Citytrip Groningen? Lekker slapen in Apollo Hotel in Groningen

0
332

Op zoek naar een goede uitvalsbasis voor een citytrip Groningen met kinderen? Check dan Apollo Hotel in Groningen. Waar ze hele fijne familiekamers en connecting rooms hebben. Blogger Jolinda mocht zo’n kamer testen.

Apollo Hotel in Groningen

“Als het goed is kunnen we het hotel vanaf de snelweg zien.” Mijn kinderen zitten meteen tegen de autoramen geplakt. En inderdaad, we zien het markante gebouw in de skyline van Groningen, we herkennen het van de foto’s van de website. Het gebouw is ontworpen door de eigenzinnige Franse architect Dominique Perrault, het meest bekend om zijn ontwerp van het nieuwe gebouw van de Bibliothèque nationale de France.

“Denk je dat we daar helemaal bovenin mogen slapen?” Helaas, dat zit er niet, de 105 hotelkamers bevinden zich alleen op de eerste drie verdiepingen van het gebouw. De rest wordt bewoond door de eigenaars van appartementen.

Het Apollo Hotel ligt net buiten het centrum. Dat vind ik altijd prettig, je kunt je dan even terugtrekken uit de hectiek van een drukke stad. Met de fiets, auto of openbaar vervoer ben je binnen 10 minuten in hartje Groningen. We parkeren in de ruime parkeergarage onder het hotel.

Of we ook welkom zijn!
Of we ook welkom zijn!

De receptie van het hotel bevindt zich op de eerste verdieping. We kijken meteen om het hoekje bij het gezellige restaurant en de bar naar binnen. De inrichting is modern, maar doet wel warm aan. Ik ben benieuwd naar onze kamer. Daarvoor moeten we weer de lift instappen. Voor mijn kinderen een extra attractie, even kibbelen wie er op het knopje mag drukken, en we zoeven naar boven. We hebben twee kamers naast elkaar, met een tussendeur. Als we de deur van de eerste kamer opendoen, zie ik meteen dat we het hier naar onze zin gaan hebben. Wat een ruime kamer!

We slapen in 2 heerlijke kamers, die met een tussendeur aan elkaar verbonden zijn. Ideaal met kinderen!
We slapen in 2 heerlijke kamers, die met een tussendeur aan elkaar verbonden zijn. Ideaal met kinderen!
Niet te veel opsmuk, maar wel alles wat je nodig hebt in een stijlvolle kamer.
Niet te veel opsmuk, maar wel alles wat je nodig hebt in een stijlvolle kamer.

De inrichting van de kamer is rustig, met zwart, wit, grijs en hout. De Martinitoren ligt op ons te wachten op bed. “Wat een leuk kussen mam!” Ik kijk eens goed om me heen en zie veel natuurlijke materialen gecombineerd met de luxe van een hotelkamer. Mijn kinderen zien dit allemaal niet, hun aandacht gaat uit naar de flatscreen tv die ook op de tweede kamer hangt. “Wij hebben gewoon onze eigen tv, dat is vet!” Als ze dan ook nog een eigen badkamer ontdekken, kan hun verblijf in hotel Apollo al niet meer stuk.

Twee badkamers, wat een luxe.
Twee badkamers, wat een luxe.

De bedden worden verdeeld, tanden gepoetst en dan is het tijd om de bedden goed te testen. Lichten uit en lekker slapen! Wij trekken de tussendeur dicht om nog even tv te kijken. De kamers zijn goed geïsoleerd, de kinderen horen onze tv niet, of onze gesprekken. Fijn, zo heb je ook nog even quality-time zonder de kids.

“Ik heb wel zin in koffie of thee, zou er een waterkoker zijn?” Ik speur de kamer af, maar kan niks ontdekken. Dat kan ik me niet voorstellen, op een kamer die verder van alle gemakken is voorzien. Ik trek een la van het bureau open en zie dat mijn gevoel klopt. In dit hotel is aan alles gedacht. De waterkoker zit verstopt in de la, met oploskoffie en theezakjes erbij. Als wij ook gaan slapen, doe ik de deur op een kier. Zo kan ik mijn kroost toch iets beter in de gaten houden.

We slapen allemaal heerlijk en hebben zin om Groningen te gaan verkennen. Maar niet met lege magen. De lift brengt ons naar het restaurant waar we een uitgebreid ontbijtbuffet aantreffen. De kinderen zoeken een leuke tafel uit en we doen ons tegoed aan alle lekkere dingen. Voor mijn kinderen is dit altijd een feestje, zelf mogen uitzoeken wat je wilt eten.

Het mooiste plekje in het gezellige restaurant.
Het mooiste plekje in het gezellige restaurant.

Zoals altijd met leuke dingen, vliegt onze tijd in Apollo Hotel. Niemand heeft zin om naar huis te gaan. “De wifi is beter dan thuis.” Mijn tienerdochter heeft het hotel ook goedgekeurd. En zij is nog wel het meest kritische lid van ons gezin…

Praktische informatie

Alle informatie over Hotel Apollo vind je op de website van het hotel. De prijs voor een overnachting verschilt per datum en soort kamer. Parkeren kost 7,50 euro voor 24 uur.

Meer lezen

Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in Groningen en omgeving? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

We verbleven in Hotel Apollo op uitnodiging van marketing Groningen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.