Uit de oude doos: Londen in 1996

2
264
1996 in Londen, bij de Tower Bridge.
1996 in Londen, bij de Tower Bridge.

1996 in Londen, bij de Tower Bridge.
1996 in Londen, bij de Tower Bridge.

1996: Naar Londen!

In de zomer van 1995 gingen mijn ouders uit elkaar. Om die roerige periode af te sluiten ging mijn moeder met ons (m’n broertje, zusje en mij) in de kerstvakantie naar Londen. Heel spannend voor ons, want we gingen voor het eerst vliegen. Klein detail: op de dag dat deze blog online komt vliegen mijn eigen kinderen voor het eerst.

De voorbereiding van een stedentrip ging in 1996 anders dan nu. Een kleine 20 jaar geleden hadden we nog geen internet, dus gingen we naar het reisbureau om een ticket te boeken, een hotel uit te zoeken en tips te krijgen voor ons bezoek aan Londen. Misschien haalden we nog een reisgidsje in de bieb. Ik was inmiddels al 16 en heb een groot deel van ons programma voorbereid. Waar wilden we heen en wat was handig met elkaar te combineren? Nu lijkt me dat zonder internet een hele klus… Hoewel, met internet is dat ook zo, want de hoeveelheid informatie is alleen maar toegenomen. Nu moet je meer keuzes maken.

Volgens mij hebben we vooral de highlights bekeken: de Tower Bridge, de Big Ben en de wisseling van de wacht. We gingen naar Harrods en de grootste speelgoedwinkel van Londen (waarvan de naam me steeds maar niet te binnen schiet). We gingen naar Londen Dungeon, maar al vrij snel werden m’n zusje en ik ontzettend aan het schrikken gemaakt, toen was voor ons de lol eraf. We wilden zo snel mogelijk er weer uit. We maakten natuurlijk een foto bij een echte rode Engelse telefooncel en vonden de dubbeldekkers prachtig. Het echte Engelse ontbijt vonden we ook heel bijzonder: ’s ochtends witte bonen in tomatensaus en worstjes eten. Brrr, ik moet er nu echt niet aan denken, maar toen was dat iets heel bijzonders voor ons.

Dit reisje naar Londen was mijn eerste echte stedentrip. Wat was jouw eerste stedentrip?

Meer lezen

Zin in meer oude vakantiefoto’s? Klik & kijk hier:

Special: uit de oude doos

Deze oude foto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

2 REACTIES

  1. Toevallig was mijn eerste stedentrip ook in 1996 met moeder en zus naar Londen. Alleen gingen wij met de bus, door de volgens mij toen nog redelijk nieuwe kanaaltunnel. We hebben omdat we met de bus waren ook veel buiten Londen gezien. En we zijn alle drie nog steeds verslaafd aan Londen. Volgend jaar gaat mijn oudste dochter voor het eerst mee.
    Oh en de grootste speelgoed winkel heet Hamley’s.

    • Oh ja, zo heet die speelgoedwinkel! Klopt inderdaad dat de Kanaaltunnel toen net open was…. ben er nog steeds niet doorheen geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.