op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.