Laguna Beach Family Camp & Surf, de vetste familievakantie in Nederland

0
396
Laguna Beach, we blijven hier!
Laguna Beach, we blijven hier!

Deze zomer is anders dan andere zomers, soms komen daar mooie initiatieven uit voort. Zoals hier in Camperduin, waar de ‘Jongens uit Schoorl’ in samenwerking met andere partners pop up surf-dorp, Laguna Beach Family Camp & Surf, gerealiseerd hebben. Daphne gaat erheen met haar dochters. Ook zo benieuwd naar hoe het daar is?

Laguna Beach Family Camp & Surf

Wanneer onze vakantie naar Italië geannuleerd wordt, heeft de oudste een goed idee, “Mam, we hoeven helemaal niet naar het buitenland, wij zijn overal blij waar strand is. Kunnen we niet gewoon kamperen in de buurt van het strand?”. Als ik de meiden de website laat zien van Laguna Beach Family Camp & Surf zijn ze direct enthousiast, hier willen we heen.

Camperduin is voor ons een uurtje rijden. Zodra de laatste schooluurtjes erop zitten, pakken we de auto in en gaan op weg. Laguna Beach, we komen eraan!

Slapen in een Bell tent in het Pop-Up Surfdorp

De vlaggen wapperen vrolijk in de wind als we aan komen rijden, de auto mag het parkeerterrein op en wij gaan op zoek naar de receptie. De camping is niet zo groot en ziet er gezellig uit. Leuke bordjes overal, lampjes en mooie tenten.

Op het terrein staan verschillende soorten tenten die je kunt huren. Zo heerlijk, aankomen en niets op hoeven zetten, maar meteen je spullen kunnen inruimen. We slapen de eerste nacht in een Bell tent. Hier kan je met z’n vieren in slapen. Voor de grote meiden staat er een tentje naast de grote tent, hier staan twee bedden in.

We gaan snel onze tent inruimen, zodat we op tijd zijn voor de eerste activiteit. De meiden gaan namelijk bodyboarden.

Naar de receptie
Naar de receptie
Pop-up surfdorp Laguna Beach
Pop-up surfdorp Laguna Beach
Onze Bell tent voor de eerste nacht
Onze Bell tent voor de eerste nacht
Wat heerlijk dat de bedden al klaar staan
Wat heerlijk dat de bedden al klaar staan
Onze keuken
Onze keuken
Alle spullen brengen we naar de tent
Alle spullen brengen we naar de tent
Het sanitairgebouw
Het sanitairgebouw

Het strandpaviljoen

In een kwartiertje lopen we vanaf de camping naar het strandpaviljoen. Je kan ook via de achterkant van de camping door de duinen naar het strand lopen, dan ben je iets langer onderweg, maar heb je wel mooier uitzicht.

Het strandpaviljoen is het beginpunt van de meeste activiteiten. Soms wordt vanwege de wind het startpunt verplaatst naar de camping, dit is te zien op het activiteitenschema. Sommige activiteiten zijn op de lagune voor het strandpaviljoen en sommige bij de zee.

Wanneer wij naar het strand toelopen waait het flink. Het laatste stuk worden we al even flink gezandstraald. Snel lopen we naar binnen toe om ons te melden. 

Camperduin
Camperduin
Het strandpaviljoen aan de lagune
Het strandpaviljoen aan de lagune

Bodyboarden

Na het melden mogen de meiden mee naar beneden om zich om te kleden. De jongste van 6 jaar, met zwemdiploma A en B mag meedoen. Omdat het nog rustig is op de camping hoeft er geen ouder mee het water in. Bij volle groepen kan dit voor jonge kinderen wel gevraagd worden.

Na een korte instructie, met de planken goed vast en ingepakt in een wetsuit lopen we naar de zee. De instructeurs gaan op hun plek in het water staan en de kinderen moeten daar tussen blijven. De jongste heeft hulp nodig als ze het water uit gaat, ze kan haar plank niet goed vasthouden in deze wind en waait er achteraan. Achter elkaar door duiken de meiden terug de golven in. Koppie onder, water overal, maar alleen maar lachende gezichten. Het is wel duidelijk dat ze dit enorm leuk vinden om te doen. 

Het waait flink hard
Het waait flink hard
Wachten op een goede golf
Wachten op een goede golf

Horeca op Laguna Beach

Nadat de meiden hebben gedoucht zijn ze flink hongerig. Gelukkig is er een foodtruck van de Eetfabriek aanwezig op het terrein. We maken het onszelf makkelijk vanavond, zoeken een plekje in de ‘chill’ en halen daar ons eten.

We kiezen voor hamburgers met friet en de jongste wil graag bitterballen. Er is een wisselende kaart, waar bijvoorbeeld taco’s en een poke bowl op staan. Gelukkig kunnen we overdekt zitten, want het weer is wat wisselvallig.

Naast de Eetfabriek zijn er bij de receptie drankjes te koop en in de buurt van de camping is er een supermarkt. Voor de ochtend zijn er broodjes te bestellen via de website. 

De Eetfabriek
De Eetfabriek
Genoeg plek om lekker overdekt te eten
Genoeg plek om lekker overdekt te eten
Prima ontbijtje
Prima ontbijtje

Slapen in een yurt op Laguna Beach

De eerste nacht staat er flink wat wind, de meiden durven hierdoor niet in hun eigen tentje te slapen. Gelukkig is onze tent groot genoeg, dus verhuizen we een bedje naar de grote tent.

De tweede en derde nacht mogen we in een yurt slapen. We hopen hierin minder last te hebben van de wind. In de yurt is meer dan genoeg plek voor een bed erbij en slapen we weer met z’n allen bij elkaar. Ook heeft de yurt een fijn zitplekje, best prettig met de regen die er wordt verwacht. 

Lekkere bedden
Lekkere bedden
Wat veel ruimte heeft deze yurt!
Wat veel ruimte heeft deze yurt!

Het Jutters Mysterie, een speurtocht door de duinen

Op zaterdagochtend wordt het vliegeren helaas afgelast. Er is zoveel wind dat het risico op rondvliegende kinderen te groot is. In plaats daarvan mogen we spelletjes komen spelen in het strandpaviljoen. Dus vermaken we ons daar in de ochtend.

In de middag gaan we proberen het Jutters Mysterie op te lossen. Tijdens een wandeling van zo’n 4 kilometer hebben we een aantal opdrachten op te lossen. De cijfers die we vinden hebben we nodig om de plek van de schat te vinden.

Wij krijgen een uitleg, een telefoonnummer voor als we er niet uitkomen, een rugzak met benodigdheden en dan kunnen we op pad. Ondanks de wind en regen lossen we alle opdrachten op en vinden we de schat. Nou ja, met een beetje hulp bij opdracht 2.

Tegenwind op weg naar het paviljoen
Tegenwind op weg naar het paviljoen
Het Jutters Mysterie
Het Jutters Mysterie
We wandelen door de Schoorlse Duinen
We wandelen door de Schoorlse Duinen
De route
De route
We hebben goede hulp!
We hebben goede hulp!
Het eindpunt is in zicht