Halloween bij Julianatoren

‘Het is deze herfst een beetje griezelig in Julianatoren’ stond er op het aanplakbiljet van de Halloween voorstelling die sinds 2 oktober draait in de Julianatoren. Daar wilde blogger Lineke meer van weten en ging met haar twee heren van 5 en 8 naar Apeldoorn.

Halloween bij Julianatoren

Bij ons thuis komen we er eigenlijk niet meer onder uit… de heren willen ook Halloween vieren. Het is me alleen nog niet helemaal duidelijk wat nou het meest aantrekkelijke voor beiden is: het idee van trick or treat en met bergen snoep thuis komen of toch het verkleden en de bijbehorende spanning?! Maar goed, om toch enigszins gehoor te geven aan hun wens stond er een Halloween activiteit op onze gezins bucketlist. Halloween Fright Night is voor ons gezin toch echt een brug te ver, maar griezelen in Apeldoorn dat moest lukken.

Hooibalen en pompoenen zorgen voor extra sfeer.
Hooibalen en pompoenen zorgen voor extra sfeer.

De Halloweenshow bij Julianatoren

Met een dosis gezonde spanning liepen de jongens over de rode loper richting de show tent. Alles was al in Halloween sferen met strobalen en pompoenen. Toen de deuren open gingen gaven de heren al snel aan niet op de losse kinderkrukjes vooraan te willen zitten. Want stel je voor dat het toch mega eng word… en dus zaten we prinsheerlijk op de eerste rij van de tribune.

De circustent achterin het park.
De circustent achterin het park.

Het doek ging open en de show begon met Jul & Julia die al snel de stemming in de zaal brachten. Tijd om meneer Kaasgaaf er bij te roepen. Met hulp van de kinderen lukte dat natuurlijk en gaf meneer Kaasgaaf acte de présence… in een echt vampieren outfit! Dat was even schrikken voor Jul & Julia maar toen begrepen ze dat meneer Kaasgaaf die avond een Halloween feest gaf. Mevrouw Suikerspin werd er ook bijgeroepen en had allemaal kleine spinnetjes op haar jurk, helemaal klaar voor het feest. Meneer en mevrouw gingen nog wat laatste boodschappen doen en Jul & Julia bedachten wat ze aan zouden trekken naar het feest. Dat was moeilijk zeg, want eigenlijk wilden ze meneer Kaasgaaf net zo laten schrikken als zij zelf deden. Gelukkig kregen ze hulp van een onverwachte bijzondere gast die geweldige outfits voor de muizen bedacht had. Met behulp van de kinderen liep het plan van Jul & Julia helemaal zoals gepland en ging na de grootste schrik het Halloween feest dan toch echt van start!

Het is een korte show waarin interactie, muziek en dans centraal staan. Geschikt voor kleine en grotere kinderen.

Jul & Julia.
Jul & Julia.
Wat trek je aan met Halloween?
Wat trek je aan met Halloween?
Halloween!
Halloween!

Halloween maand

De Halloween voorstelling wordt in oktober iedere vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld. Vanaf 16 oktober t/m 1 november zelfs elke dag. Daarnaast start per 16 oktober naast de Halloween voorstelling ook de Dolfje Weerwolfje musical van Rick Engelkes Producties. Een musical gebaseerd op de boeken over Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon. Ook deze wervelende show is dagelijks te zien (m.u.v. 26 oktober) t/m 1 november.

Bestel je toegangskaart voor de Julianatoren met € 2,00 korting makkelijk en snel online. De toegangskaart is geheel seizoen 2015 geldig.

De laatste 2 weken van oktober: Dolfje Weerwolfje bij Julianatoren.
De laatste 2 weken van oktober: Dolfje Weerwolfje bij Julianatoren.

De showtijden krijg je netjes in een overzicht mee bij de ingang!

Tenslotte kunnen wij alleen maar zeggen, breng een bezoek aan de circustent achter in het pretpark. Het is echt de moeite waard! Van mijn jongste had de voorstelling zelfs nog wel langer mogen. Dus is Halloween Fright Night voor jouw gezin ook (nog) niet geschikt maar wil je wel iets leuks voor Halloween doen? Dan is een bezoek aan de Julianatoren zeer geschikt!

Meer lezen

Nieuwsgierig welke theatershows er nog meer te zien waren in Juliantoren afgelopen seizoen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Julianatoren. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelWolfsburg: Science center Phaeno met kinderen
Volgend artikelPaddenstoelenwandeling van IVN Scharrelkids
Lineke blogt al lange tijd mee met KidsErOpUit. Ze heeft twee zonen (2007 en 2010) en is getrouwd met Jan. Ze zijn dol op uitjes en vakanties met elkaar. Nieuwe bestemmingen ontdekken en samen herinneringen maken. Lineke is verzot op het zoeken en vinden van bijzondere overnachtings adresjes. Hotel, boomhut of trollenhuisje...alles kan. Nog genoeg te ontdekken.

