Overnachten bij Plopsaland De Panne? Drie leuke adressen in de buurt

Overnachten bij Plopsaland De Panne? Dan hebben we drie goede tips voor je.

Daphne ontdekte tijdens de zoektocht naar een leuke overnachting in de buurt van Plopsaland De Panne een kleinschalige en fijne plek om met kinderen te overnachten. Lees snel verder voor haar ervaringen in ’t Moerlogie.

Maar ook Froukje verbleef in de buurt van het attractiepark. Kijk wat zij vond van familiehotel De Loft en camping Kindervreugde.

Overnachten bij Plopsaland de Panne? ’t Moerlogie in Veurne

Wanneer ik met de kinderen op vakantie ga, wil ik ze graag alle drie bij mij op de kamer en dan het liefst ook nog een betaalbare optie. Deze keer wil ik overnachten vlakbij Plopsa De Panne.

Ik vind op een klein kwartiertje rijden van Plopsaland De Panne ’t Moerlogie. Een accommodatie met een familiekamer met vier bedden en eigen slaapkamer. De keuken is een gedeelde keuken en daar is ook een zithoek.

Hoewel mijn jongste dochter vlak voor vertrek waterpokken krijgt, mag dat de pret niet drukken. Wel kiezen we ervoor om het bezoek aan PlopsAqua De Panne te veranderen in een bezoek aan attractiepark Plopsaland De Panne.

We zijn daarvoor al een paar dagen in Zeeland geweest, dus we rijdend vrij vlot naar België toe. Als we aankomen zijn de meiden blij, we zien paarden en een leuke speelplek!

’t Moerlogie

Heerlijk de ruimte bij ’t Moerlogie

We krijgen onze sleutel en inspecteren onze kamer, we hebben mazzel. We hebben de kamer aan de zijkant van het gebouw en hebben een groot raam wat uitkijkt op de paarden. Heerlijk rustgevend.

Beddengoed kan je zelf meenemen, maar was ik vergeten. Gelukkig is dat geen probleem en kan ik het gewoon bij huren, wel zo lekker bij het slapen. We krijgen een rondleiding in de gezamenlijke woonkamer en keuken. De meiden ontdekken een spelletjeskast, leuk!

Daarna gaan ze lekker buiten spelen. Al moet de middelste over een drempeltje heen, er zijn namelijk kippen waar ze best een beetje bang voor is. Samen met haar zussen merkt ze dat ze niets doen en gaat ze lekker spelen als de kippen een beetje op afstand blijven. 

We slapen in de verrekiecker.
Lekkere bedjes.
Hier slapen de grote meiden samen.
De zithoek.
Het uitzicht.
Genoeg plek om buiten te spelen.
Kippen voeren.

De gezamenlijke keuken

De eerste avond vermaken we ons met de spelletjes uit de kast en het ontdekken wat er allemaal in de kasten staat. De meiden vinden het maar wat gezellig dat er op onze tweede avond een ander gezin komt koken. Een ander kind om mee te spelen. 

’s Morgens liggen er allemaal verse eitjes van de kippen, heerlijk ontbijtje dus.

Als wij er zijn is het erg rustig, dus we hebben de keuken meestal voor onszelf. De keren dat er anderen zijn, is dat gezellig. Een praatje en de kinderen spelen wat samen. 

Eten en een spelletje spelen.
Een lekker vers eitje bij het ontbijt.

Overnachten bij Plopsaland De Panne kan ook bij De Loft in Veurne

Aan familiehotel De Loft, ook in Veurne, hebben we goede herinneringen. Allereerst is er de ruime familiekamer, met tweepersoonsbed en een stapelbed. Voor de kleinste wordt een campingbedje bijgeplaatst en dat past prima in de kamer. Op de kamer staat een speelgoedwerkbankje, dus de kinderen (dan 5 en 2 jaar) beginnen de boel meteen te verbouwen. Ook hebben ze elke dag uitgebreide baddersessies in het lekkere ligbad. 

Wat dit hotel echt familievriendelijk maakt, is de ruime omheinde tuin. Er staan wat speeltoestellen, een grote trampoline en picknicktafels in. De kinderen kunnen zich heerlijk uitleven, terwijl we niet bang hoeven zijn dat ze ‘ontsnappen’. ’s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet in de tearoom, waar de jongens zich tegoed doen aan al het lekkers. Ook hier is weer een speelhoekje voor de kinderen.

In het centrum

De Loft ligt aan de rand het stadscentrum, je loopt er vanuit het hotel zo naar toe. Wij slenteren er eventjes rond en drinken op een van de gezellige terrassen op de Grote Markt een Belgisch biertje. In het park achter de markt ontdekken we een speeltuin, waaruit we de jongens na een hele poos spelen maar met moeite meekrijgen.

Oh, en ook heel tof: je kunt vanaf De Loft met de trein naar Plopsaland! Ook het treinstation is namelijk lopend te bereiken. De treinreis duurt iets meer dan twintig minuten. Je kunt ook fietsen met kinderzitjes huren bij het hotel, in een half uurtje fiets je naar Plopsaland in De Panne.

In de tuin van hotel De Loft is het fijn spelen voor onze kleuter en peuter.
In de tuin van hotel De Loft is het fijn spelen voor onze kleuter en peuter.
Met de Belgische trein naar Plopsaland, hoe leuk!
Met de Belgische trein naar Plopsaland, hoe leuk!
Veurne is een leuk stadje als je wilt overnachten bij Plopsaland De Panne.
Veurne is een leuk stadje als je wilt overnachten bij Plopsaland De Panne.

Overnachten bij Plopsaland De Panne: camping Kindervreugde

In de koude meivakantie van 2019 brengen wij een paar nachten door op camping Kindervreugde. Laat je niet afschrikken door de oubollige naam, want Kindervreugde is een prima campinkje. Klein en eenvoudig, maar met keurig sanitair en ruime plekken voor tenten, caravans en campers. Midden op het terrein is een veldje met een speeltoestel en een trampoline. En… Plopsaland is maar 500 meter bij de camping vandaan, we kunnen er lopend naartoe dus! 

Ons plekje op camping Kindervreugd is gereserveerd.
Ons plekje op camping Kindervreugde is gereserveerd.
De camping heeft lekker ruime plekken.
De camping heeft lekker ruime plekken.
Garantie voor een leuke vakantie: een trampoline!
Garantie voor een leuke vakantie: een trampoline!
Als je kiest voor overnachten bij Plopsaland De Panne kun je er heel makkelijk een bezoekje aan het strand aan vastknopen.
Als je kiest voor overnachten bij Plopsaland De Panne kun je er heel makkelijk een bezoekje aan het strand aan vastknopen.

Praktische informatie

Hieronder lees je meer praktische informatie over deze accommodaties in de buurt van Plopsa De Panne.

’t Moerlogie

Wanneer je met 4 personen één nachtje wil blijven slapen bij ’t Moerlogie betaal je 65 euro (prijspeil 2019). WIFI en parkeren is gratis. Bedlinnen en handdoeken kan je zelf meenemen, wanneer je deze liever wilt huren is betaal je 10 euro voor beddengoed en handdoeken samen (één van beide huren kan ook).

Plopsa De Panne ligt op 5 km van de accommodatie en Brugge is een uurtje rijden. Voor meer informatie neem je een kijkje op website van ’t Moerlogie. 

Ligging van ’t Moerlogie:

De Loft