Dino’s komen tot leven bij DinoAdventures in DierenPark Amersfoort

Een dierentuin en dino’s. Die combinatie vind je alleen in DierenPark Amersfoort. Een ideaal uitje dus voor de kinderen van Suzanne. En in de herfstvakantie kun je ook nog op DinoAdventures in DierenPark Amersfoort. Dino’s komen tot leven tijdens de zoektocht naar het gestolen dino-ei. Een super spannend avontuur voor kinderen en hun ouders. Lees je mee?

DinoAdventures in DierenPark Amersfoort

Het Dinopark ligt in het DierenPark Amersfoort. Normaal gesproken kun je in het Dinopark Amersfoort samen met je kinderen op ontdekkingstocht door het bos met 70 levensgrote dino’s. Tijdens de herfstvakantie kun je uitsluitend onder begeleiding van een ranger het dinobos in. Alleen is te gevaarlijk. Want alle dino’s komen dan tot leven. In het Dinobos is een bevrucht dino-ei ontdekt. Samen met de rangers mogen de kinderen op zoek naar het ei.

Als ik dit vertel aan mijn kinderen reageren ze enthousiast. Een dagje naar de dierentuin met een bezoek aan het Dinopark willen ze wel. “Dat is echt niet eng hoor mama, dat is juist cool!” roept de jongste opgewonden als ik hem vertel dat het wel een beetje spannend is.

Overal in het Dinobos staan dino's opgesteld, zoals deze stoere T-rex.
Overal in het Dinobos staan dino’s opgesteld, zoals deze stoere T-rex.

Gezellig druk in DierenPark Amersfoort

Als we bij DierenPark Amersfoort aankomen blijkt dat we niet de enige zijn die het dierenpark gaan bezoeken. Het is prachtig najaarsweer en erg druk. De parkeerplaats bij het DierenPark is al vol en we rijden door naar een parkeerterrein verderop. Vanaf daar rijdt een pendelbus naar de dierentuin. Als we de lange rij wachtenden zien, besluiten we te gaan lopen. Het is een mooie route door het bos van circa 1,5 kilometer.

Binnen in het park is het een drukte van belang. Maar het is nergens te druk en we kunnen alles goed zien. We lopen direct door naar achteren, waar de ingang van het Dinobos is. Ook daar is het gezellig druk. We sluiten aan in de wachtrij en zien op het bordje dat de wachttijd circa 60 minuten bedraagt. Oef, dat is wel lang. Maar er is geen weg terug. We hebben de kinderen beloofd een dino-ei te gaan zoeken tussen echte dino’s.

In de wachtrij voor de DinoAdventures in DierenPark Amersfoort.
In de wachtrij voor de DinoAdventures.
Bordjes langs de wachtrij geven alvast info over dino's.
Bordjes langs de wachtrij geven alvast info over dino’s.

Vermaak en instructie in de wachtrij

Tijdens het wachten wordt regelmatig een toelichting op het avontuur gegeven door een ranger. Hij vertelt dat het niet geschikt is voor kinderen jonger dan 5 jaar, dat het best spannend is en dat het om een fysieke inspanning vraagt. Niet geschikt voor kinderen die slecht te been zijn en zwangere vrouwen. Wie nog naar het toilet moet, kan nu gaan. Eenmaal binnen in het dinobos is dat namelijk niet meer mogelijk. Het toiletbezoek breekt de wachttijd, maar het is wel moeilijk om zo lang te wachten. Elke tien minuten vertrekt er een groep van 20 deelnemers naar binnen. Sommige tien minuten duren wel erg lang. Net als de jongste het zat is, zijn we aan de beurt.

Ja, bijna aan de beurt!
Ja, bijna aan de beurt!