19 REACTIES

 1. Hier doe ik heel graag aan mee omdat mijn zoontje het nog regelmatig over de julianatoren en Julia heeft terwijl hij in juni een keer is geweest!

 2. Natuurlijk moet ik meedoen aan deze actie….ik kan namelijk geen reclame op tv zien, of mijn jongste van 3 stuitert dat hij zooooo graag naar Jul en Julia wil….Dus graag waag ik een gokje mee!

 3. Natuurlijk moet ik meedoen aan deze actie….ik kan namelijk geen reclame op tv zien, of mijn jongste van 3 stuitert dat hij zooooo graag naar Jul en Julia wil….Dus graag waag ik een gokje mee!

 4. Mijn drie jongens (nou ja, in ieder geval de oudste 2, de jongste is 1) vinden Jul en Julia geweldig! En ze willen heel graag weer eens naar een ‘show’, dus dit zou een perfecte combinatie zijn!

 5. Wij zouden heel graag de kaartjes willen winnen. Mijn dochter van 7 vind de juliana toren helemasl te gek. En het zou nu helemaal geweldig zijn omdat ze dolfje weerwolfje helemaal leuk vind ze leest graag de boeken hiervan. Elke dag een stuk. Dus dan zou het voor helemaal leuk zijn dat ze naarde musical kan kijken in haar favoriete park.

 6. onze meiden willen dolgraag een keer naar de julianatoren.
  Door mijn ploegendienst zie ik de meiden om de week alleen aan het ontbijt en breng ik ze naar school. Dan zie ik ze niet eerder als de volgende dag. De weekenden doen we dan ook zo veel mogelijk leuke dingen als gezin. Wat zou het leuk zijn als ik de meiden mocht verrassen

 7. Heel graag zou ik dit willen winnen voor mijn dochtertje van 2,5. Ze OS nu 1x geweest in Julianatoren en ze vind t er fantastisch! Ikzelf ben 15 oktober uitgerekend en kan dus niet mee, dus zou dit voor haar een mooi cadeautje zijn die ze met een vriendje zou kunnen delen.

 8. Jazeker, wij komen graag met drie dochtertjes op visite omdat julianatoren op dit moment aansluit bij al hun wensen

 9. Zoonlief van 5 wil zo graag een keer naar Julianatoren en nu het Halloween is helemaal! Hij vind griezelen en Juul en Julia helemaal geweldig, dus dan is dit toch de ideale combinatie

 10. Wat een geweldig verhaal weer van Lineke! Uiteraard zouden wij dit ook heel graag willen meemaken en maken graag kans op deze geweldige actie.
  Mijn oudste van 7 is gek op halloween en bij elke reclame van de Koningin Julianatoren staan er 2 kinderen te springen dat ze daar graag een keer heen willen.
  De jongste is heel prikkelgevoelig maar is er 1,5 jaar geleden geweest en dit was het eerste park wat hij goed kon handelen omdat het kleinschalig is denk ik.
  Voor mijn twee kanjers waag ook ik graag een gokje…wij duimen!!!

 11. Wat een leuk verhaal. Natuurlijk zouden wij dat ook mee willen maken. Helaas is het financieel niet te doen. En leg dat maar eens uit aan je autistische zoon.
  Onbegonnen werk. Maar ooit komt het ervan..

 12. Mijn meisjes willen echt dolgraag naarJulianatoren! Zelf ben ik er stiekem ook wel nieuwsgierig naar ondertussen na alle verhalen van iedereen!

 13. Wij komen heel graag mee griezelen met onze tweelingdochter bij de Julianatoren. Ze zouden heeeel graag een keer naar de Julianatoren gaan en al het moois daar beleven en al helemaal met Halloween

 14. Ik ben nog nooit met mijn zoontje bij Juliana toren geweest. Hij wil heel graag, maar dat ligt moeilijk.

  Uitstapjes zijn voor ons een luxe.

  Ik waag een poging. En duim heel hard!

 15. Alle bezemstelen en reuzenspinnen,
  wij willen deze prijsvraag winnen….
  heksen, pompoenen en vampieren….
  daarmee zouden jullie ons echt plezieren.
  Hopelijk werkt deze toverspreuk,
  want griezelen in Julianatoren lijkt ons super leuk!

 16. Mijn meisje van 3 is enorme fan van iedereen van de julianatoren, dus ik kan haar niet blijer maken dan als we dit zouden winnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.