Griezelen in Heksendoorn, uh Hellendoorn, durf jij het aan?

0
216
Op de foto met Kareltje, Jasmijn en Odelia.
Op de foto met Kareltje, Jasmijn en Odelia.

Het Amerikaanse Halloween lijkt steeds meer naar Nederland over te waaien. In Hellendoorn weten ze er zelfs een feest voor de hele familie van te maken. Het park wordt omgetoverd in Heksendoorn. Blogger Jolinda probeert of haar kinderen het aandurven.

Heksen en griezels in Heksendoorn

Griezelen in een pretpark. Voor mijn kids het ultieme uitje. Vroeg opstaan en anderhalf uur in de auto zitten maakt hen niks uit. “Zijn we er al? Bij hoe heet dat ook alweer?” Jongste dochter van 5 heeft moeite de naam Heksendoorn te onthouden. Haar oudere broer legt daar graag een schepje verwarring bovenop. “Eigenlijk is het Hellendoorn.” Maar de komende tijd even niet. Dan nemen heksen en andere griezels het park min of meer over. En wij mogen de eerste dag kijken of dat niet te eng is voor jeugdige bezoekers.

Heksendoorn, wij durven wel!
Heksendoorn, wij durven wel!

Bij de ingang beloven de kleurrijke posters al veel goeds. Het is nog niet druk, we kunnen snel doorlopen naar binnen. Daar wacht de vrolijke heks Odelia de bezoekers op. Zij ziet er prachtig uit, daar durven de meeste kinderen wel mee op de foto. Ondertussen kopen wij een Hellendoorn beker, die we de hele dag kunnen laten vullen met koffie. En dat is mooi meegenomen op een frisse herfstdag. Volgens de kinderen zijn we hier echter niet om koffie te drinken. Zij willen actie!

Op zoek naar de eerste attractie. We beginnen voorzichtig, met de Donderstenen. Een achtbaan voor alle leeftijden, maar jongste dochter durft niet. Dus splitsen we op, en ga ik met haar in de vliegende olifanten.

Onderweg naar de volgende attractie, valt ons op hoeveel werk er is gestoken in de decoratie van het park. Er is vast geen pompoen meer te krijgen in de omgeving van Hellendoorn, die liggen allemaal in het park. We zien spinnen, spoken, vleermuizen en zelfs heksen die tegen een boom aan zijn gevlogen. Dit zorgt echt voor iets extra’s tijdens een dagje Hellendoorn, uh ik bedoel Heksendoorn.

Overal pompoenen...
Overal pompoenen…
Kijk, een vleermuis!
Kijk, een vleermuis!
De heksen vliegen om je oren... uh, tegen de boom!
De heksen vliegen om je oren… uh, tegen de boom!
Zoek de vogelverschrikker in het maisdoolhof.
Zoek de vogelverschrikker in het maisdoolhof.

Vervloekte villa

Het houdt niet op bij een baal stro met wat pompoenen erop. Er zijn ook echte griezels in het park. Goed verstopt, dat wel. Als wij het aandurven om in de attractie Rioolrat te gaan, komen de eersten tevoorschijn. Het is maar goed dat jongste dochter van 5 jaar hier te klein voor is, ze zou nachten wakker liggen. Ik gil er lekker op los als in het donker een engerd me achterna loopt, oudste dochter weet niet hoe snel ze door de donkere gangen naar de karretjes van de achtbaan moet komen. Tijdens de rit blijft het verder relatief rustig.

Tijd om tussen de attracties door een show te bekijken. We zijn wel benieuwd naar de Vervloekte Villa. We kiezen een mooi plekje in het openlucht theater. Het decor is prachtig, wederom is hier veel werk van gemaakt. Dan komen de hoofdrolspeelsters op. Het geluid hapert hier en daar, maar de kinderen gaan gewoon op in het verhaal. Jongste vraagt een paar keer of het allemaal echt is. “Nee toch mam, dat spelen ze toch?” Als ze even later met haar toverstafje mee mag helpen de griezels weg te jagen, heeft ze geen praatjes meer. Andere kinderen lopen stoer naar het podium, onze dame jaagt ze wel weg vanaf haar plek op de tribune.

