Nieuw in Avonturenpark Hellendoorn: Het Drakennest

De meivakantie staat voor de deur als Fieke de kinderen vertelt dat ze de vakantie gaan beginnen met een leuke verrassing. Het staat al een tijdje op onze wensenlijstje maar nu er een nieuwe attractie is moet het er toch eens van gaan komen. Ze gaan een bezoek brengen aan Avonturenpark Hellendoorn met de nieuwe attractie Het Drakennest.

Wat is Het Drakennest?

De kinderen hebben al wat gehoord over Het Drakennest. Dochter J. roept direct dat ze graag voorin wil zitten. Dochter R. begint te lachten, die heeft op YouTube al gezien dat het om een ronde attractie gaat en je dus helemaal niet voorin kan zitten. We besluiten maar eens op de site van Avonturenpark Hellendoorn te kijken wat het nu precies is. We lezen dat het om een ‘Mega Disk’O’ attractie gaat en dat deze nog nergens anders in Nederland te vinden is. Het is een ronddraaiende schijf die heen en weer en omhoog en omlaag gaat. De meiden zijn direct enthousiast. Al zie ik bij J. toch ook wat spanning als ze heel hard roept ‘daar wil ik zeker weten in’. We lezen dat je minimaal 120 centimeter moet zijn dus zoon T. zal niet mee mogen. Als we het filmpje van Het Drakennest op de website bekijken snap ik direct waarom T. nog niet mag. Het ziet er best spannend uit.

Door een technische storing staat Het Drakennest stil. We kunnen de attractie met zijn draak nu wel goed bekijken.
De nieuwste attractie in Avonturenpark Hellendoorn: Het Drakennest.

Het verhaal bij Het Drakennest

Avonturenpark Hellendoorn heeft een mooi verhaal om de nieuwe attractie heen bedacht. Aan de rand van het park woont een slechte draak Hellendra. Hellendra is gek op alles wat goud is en blinkt. Ze heeft al heel wat kostbaarheden in haar drakennest verzameld. Ze wil altijd meer hebben. Niemand kan haar stoppen, zelfs geen dappere ridders. Rondom Het Drakennest vind je allerlei zwaarden en helmen van gesneuvelde ridders. Hellendra moet steeds verder van haar nest vandaan gaan om goud te vinden. Ze moet haar drakeneieren dan ook alleen laten. De mensen uit de omgeving willen de draken uit de eieren te pakken krijgen en temmen. Ze bedenken een grote stellage die Het Drakennest in beweging en dus warm houdt. Ze hopen dat de eieren uit komen voordat Hellendra terug komt van haar strooptocht. Het is maar de vraag of dit lukt!

De zwaarden van de ridders die gesneuveld zijn staan boven de ingang van Het Drakennest.
De zwaarden van de ridders die gesneuveld zijn staan boven de ingang van Het Drakennest.
Roos, Jet en Teun bekijken de draak en haar verzamelde goud bij Het Drakennest
R., J. en T. bekijken de draak en haar verzamelde goud.
Lukt het de bewoners om de baby draken te temmen voordat Hellendra terug is van haar strooptocht van Het Drakennest
Lukt het de bewoners om de baby draken te temmen voordat Hellendra terug is van haar strooptocht.

Het moment van de waarheid

En dan is het zover, we vertrekken richting Avonturenpark Hellendoorn. Als we aankomen lezen we bij de kassa op een briefje dat Het Drakennest wegens een technisch probleem vandaag niet open is. Dat is flink balen maar gelukkig is er in het park nog veel meer te doen. We genieten onder andere van de wildwaterval, de Donderstenen achtbaan, de rioolrat, de bootjes en de Tornado. Als we in de Tornado zitten lijkt het wel of we Het Drakennest toch op en neer horen gaan. De meiden weten niet hoe snel ze naar de attractie moeten rennen . En ja hoor, Het Drakennest is open. Het technische probleem is opgelost.

