10 tips voor een voordelig dagje uit met kinderen

3
255
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Waar doet ze het toch allemaal van?”. Die vraag krijg ik weleens als ik vertel wat we met de kinderen hebben gedaan. Wees gerust, ook bij ons groeit het geld niet op de rug. Met wat slim uitzoekwerk en goed kijken kan ook jij een voordelig dagje uit met kinderen. Vandaag start de ‘Week van het Geld’ en daarom verklap ik je in de special “De dag van…” onze 10 beste tips voor een voordelig dagje uit met kinderen.

Voordelig dagje uit met kinderen

Met een gezin naar de dierentuin of een attractiepark kan aardig in de papieren lopen. 100 euro is zo weg en dan heb je alleen nog maar de entreekosten betaald. Ik vind dat veel geld voor een dagje uit. Het kan voordeliger, alleen gaat dat niet vanzelf. Je moet een beetje alert zijn op actieperiodes, als je dat doet dan ga je tijd tekort komen. Je dagje uit met kinderen is ook een stuk voordeliger als je zelf je eten en drinken meeneemt, daarmee bespaar je zoveel dat je een tweede dagje uit kan hebben! Makkelijk verdiend toch?

Tip 1: lees het plaatselijke sufferdje

Verwijder je ‘nee/nee’-sticker en laat de plaatselijke krantjes weer op de mat vallen. Hier worden lokale evenementen aangekondigd en deze zijn vaak gratis. Ook vind je hier kortingsacties van plaatselijke bedrijven. Bijkomend voordeel: je bespaart in reiskosten.

Tip 2: Vakantieveiling.nl en Ticketveiling.nl

Via Vakantieveiling.nl en Ticketveiling.nl kan je voordeling aan vakanties en uitjes komen. Kijk op een rustig tijdstip (bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg, tijdens etenstijd of als Nederland moet voetballen) en bepaal vooraf het maximum dat je wilt betalen. Check ook vooral de website van de vakantieaanbieder of het uitje, dan weet je wat de normale prijs is. Ik wil bij een veiling maximaal de helft van de normale prijs betalen, hoger bied ik niet. Lees goed de voorwaarden van de veiling voordat je gaat bieden. Breng je bieding pas in de laatste 10 seconde uit, anders drijf je de prijs alleen maar op.

Tip 3: zegeltjes sparen bij de supermarkt

Ouderwets zegeltjes sparen kon de afgelopen jaren bij C1000 en Jumbo. Met een volle spaarkaart krijg je korting op uitjes in heel Nederland. Waarbij geldt: hoe eerder je het kaartje voor je uitje reserveert, hoe meer korting je krijgt. Ook krijg je meer korting als je op een rustige dag gaat. Op sommige dagen scheelde dat 15 euro per kaartje!

Met de actie van C1000 gingen we met 15 euro korting naar Avonturenpark Hellendoorn. Daar troffen we ook de tip om mee te doen aan een winactie en zo kaarten te winnen.
Met de actie van C1000 gingen we met 15 euro korting naar Avonturenpark Hellendoorn. Daar troffen we ook de tip om mee te doen aan een winactie (zie tip 9) en zo kaarten te winnen.

Tip 4: spaaractie bij het tankstation

Ook Shell had vorig jaar een actie waarbij je kon sparen voor korting. Via deze kortingsacties kochten wij kaartjes voor een rondvaart in Amsterdam. Nog een voordeeltje als je tankt bij Shell: je kan Airmiles sparen en deze zijn ook inwisselbaar voor korting op dagjes uit. Let bij spaaracties van tankstations wel op de literprijs die je betaalt, als die veel hoger ligt dan bij een ander tankstation is je uiteindelijke besparing een stuk kleiner…

Tip 5: Museumkaart

De aanschaf van een Museumkaart voor alle gezinsleden kan aardig optellen, maar daarna kan je een jaar lang onbeperkt naar alle aangesloten musea. We hebben al heel wat musea bezocht met de kinderen en het valt ons op dat de musea in 2015 een heel stuk kindvriendelijker zijn dan in 1985. Een en al interactiviteit en beleving. De meest veelbelovende musea voor kinderen hebben we eerder op een rijtje gezet. Je kan de Museumkaart ook aan Sinterklaas of voor Kerst vragen.

Met de Museumkaart kan je naar honderden musea in Nederland, waaronder Nemo in Amsterdam.
Met de Museumkaart kan je naar honderden musea in Nederland, waaronder Nemo in Amsterdam.

