Uit de oude doos: terugblik + “Vakantiefoto van vroeger”-tag

9
268
Mijn eerste vakantie: 1979 in Elspeet.
Mijn eerste vakantie: 1979 in Elspeet.

Het afgelopen half jaar haalde ik bijna elke zondag een foto uit de oude doos. Ik haalde oude herinneringen op en bleek me meer te herinneren dan ik van tevoren had verwacht. Bijzonder vond ik dat sommige vakanties mij echt mede hebben gevormd of al iets lieten zien van wie ik nu ben. De special “Uit de oude doos” had een vaste groep lezers en er was een groep die het nooit las. De vaste lezers lieten mij regelmatig weten dat ze het leuk vonden en dus ben ik ermee doorgegaan, ook al was het vaak van de hele week de slechts gelezen blogpost ;-).

Vakantiefoto van vroeger-tag

Voor de bloggers die ook van vakantiefoto’s van vroeger houden heb ik een nieuwe tag bedacht: “Vakantiefoto van vroeger- tag”.  Voordat ik ga onthullen wie ik hiervoor ’tag’ zal ik eerst de 5 vragen verklappen die erbij horen én zal ik deze ook zelf beantwoorden.

1. Wat was jouw eerste vakantie?

Mijn eerste vakantie was naar Elspeet. Aan de foto te zien was het in de zomer en het was in 1979. Ik was bijna 1 jaar oud en zat te lachen in de buggy terwijl er een paar nieuwsgierige koeien naast stonden. Lief was ik he? Gelukkig greep ik niet met m’n handjes in het prikkeldraad.

Mijn eerste vakantie: 1979 in Elspeet.
Mijn eerste vakantie: 1979 in Elspeet.

2. Aan welke vakantie van vroeger heb je de beste herinneringen?

Dat zijn de vakanties naar Polen. Het was geen gewone vakantiebestemming in 1987 en 1988. Om de geschiedeniskennis nog wat op te frissen, dat was dus voor de val van de Muur. We waren dus in communistisch Polen en dat heeft op mij veel indruk gemaakt. We hebben bijzondere, gekke, spannende en leuke dingen meegemaakt maar het was vooral erg indrukwekkend om echt te ervaren hoe het daar was. Dan waardeer je je eigen vrijheid en rijkdom extra.

Samen met mijn broertje en zusje en de kinderen van ons 'post-pakketjes'-gezin.
Samen met mijn broertje en zusje en de kinderen van ons ‘post-pakketjes’-gezin.

3. Aan welke vakantie van vroeger heb je de minst goede herinneringen?

Dat was de laatste vakantie dat we met het hele gezin weggingen. Voor het eerst naar Frankrijk, naar de Vogezen. Misschien kwam het door mijn puberteit (en dat je dan alles stom vindt) of door de naderende scheiding van mijn ouders (dat moet af en toe spanningen hebben gegeven), maar ik besloot die vakantie dat ik Frankrijk en bergen stom vond. Daar ben ik natuurlijk later op terug gekomen ;-).

Tijdens de vakantie in de Vogezen.
Tijdens de vakantie in de Vogezen.

4. Wat is jouw favoriete vakantiefoto van vroeger?

Oei, daar heb ik een lastige vraag bedacht… Mijn favoriete vakantiefoto van vroeger is de foto van een kampeervakantie in Ommen denk ik. Niet omdat het nu fototechnisch gezien zo’n goede foto is, helemaal niet zelfs, hij is hartstikke korrelig. Maar ik vind het verhaal erbij zo mooi. We zaten daar namelijk te vissen zonder haakje in een natuurlijk zwembad zonder vissen. Ik hou van de kinderfantasie die we toen nog hadden. Dat we wisten dat er geen vissen waren, maar stiekem hoopten toch een verdwaalde vis te vangen.

Vissen totdat je een ons weegt....
Vissen totdat je een ons weegt….

5. Hoe was jouw eerste vakantie zonder ouders?

Mijn eerste vakantie zonder ouders was de Tienertoer, maar toen sliepen we ’s avonds wel bij familie. Dat telt niet. Daarna volgden er meerdere kampen zonder ouders, met scouting en met de zwemvereniging. Maar ook daar was begeleiding bij. Voor het eerst helemaal alleen op vakantie was direct naar het buitenland, op Farmcamp in Engeland. In mijn blog van vorige week vertelde ik al hoe dat was en wat ik deed wat niet mocht.

Daar ging ik... voor het eerst echt zonder ouders op vakantie.
Daar ging ik… voor het eerst echt zonder ouders op vakantie.

Vakantiefoto van vroeger-tag doorgeven of overnemen

Hierbij tag ik de volgende bloggers om de “Vakantiefoto van vroeger-tag” over te nemen:

Natuurlijk zou het hartstikke leuk zijn als jullie daarna de tag weer doorgeven aan andere leuke bloggers. Heb ik je nu niet getagd en wil je deze tag toch invullen? Gewoon doen. Enne, vermeld bij het invullen van de “Vakantiefoto van vroeger-tag” ook de link naar KidsErOpUit als bedenker van deze tag.

Ik ben benieuwd naar jullie verhalen uit de oude doos!

Meer lezen

Alle afleveringen van de special “Uit de oude doos” staan hier nog één keer onder elkaar. Klik & kijk voor meer verhalen van vroeger:

Extra leuk was dat een aantal anderen ook in de oude doos doken en hun verhaal vertelden bij een vakantiefoto:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

9 REACTIES

  1. Erg leuke tag 🙂 Ik moet komend weekend maar eens bij mijn moeder in de archieven duiken. Dat zal de herinneringen ook wel wat verbeteren.

  2. Hoi Saskia, super leuk dat ik de tag mag overnemen! Het is al eventjes geleden, maar ik ben hem nog niet vergeten hoor 🙂
    Hij komt eraan… Binnenkort…
    Groetjes Daisy

  3. Deze leuke tag kwam ik tegen via Omnitraveler. Eind deze maand ga ik hem ook gebruiken en uiteraard wordt de link naar dit artikel er ook in verwerkt 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here