Bij de ingang zien we al een poster van Het Drakennest hangen, de kinderen hebben er zin in.
Bij de ingang zien we al een poster van Het Drakennest hangen, de kinderen hebben er zin in.

De meiden gaan samen met Bob in de rij staan en zien hoe Het Drakennest op en neer gaat en ronddraait. Maar er is geen twijfel te bekennen, zij gaan met het volgende rondje mee. En dan is het zover. Het hek gaat open en ze kunnen plaatsnemen op een soort fiets zonder wielen en trappers.  Er kunnen ongeveer twintig mensen tegelijkertijd in Het Drakennest. Iedereen kijkt met het gezicht naar buiten. Voordat de attractie begint komt er een rugbeugel omhoog die zorgt dat je stevig op je ‘fiets’ zit en er niet af kan vallen. Dan begint het nest te draaien. Eerst zachtjes maar al snel zit de vaart er goed in. Het nest schommelt van links naar rechts en gaat steeds hoger. Het geschreeuw vanuit het nest komt direct ook goed op gang. Ik kijk vanaf de zijkant toe en zie mensen redelijk relaxt op hun fiets zitten maar ik zie ook behoorlijk wat gespannen gezichten. R. en J. zien er blij uit, dat lijkt wel goed te zitten. Als ik ze later bij de uitgang op sta te wachten komen er twee enthousiaste meiden aan rennen die direct door gaan voor een tweede ronde. Ik weet voldoende, Het Drakennest is goed gekeurd! Hellendoorn heeft er een mooie nieuwe attractie bij.

Teun kijkt toe hoe zijn zussen wel in de rij staan voor Het Drakennest, maar is blij dat hij niet mag.
T. kijkt toe hoe zijn zussen wel in de rij staan voor Het Drakennest, maar is blij dat hij niet mag.
Je zit op een soort fietsen zonder wielen en trappers op Het Drakennest.
Je zit op een soort fietsen zonder wielen en trappers op Het Drakennest.
Het Drakennest komt op gang.
Het Drakennest komt op gang.
De meiden genieten volop van Het Drakennest.
De meiden genieten volop van Het Drakennest.
Het Drakennest gaat bijna helemaal verticaal als het goed op snelheid is.
Het Drakennest gaat bijna helemaal verticaal als het goed op snelheid is.

 

Avonturenpark Hellendoorn al jaren lang een leuk dagje uit

De rest van de middag genieten we van alle leuke attracties die Avonturenpark Hellendoorn families te bieden heeft. Bob en ik hebben allebei nog een foto van onze gezinnen in een ritje in de Wildwaterval van toen we zelf nog jong waren (wie heeft deze niet?). Deze foto moeten we ook van ons eigen gezin hebben. Dus na Het Drakennest gaan we nog een keer de Wildwaterval in en lopen we even later met de foto op zak richting uitgang. Avonturenpark Hellendoorn slaagt er al lang in om families een leuke dag te bezorgen en hopelijk blijven ze dit nog lang doen. Met nieuwe attracties als Het Drakennest moet dat zeker gaan lukken.

Handig om te weten

Avonturenpark Hellendoorn kent afhankelijk van dag en tijd van het jaar verschillende openingstijden. Kijk vooraf dus even op de site of en zo ja, hoe laat het park open is. Kaartjes zijn online via de website ook goedkoper als aan de kassa.

De rijen in het park zijn over het algemeen redelijk kort. Maar de grote attracties, en dus ook Het Drakennest, zijn in trek. Wil je zeker weten dat je niet heel lang in de rij hoeft te staan bij jouw favoriete attracties. Doe ze dan direct bij binnenkomst. En de kans is groot dat je ze later op de dag prima nog eens kan doen.

Direct naast het park ligt ruim voldoende parkeerplek. Je loopt vanaf de auto in slechts enkele minuten naar de ingang van het park. Een dagticket kost 7 euro per auto.

Durf jij ook plaats te nemen in Het Drakennest?

Meer lezen

Op zoek naar meer pretparken in Europa? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten Hellendoorn op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.