Wandelroutes in Zuid-Holland, onze tips voor wandelen met kinderen

0
244

Op zoek naar wandelroutes in Zuid-Holland? Bij KidsErOpUit hebben we inmiddels aardig wat gewandeld met kinderen. We delen in dit blog onze eigen ervaringen met korte wandelroutes in Zuid-Holland en hebben ook andere mooie wandelingen voor jullie verzameld.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

 

Wandelroutes in Zuid-Holland

Als je niet weet waar je moet zoeken, is het best lastig om kindvriendelijke en/of korte wandelroutes in Zuid-Holland te vinden. Inmiddels weten wij wel waar we deze wandelingen kunnen vinden, dus hebben we ze allemaal hier verzameld voor jullie.

Veel wandelplezier!

#wandelkids

#wandelkids is een initiatief van KidsErOpUit om het wandelen leuker te maken. Even een frisse neus halen en bewegen, zonder dat je met veel mensen bij elkaar bent. Met #wandelkids doen we het volgende om jou te helpen:

  • De komende periode delen we op onze website per provincie jullie en onze tips voor wandelroutes. In dit blog lees je bijvoorbeeld de wandelroutes in Drenthe.
  • Op https://kidseropuit.nl/wandelen/ staan al veel ideeën.
  • Ga jij wandelen? Gebruik dan #wandelkids op Instagram en tag @kidseropuit. Wij delen het dan in onze Instastory.
  • Na elke wandeling kunnen jullie op deze #wandelkids plaat een vakje inkleuren. Krijg jij ‘m helemaal vol?

De #wandelkids plaat is gratis te downloaden voor onze nieuwsbriefabonnees! Het benodigde wachtwoord staat altijd onderaan in de nieuwsbrief.

Download hier de #wandelkids plaat

Ben je nog geen abonnee? Dan kun je je alsnog inschrijven op onze nieuwsbrief. Deze komt gemiddeld een keer per maand uit. In de bevestigingsmail die je daarna krijgt staat het wachtwoord dat je nodig hebt om de #wandelkids plaat te downloaden.

En dan nu onze én jullie tips voor wandelroutes in Zuid-Holland die leuk zijn om met kinderen te doen.

Wandelen op Tiengemeten

Een wandeling waar je alleen met de boot kunt komen? Aanrader om het op deze manier aan je kids te vertellen wanneer je wilt gaan wandelen. Wandelen op Tiengemeten is goed te doen met kinderen omdat het eiland niet zo groot is. Er zijn verschillende wandelroutes vanaf 3,6 kilometer. Tiengemeten is een waar wandelparadijs. Alleen aan de noordkant van het eiland rijdt soms een auto of een fiets. Verder hebben wandelaars het rijk alleen. Er zijn verschillende wandelroutes, maar het is hier ook heerlijk om te gaan struinen. En als afsluiter ga je natuurlijk even naar de speelnatuur! 

Verder lezen? Dat kan hier:

Het Beverbos in de Biesbosch

Het Beverbos in de Biesbosch is een superleuke wandeling voor kinderen en ligt naast het Biesboschcentrum Dordrecht. Via het wandelpad dat langs het BeverBos loopt ontdek je hoe bevers leven en met een beetje geluk zie je er zelfs wel een. Met een speurtocht die je daar kunt kopen, wandel je door de wereld van de bevers en zoek je naar de ontsnapte bever die van de tafelpoot knabbelde. 

Lees hier ons uitgebreide verslag over ons bezoek aan Het Beverbos in De Biesbosch

wandelroutes in Zuid-Holland voor kinderen
Het Beverbos in de Biesbosch

Wandelen bij de molens van Kinderdijk

Kinderdijk is zo’n plek die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Maar is het ook leuk met kinderen? Wij vinden van wel! Je kunt er namelijk behalve de wandeling langs de molens ook andere leuke dingen doen, zoals naar het bezoekerscentrum en je kunt met het molenspel meedoen. 

Meer weten? Lees hier het uitgebreide blog van het bezoek van blogger Lineke en haar zoons aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. 

Wandelroute Laarzenpad Bentwoud

Een vier kilometer lange route door het oudste deel van het Bentwoud. Doe je laarzen aan want het is modderig en dat is altijd leuk voor kinderen. Je volgt de blauwe paaltjes, meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer. 

Duinkabouterpad Hollands Duin

Een 1.500 meter lange wandelroute op zoek naar de kabouters van Hollands Duin bij Noordwijk. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Je volgt de mooie rode routepaaltjes en krijgt tegen betaling een knapzak met wat lekkers en een kabouterhoed mee. Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer

Stolwijkse Boezemroute

Een korte wandelroute van 1,5 kilometer in de Krimpenerwaard. Je vindt er junglebomen, varens, mossen en plasse. De route is kort, maar zit vol verrassingen! Vergeet je laarzen of waterdichte schoenen niet wanneer het geregend heeft!

Meer informatie vind je op de website van Zuid-Hollands Landschap

Op zoek naar kindvriendelijke wandelingen in Zuid-Holland

Wij zijn ontzettend blij met de tips en aanvullingen die we van lezers krijgen. Dank jullie wel hiervoor!

Heb jij aanvullingen op dit lijstje op basis van eigen ervaringen en wil je deze met ons delen? Stuur dan een kort tekstje (vergelijkbaar met hierboven) en een eigen liggende foto naar info@kidseropuit.nl. De komende tijd zullen we dit blog regelmatig bijwerken met jullie tips.

Meer wandelroutes in Zuid-Holland

Deze lijst met wandelroutes in Zuid-Holland is een eerste aanzet. Zit er niet bij wat je zoekt, dan raden we aan om eens op een van onderstaande websites te kijken:

Wandelen in Zuid-Holland met een smartphone of speurtocht

Leuke wandel apps voor kinderen zijn:

Verder is Speurroutes.nl een site om eens te kijken. Hier kun je tegen betaling een speurroute door een stad downloaden of laten versturen.

Wandelen met kinderen checklist: dit moet mee!

Alhoewel je voor wandelen natuurlijk niet heel veel nodig hebt, is het toch wel handig als je goed voorbereid op pad gaat. Vooral op langere afstanden en regenachtige dagen zijn de volgende items onmisbaar:

Wandelen wordt extra leuk als je kinderen de volgende items in hun rugzak kunnen stoppen:

Onze favoriete winkels om wandelspullen voor kinderen te kopen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer tips over wandelen met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

In dit blog staan affiliatelinks. Doe je een aankoop via zo’n linkje, dan krijgen wij een klein beetje provisie. Het kost jou geen cent extra, maar het helpt ons om deze website draaiende te houden. Dank je wel dus, als je hiervan gebruik maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.