Doepark Nooterhof: een groene oase midden in Zwolle

Marije vertelt over haar toffe uitje met gezin in Doepark Nooterhof.

Doepark Nooterhof

Midden in de stad Zwolle kun je een groene oase ontdekken vol prachtige natuurspeeltuinen, waterspeeltuinen, een trekpontje, mooie tuinen, een heerlijke sfeer en een super theehuis. Dat is Doepark Nooterhof en nog zoveel meer.

Eerder dit jaar was ik hier al een keer voor een fotoshoot van een gezin. Toen was Irza(2) mee en zij vermaakte zich toen direct al enorm goed. De waterspeeltuin had toen een enorme aantrekkingskracht en het heldere water verplaatste zich al snel van de ene naar de andere plek. Ik wist zeker dat ik dit jaar nog een keer terug wilde naar deze plek.

Herfstvakantie bezoekje

Ook tijdens dit bezoek in onze herfstvakantie was de aantrekkingskracht aanwezig en niet alleen bij Irza maar dit keer ook bij Elin (7) en haar vriendin Fiene (7). Zodra we via het prachtige theehuis de Nooterhof voor een groot gedeelte konden overzien zagen ze de waterspeeltuin al liggen. Al snel zaten ze alle drie helemaal in hun spel en hadden ze de grootste lol.

Doepark Nooterhof in Zwolle: laarzen aan en spelen!
Doepark Nooterhof in Zwolle: laarzen aan en spelen!
Met het trekvlot naar de overkant.
Met het trekvlot naar de overkant.
Spelen met water.
Spelen met water.
Irza (2) speelt heerlijk bij Doepark Nooterhof.
Irza (2) speelt heerlijk bij Doepark Nooterhof.
Maar ook de 7-jarigen krijgen er geen genoeg van.
Maar ook de 7-jarigen krijgen er geen genoeg van.
Spelen met water: altijd een succes bij kinderen.
Spelen met water: altijd een succes bij kinderen.
Avontuur!
Avontuur!

Activiteiten

Het doepark is een plek waar je heel gericht samen met je kinderen activiteiten kan ondernemen en dingen kan bekijken en ontdekken maar waar je kinderen ook heerlijk vrij kan laten spelen. Heel regelmatig worden er activiteiten georganiseerd waaraan kinderen voor een klein bedrag kunnen deelnemen. Tijdens ons bezoekje was dit een speurtocht die door het hele park te volgen was, kinderen konden zich laten schminken en er stond een springkussen.

Op de website van Doepark Nooterhof is de agenda met alle activiteiten te vinden.

Earthship

Ooit een gebouw gezien wat gemaakt is van ruim 100 autobanden, 6000 conservenblikjes en 7000 flessen? Als je een bezoekje hebt gebracht aan Doepark Nooterhof wel! Het prachtige theehuis is een heus Earthship en helemaal gebouwd van deze materialen. Alleen daarom al is dit een bezoekje waard, en vergeet niet ook de WC te bekijken! Het theehuis heeft een heerlijk assortiment aan hapjes en drankjes, pure eerlijke streekproducten, waar je echt van kunt genieten. Ik vind het echt een aanrader!

Spelen midden in de natuur, inclusief prachtige bloemen.
Spelen midden in de natuur, inclusief prachtige bloemen.
Eartship Doepark Nooterhof. Indrukwekkend!
Eartship Doepark Nooterhof. Indrukwekkend!

Praktische info

Het park is dagelijks open tussen 10 en 17 uur. Dan is ook het theehuis open.

Ligging Doepark Nooterhof

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes in Zwolle? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Ben jij al eens bij Doepark Nooterhof geweest? Of ken je ergens anders in Nederland zo’n geweldige speelplek? Vertel het in een reactie hieronder.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelUit de oude doos: in 1984 kamperen bij de Duitse boer
Volgend artikelIle de Brehat: Engelse sfeer voor de Bretonse kust
Marije heeft van 2014 tot 2018 bij KidsErOpUit geblogd. Samen met haar man Hugo en twee dochters E. (2007) en I. (2012) gaat ze er graag op uit. De natuur in, musea bezoeken, theatervoorstellingen bekijken of gewoon lekker dwarrelen door een nieuwe stad zijn uitjes die zij graag onderneemt met haar gezin. Stedentrips vindt ze erg leuk om te maken. Kamperen is iets wat ze ook graag doet met haar gezin in binnen of buitenland. Sinds 2020 is Marije redactie-assistente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.