Magie, avontuur en dino’s die tot leven komen

Voordat we naar binnen gaan vertelt onze ranger het verhaal: “Er was een bevrucht dino-ei in het bos, maar die is gestolen. En de kinderen moeten hem terug vinden”. We gaan op pad en al snel komen we bij een tent. Daar krijgen we het verhaal over het gestolen dino-ei te zien. Daarna begint het grote avontuur pas echt. De ranger doet het ontzettend leuk en boeit de kinderen van begin tot eind. Hij leidt ze langs puzzels, aanwijzingen, obstakels en door een dinogrot. We kruipen over een zandvlakte om een zwerm met Pterodactylussen te ontwijken en we sluipen door de bosjes om te ontkomen aan de Brachiosaurussen.

Het verhaal over het gestolen ei.
Het verhaal over het gestolen ei.
Een raadsel oplossen van dino-botten.
Een raadsel oplossen van dino-botten.
Nu wordt het pas echt gevaarlijk!
Nu wordt het pas echt gevaarlijk!
Instructies van de ranger voor de volgende hindernis.
Instructies van de ranger voor de volgende hindernis.
Eén van de vele hindernissen in het dinobos.
Eén van de vele hindernissen in het dinobos.

Levensgevaarlijke passage met een reusachtige dino

Na alle hindernissen komen we bij een levensgevaarlijk stuk aan. Een gang met rook, licht- en geluidseffecten die het levensecht maken. En op de loer staat een reusachtige dino. Moedig gaan mijn twee jongens voorop, net als bij alle andere hindernissen. Ik zie ze genieten, ze vinden het geweldig. Aan het eind van de gang komen we bij een gat. Hier gaan we via een glijbaan naar een dinogrot waar het pikdonker is. Uiteindelijk leidt een pad ons naar een plek in het bos. Daar ontdekken de kinderen een kooi, met een dino-ei er in. Vol verwondering staren de kinderen naar het ei. “Ik wist niet dat een dino-ei zo groot was”, roept mijn jongste uit.

Spannend! Sluipend langs de dino.
Spannend! Sluipend langs de dino.
Pas op!
Pas op!

Het dino-ei

Het dino-ei ligt in een kooi achter slot en grendel. Onderweg hebben de kinderen een code gevonden. Alleen met deze code kan de kooi open. De kinderen hebben dat snel door en een één meisje krijgt de eer om het ei uit de kooi te halen. Daarna gaan we allemaal naar het laboratorium. Daar ontdekken we al snel van welke dino het ei is. Hoe? Dat verklappen we niet, dan moet je zelf maar op avontuur gaan.

Na de DinoAdventures lopen we via het laatste stukje bos met dino’s en de dino-shop terug. In de dinoshop zijn natuurlijk allerlei leuke dinospullen te koop. We kijken even rond en lopen daarna door naar buiten. De jongste rent direct naar de wachtrij van de DinoAdventures. “Jullie mogen wel gaan hoor, we hebben het dino-ei al gevonden!” roept hij enthousiast naar de wachtende mensen.

De kist met het dino-ei is gevonden. Nu nog de code van het slot kraken.
De kist met het dino-ei is gevonden. Nu nog de code van het slot kraken.
Daar is het dino -ei.
Daar is het dino-ei.
Bij de professor in het lab kijken welke dinobaby er in het ei zit.
Bij de professor in het lab kijken welke dino-baby er in het ei zit.
In het grote dino-boek kijken.
In het grote dino-boek kijken.
Aan het eind van de DinoAdventures nog even een paar dino's bekijken.
Aan het eind van de DinoAdventures nog even een dino bekijken.
Zelfs mijn 10-jarige vind de DinoAdventures leuk.
Zelfs mijn 10-jarige vindt de DinoAdventures leuk.
Er is genoeg leuks te koop in de Dinoshop.
Er is genoeg leuks te koop in de Dinoshop.

DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is natuurlijk veel meer te doen dan alleen de DinoAdventures in het bos. Tijd om de rest van het park te zien. Het is een leuke, overzichtelijke en keurig onderhouden dierentuin. Er is veel afwisseling tussen grote en kleine dieren en ze zijn allemaal goed toegankelijk en zichtbaar voor de kinderen. Zo varen we in waterfietsen tussen de zebra’s en giraffen door, wandelen we op een apeneiland tussen de maki’s en lopen we via touwbruggen over het berenverblijf om beren te spotten.

In de grootste doorloopvolière van Nederland staan we oog in oog met vale gieren en marabu’s. Het is even schrikken als zo’n lelijke vale gier ineens ons pad kruist. En bij de Burcht kruipen we door allerlei smalle gangen en staan we ineens oog in oog met een das. In het nachtverblijf lachen we om de luiaard die tergend langzaam langs de takken kruipt en zien we een pluimstaartstekelvarken.

Bij de olifanten bewonderen we het schattige dartelende pasgeboren olifantje. En in een vogelkooi (waar je doorheen kan klimmen en klauteren) voeren we parkieten die uit onze hand eten. Er is zoveel leuks hier.

Over touwbruggen in de parkietenkooi.
Over touwbruggen in de parkietenkooi.
En beneden gekomen gaan we natuurlijk de parkieten voeren.
En beneden gekomen gaan we natuurlijk de parkieten voeren.
Giraffen en zebra's spotten.
Giraffen en zebra’s spotten.
Op het apeneiland tussen de ringstaartmaki's.
Op het apeneiland tussen de ringstaartmaki’s.
Bootje varen.
Met een bootje rondvaren tussen de dieren.
Marabu's en vale gieren in de grootste doorloopvolière van Nederland.
Tussen de marabu’s en vale gieren in de grootste doorloopvolière van Nederland.
Met een vlot varen in de volière.
Met een vlot varen in de volière.

Speeltuin in DierenPark Amersfoort

Er rijdt een treintje in het DierenPark rond. En natuurlijk mogen de speelplekken niet ontbreken. Behalve een aantal speelobjecten verspreid over het park en een pretplein met schommels en een draaimolen, is er wat verder naar achter een grote speeltuin met klimnetten, touwbruggen en glijbanen. Terwijl de ouders op het terras zitten, vermaken de kinderen zich prima hier. Ook de speeltuin is helemaal goedgekeurd door mijn jongens. DierenPark Amersfoort is echt een leuke dierentuin.

Wachten voor de spoorwegovergang voor het treintje.
Wachten voor de spoorwegovergang voor het treintje.
Supertoffe speeltuin met klimnetten en glijbanen.
Supertoffe speeltuin met klimnetten en glijbanen.

Ligging DierenPark Amersfoort

Zou jij met jouw kinderen de DinoAdventures in DierenPark Amersfoort aandurven?

Wat je verder nog moet weten over DinoAdventures in DierenPark Amersfoort

De DinoAdventures zijn er alleen in de herfstvakantie! Kijk even hier voor de exacte openingstijden.

DinoAdventures is uitsluitend in combinatie met een entreeticket voor het DierenPark Amersfoort te boeken. De entree voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar kost 18 euro. Volwassenen betalen 21 euro. Voor het parkeren betaal je 7 euro per auto per dag. Als het parkeerterrein vol is, kun je (gratis) verderop parkeren. Vanaf daar rijdt een gratis pendelbus naar het DierenPark.

Download voor je bezoek gratis de app van DierenPark Amersfoort. Hiermee krijg je uitleg over de dieren, staat het programma aangegeven en vind je de weg door het park met een plattegrond.  Er zit zelfs een notificatiefunctie bij van de voedermomenten van de dieren. Zo hoef je niks te missen.

Zijn jouw kinderen gek op dino’s en zoek je meer tips? Lees dan het blog met het overzicht van dino uitjes in Nederland en Europa.

Meer lezen

Heb jij echte dinofans in huis en wil je meer lezen over uitjes met Dino’s? Of zoek je meer leuke dierentuinen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met DierenPark Amersfoort. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.