Uit de oude doos: Joegoslavië in 1985

Lineke gaat terug naar de tijd dat ze 9 jaar oud was en vertelt over Joegoslavië en saroma.

1985: In Joegoslavië

Struinend door de het mapje ‘uit de oude doos’ op mijn pc zag ik deze foto. Mijn broer en ik op het eiland Cres in toen nog Joegoslavië. Starend naar de foto rolden de herinneringen door mijn bovenkamer.

1985.... vakantie in Joegoslavië.
1985…. vakantie in Joegoslavië.

Saroma

Drie dagen rijden en dan waren we er. Onderweg slapen in hotelletjes, elke avond een kadootje kiezen uit de tas als we lief waren geweest onderweg. Eindelijk op het eiland…een plek in de volle zon. En zo gebeurde het dat we na een paar dagen weer gingen verkassen naar een zeer gewenste plek in de schaduw. Ging makkelijk met een Karsten opblaastent. Soms jasjes aan omdat het er zo flink kon waaien.

We gingen met een volle auto en een volle aanhangwagen en daar ligt toch wel mijn meest grappige herinnering. Je bent en blijft een Nederlander en dus neem je Nederlandse producten mee als je gaat kamperen…. van die vieze vettige campingboter in blik, hagelslag, pindakaas en…. SAROMA. Van huis uit zijn wij enorme pap eters en dus nam mijn moeder 21 pakjes Saroma pudding mee in de kar. (melk was immers overal verkrijgbaar) En zo mochten mijn broer en ik om de dag op zijn kop in de kar om een smaakje uit te zoeken. Een heerlijke herinnering!

Wat ik eigenlijk het meest bijzondere vind aan deze foto is dat ik door alle geweldige vakantie herinneringen van toen, in 2012 bedacht dat ik weer terug wilde naar Cres. En inmiddels is mijn eigen gezin ook verknocht aan dit prachtige eiland in het huidige Kroatië.

Meer lezen

Zin om verder herinneringen op te halen? Lees dan de eerdere afleveringen van “Uit de oude doos”:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelDe Oosthoek: boerencamping op Walcheren
Volgend artikelPluktuin Hof Hazenberg
Lineke blogt al lange tijd mee met KidsErOpUit. Ze heeft twee zonen (2007 en 2010) en is getrouwd met Jan. Ze zijn dol op uitjes en vakanties met elkaar. Nieuwe bestemmingen ontdekken en samen herinneringen maken. Lineke is verzot op het zoeken en vinden van bijzondere overnachtings adresjes. Hotel, boomhut of trollenhuisje...alles kan. Nog genoeg te ontdekken.

1 REACTIE

  1. Oh wat een geweldige foto en leuk stukje. Wat een goed idee om een cadeau te laten uitkiezen wanneer jullie ‘lief’ waren geweest onderweg ook. Ik kwam in die tijd ook in Joegoslavië, wij gingen dan meestal naar Hvar. Ik vond het toen geweldig en nu is het eigenlijk nog steeds mijn lievelingsvakantieland. Eh nou ja, Kroatië dan…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.