De Vervloekte Villa.
De Vervloekte Villa.
Jongste dochter jaagt de griezels weg met haar toverstaf.
Jongste dochter jaagt de griezels weg met haar toverstaf.

Griezelgrot

Wij hebben de smaak van het griezelen ondertussen al aardig te pakken en we besluiten met de oudsten onze kaartjes te gebruiken voor de griezelgrot. Deze zijn apart te koop voor 1 euro per stuk. Wat ik persoonlijk een beetje jammer vind, dat zou voor mijn gevoel best bij de entreeprijs inbegrepen kunnen worden. Maar het is het geld wel waard, wat zijn de griezels allemaal ‘echt’!

We hebben ons gezin weer opgesplitst. Dat zou niet eens nodig zijn, er is namelijk een handige oppasservice. De kleinere kinderen kunnen onder begeleiding spelen in dreumesland. Wij maken er geen gebruik van, jongste dochter is nog onder de indruk van de Vervloekte Villa en blijft liever bij een van ons. Dus gaat papa eerst met oudste dochter en zoonlief de Griezelgrot binnen.

De adviesleeftijd is 8 jaar en dat blijkt niet voor niks. Doodsbang komt zoonlief, bijna 8, weer naar buiten. Volgens zijn vader moet ik dit toch echt meemaken. Ik durf niet zo goed alleen, maar gelukkig blijkt oudste dochter, 10, stoer genoeg om nog een keer te gaan. Terwijl we even wachten tot we naar binnen mogen, zakt de moed me in de schoenen als er een meisje huilend weer terug komt. Ze durft niet verder. Ik verman mezelf, het zijn gewoon mensen die zich raar hebben uitdost en geschminkt. We lopen door de smalle donkere gangen. Hand in hand. Natuurlijk weet ik wat er komen gaat, alleen niet wanneer. En ja hoor, ik gil de longen weer uit mijn lijf. Een enge dame achter me aan. Dochterlief jammert “Ik wil toch niet nog een keer!” We proberen sneller te lopen en sluiten aan bij nog een een moeder met haar twee dochters. Mooi, krijgen zij de eerste schrik te verwerken. Dat dacht ik, de griezels komen ook van achteren! Ik zie enge dieren en angstaanjagende taferelen. Waar is toch die uitgang? Gelukkig daar is het daglicht en we komen lachend en stoere verhalen vertellend weer naar buiten.

Een van de minder vriendelijke heksen.
Een van de minder vriendelijke heksen.
Best eng die griezels in Heksendoorn!
Best eng die griezels in Heksendoorn!

Kareltje en Jasmijn

Nu is het tijd om met jongste dochter een show te bekijken. Dat is zo leuk aan Heksendoorn, voor alle leeftijden is er genoeg te beleven en te zien. We zitten op de eerste rij bij de show van Kareltje en Jasmijn en mijn jongste dame geniet. De show heeft speciaal voor Heksendoorn ook een spannend tintje, er komt een enge trol in voor, maar ook een lieve heks. Jasmijn en Kareltje zijn duidelijk professionals, ze weten jong en oud te boeien met hun gekke capriolen en prima zang. Na afloop mogen alle kinderen met de spelers op de foto en met een tevreden meisje naast me duiken wij het park weer in. Op naar de wildwaterbaan, de tornado en alle andere attracties. Of zie ik daar nu alweer een heks?

Op de foto met Kareltje, Jasmijn en Odelia.
Op de foto met Kareltje, Jasmijn en Odelia.

Praktische informatie

Van 3 oktober tot en met 1 november 2015 is er Halloween voor families in Hellendoorn. Het park is elk weekend open en in de herfstvakantie. Bekijk de site voor de openingstijden. Er zijn ook speciale griezelavonden op 17, 24 en 31 oktober, waarbij het park langer open is.
De attracties zijn geopend tot 20 uur. Op 31 oktober wordt de avond afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow om 20.15 uur en sluiten de meeste attracties om 20 uur. Bepaalde attracties sluiten eerder i.v.m. de opbouw van de vuurwerkshow.

Kom jij griezelen bij Heksendoorn?

Meer lezen

Op zoek naar meer pretparken in Europa? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

We bezochten Heksendoorn op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.