Uit de oude doos: kamperen in Ommen in 1987

Kamperen in Ommen in 1987
Kamperen in Ommen in 1987

Kamperen in Ommen in 1987

Met excuus voor de verschrikkelijk wazige foto…. Ik vind het verhaal erachter zo mooi om te vertellen. We kampeerden op een natuurlijke camping aan de Vecht bij Ommen. In mijn herinnering hebben we vooral heel veel hutten gebouwd in de bosjes daar. Op deze foto zijn we aan het vissen. Niets bijzonders zou je denken. Toch is dat wel zo, deze foto staat voor mij als symbool voor de fantasie die kinderen hebben. We vissen namelijk in de stenen zwemvijver en daarin was geen vis te bekennen! Je mag er vanuit gaan dat ik dat natuurlijk wist toen ik 9 jaar oud was… Toch hebben we hier heel wat uurtjes doorgebracht met onze touwtjes aan een stokje. Volgens mij hadden we niet eens een haakje eraan. Wilden we geloven dat er vis zat? Of waren we stiekem blij dat er geen vis zat en we dus geen vis van een haakje hoefden te halen? Ik heb geen idee.

In deze tijd van volop entertainment denk ik weleens met weemoed terug aan de tijd dat we genoeg hadden aan stokken en een touwtje. Die sfeer en genieten van de kleine dingen, dat is voor mij vakantie.

Wat is jouw ultieme vakantieherinnering en vakantiegevoel?

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelMinicamping De Visser in Zoutelande: heerlijk kamperen
Volgend artikel5x wat je niet moet doen met een selfiestok
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

6 REACTIES

  1. Helema mee eens! We gaan er veels te vaak van uit dat kinderen speelgoed nodig hebben. Wij zijn nu voor 2 maanden in Azie. Onze dochter heeft een klein rugzakje met speelgoed, that’s it :-). Er is zoveel tofs om mee te spelen, gewoon in de natuur!

  2. Inderdaad jammer dat de foto zo wazig is! Maar wat een leuk verhaal daarbij! En je ziet maar weer dat zelfs wazige foto’s de herinnering levend houden!
    Behalve geen speelgoed, denk ik ook aan heerlijke oude of bijna te kleine kleding, die aan het eind van de vakantie weggegooid werd.
    Ideaal voor moeder en kind!

    • Ja, die oude kleding probeer ik ook! Maar ik kies in de praktijk toch vaak voor gewoon de leukste kleding, die zomerkleding is al maar zo kort te dragen….

  3. Ultiem vakantiegevoel weet ik niet, maar samen met mijn broer dammetjes bouwen in een beekje, eindeloos zwemmen en voor het eerst snorkelen in helder water, dat zijn toch wel de uitschieters. Dat snorkelen was trouwens in Malia/Stalis op Kreta. Daar was toen nog bijna niets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.