Tip 6: Jaarabonnement Julianatoren

Toen de kinderen ietsje jonger waren, hebben we twee keer een jaarabonnement op Julianatoren in Apeldoorn gehad. Niet omdat we elke keer daarheen wilden, maar omdat je een heel uitgebreid abonnement koopt. Zo gingen we met ons abonnement naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen, het Archeon, Avifauna, Beekse Bergen, Slagharen en Plopsaland. Het aanbod verschilt per jaar, dus kijk even op hun website voor het actuele aanbod. Het abonnement is niet heel goedkoop, maar als je alle extra parken ook bezoekt en het abonnement in de voorverkoop koopt, dan is je voordeel heel groot.

Tip 7: Geef een ervaring cadeau (of vraag het voor je eigen verjaardag)

Weet jij niet wat je voor je verjaardag wil hebben? Of weet je niet wat je kan geven? Denk dan eens aan kaartjes voor een uitje. Bekendste weggeef-uitje is de bioscoopbon, maar denk ook eens aan een podiumkaart die te besteden is in elke schouwburg. Of wat dacht je van kaartjes voor een museum of dierentuin?

Tip 8: Ga heen waar de korting je brengt

De Hema heeft met enige regelmaat goede acties, zoals dierentuinkaartjes voor 13,50 euro of met een flinke korting naar Landal. Zelfs bouwmarkten verkopen tegenwoordig uitjes. Zo kan je via de Karwei voor 20 euro met de trein naar een stad en kan je daar een rondvaart doen. Voor kinderen zijn de kosten 12 euro. Dat is een stuk voordeliger dan een losse kaartjes. Wil je dus een dagje naar een stad, kies er dan eentje via zo’n actie, dat scheelt heel veel geld. Datzelfde geldt voor vliegtickets: ga heen waar een low cost carrier heen vliegt. Zo kom je ook nog eens op verrassende plekken. Ook Veronicagids, Tros, Rabobank en Spoor hebben met enige regelmaat goede acties. Laat je dus door hen verrassen.

Goede actie van de Karwei.
Goede actie van de Karwei.
Via een actie van de Veronicagids gingen we in de meivakantie voordelig een midweekje naar een Roompot-park.
Via een actie van de Veronicagids gingen we in de meivakantie voordelig een midweekje naar een Roompot-park.

Tip 9: doe mee aan prijsvragen

Ok, ik win nooit een prijsvraag, maar er zijn mensen die daar heel goed in zijn. Dus gewoon meedoen en wie weet ben jij een keer de gelukkige die gratis kaartjes of zelfs een vakantie wint. Iemand moet toch de winnaar worden en waarom zou jij dat niet zijn?

Tip 10: doe dingen die gratis zijn

Er zijn genoeg uitjes die gratis zijn: wandelen, zwemmen in een recreatieplas, een dagje naar zee. Of wacht dacht je van dagen als “Kom naar de kas” of evenementen als “Deventer op Stelten”? Allemaal gratis! En leuk. Wat wil je nog meer? De tips voor de bijzondere dagen met vaak gratis activiteiten deel ik ook op KidsErOpUit in de special “De dag van…“. Hou deze dus goed in de gaten.

Veel festivals zijn gratis. Onze favoriet is Deventer op Stelten. Hier zagen we afgelopen keer een prachtige dans met een graafmachine.
Veel festivals zijn gratis. Onze favoriet is Deventer op Stelten. Hier zagen we afgelopen keer een prachtige dans met een graafmachine.

De beste tips voor een voordelig dagje uit op Facebook

De meeste kortingsacties en leuke aanbiedingen komen in het voorjaar. Elke actie die ik de moeite waard vind zal ik delen op de Facebook-pagina van KidsErOpUit. Like dus die pagina als je dat nog niet hebt gedaan. Dat kan je heel veel geld schelen!

Wil jij liever voordelig op vakantie? Lees dan mijn eerdere blog over betaalbaar op vakantie gaan in het hoogseizoen.

Wat is jouw ultieme tip voor een voordelig dagje uit? Vertel het in een reactie hieronder.

Meer lezen

Wil je direct inspiratie voor een voordelig dagje uit? Klik & kijk hier:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

3 REACTIES

  1. Hele goede tips! Zelf kijk ik regelmatig op websites als vakantieveilingen en travelbird voor goedkope dagjes uit of voor een goedkope hotelovernachting. Het scheelt inderdaad echt! Niet alleen leuk voor je kinderen, ook voor partners natuurlijk leuk, haha!

    • Die sites staan ook bij ons favorieten!

      P.S. Ik heb je linkjes even verwijderd. Het wordt niet op prijs gesteld om zonder toestemming reclame te maken voor specifieke hotels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.