Camping Terme Catez in Slovenië, daar ga je heen voor het waterpark!

Camping Terme Catez in Slovenië is heel populair door het waterpark dat erbij hoort. Saskia gaat er samen met haar kinderen een paar dagen heen. Of het leuk was? Zeker weten! Lees maar hoe zij deze camping en het waterpark hebben ervaren.

Camping Terme Catez in Slovenië: camping met waterpark

In de zomer van 2019 maken we een rondreis door Slovenië, Kroatië en Bosnië. Bij een rondreis kiezen we altijd voor een mix van verschillende soorten accommodaties. Met twee jonge tieners staat een camping met waterpark en glijbanen heel hoog op het verlanglijstje.

Boek een toffe rondreis Slovenië incl. Terme Catez

Mijn oog valt op Camping Terme Catez in Slovenië, een camping met waterpark. Dat idee wordt met gejuich ontvangen door mijn 10-jarige zoon en 11-jarige dochter. Het feest is compleet als ze horen dat we in een Pirate Cottage gaan overnachten. 

Bekijk hier alvast de Pirate Cottage

Ligging Camping Terme Catez:

Accommodaties op Camping Terme Catez

Kies je voor eenvoud of luxe? Eigen kampeermiddel of glamping? Bijzonder overnachten of doe maar normaal? Wat jouw voorkeur ook heeft, op Camping Terme Catez ga je een bijpassende accommodatie vinden.

Pirate cabins in de piratenbaai

Wij slapen in een Pirate cabin in de piratenbaai. Sfeervol uitziende hutjes die op het water drijven en met elkaar verbonden zijn door middel van een houten vlonder. Ik kan de auto vlakbij op het gras parkeren. Ons piratenhutje hebben we snel gevonden: “Wat ziet dit er leuk uit he?” De kinderen zijn vooral benieuwd naar de binnenkant van ons piratenhuisje.

Ik open de deur en de kinderen rennen al langs mij heen: “He, er is alleen een 2-persoonsbed!” roept een van hen. Een nadere inspectie van het piratenhuisje laat zien dat er op de vide ook twee slaapplaatsen zijn en onder het 2-persoonsbed is een uitschuifbed te vinden. Er kunnen dus 5 personen in het huisje slapen.

Verder staat er een tafel met een bank en krukjes. In het kleine keukenblokje vind ik een koelkast en wat basis serviesgoed. Er is geen stromend water in het hutje, dus voor de afwas moeten we naar het sanitairgebouw. Hmmm, dan was het wel handig geweest als er een afwasteiltje in het keukentje had gestaan…

Het hutje heeft maar twee stopcontacten. Heb je net als de meeste gezinnen de nodige apparatuur om op te laden? Neem dan een stekkerdoos mee. 

Op het terras van het piratenhuisje staat een tafel met vijf stoelen. Hier kunnen we buiten zitten.

Het sanitairgebouw ligt tegenover het piratendorpje. Eerlijk gezegd vallen de voorzieningen me daar wat tegen. Het toiletgebouw en de inrichting zijn gedateerd en regelmatig niet heel erg schoon.

Boek een piratenhutje!

De piratenhuisjes in de piratenbaai.
De piratenhuisjes in de piratenbaai.
De Pirate Cabins liggen aan weerszijden van een houten loopvlonder.
De Pirate Cabins liggen aan weerszijden van een houten loopvlonder.
Vanaf ons terras kijken we naar de andere hutjes.
Vanaf ons terras kijken we naar de andere hutjes.
Een klein maar functioneel keukenblokje.
Een klein maar functioneel keukenblokje.
De eetkamertafel in het piratenhuisje.
De eetkamertafel in het piratenhuisje.
Het sanitair valt een beetje tegen.
Het sanitair valt een beetje tegen.

Wigwams

Ben je meer een indianentype dan een stoere piraat? Dan kun je naast de piratenbaai in een wigwam overnachten. Deze zijn geschikt voor vier personen. De ‘indianen’ maken gebruik van een ander toiletgebouw dat er iets beter uit lijkt te zien, maar goed, dat is een moment opname want ik ben er slechts een keer langs gelopen.

Mobilhomes in alle soorten en maten

Mobilhomes of stacaravans, hoe je ze ook noemt, op Camping Terme Catez hebben ze deze in alle soorten en maten. Zo’n beetje elke grote campingaanbieder die ik ken verhuurt hier stacaravans. 

Glamping tenten

Liever in een safaritent? Dat kan ook. Vlakbij de stacaravans staat ook een gedeelte met glamping tenten. 

Bekijk hier meer van deze accommodaties

Genoeg keuzes uit stacaravans op camping Terme Catez.
Genoeg keuze uit stacaravans op camping Terme Catez.
De glampingtenten.
De glampingtenten.

Met eigen kampeermiddel

Reis je met eigen tent, vouwwagen of caravan? Ook dan kun je overnachten op camping Terme Catez. Een klein rondje wandelen over de grote camping laat zien dat er allerlei soorten kampeerplekken zijn. Of je nu graag in de zon of de schaduw staat, op een rustige of wat drukkere plek. Het kan allemaal.

Hotels en vakantiewoningen bij Terme Catez

Tot slot is het mogelijk om in een van de hotels of vakantiewoningen van Terme Catez te overnachten. Er zijn drie hotels:

Daarnaast vind je hier meer informatie over de vakantiewoningen.

Boek een van deze accommodaties via TUI

Faciliteiten op Camping Terme Catez

Naar Camping Terme Catez gaan wij voor het waterpark. Daarover straks meer, eerst meer over de andere faciliteiten op Camping Terme Catez.

Pizza laten bezorgen

In ons piratenhutje zien we dat we pizza kunnen laten bezorgen. Na een lange autoreis is dat precies wat we nodig hebben. Via de app bestel en betaal ik drie pizza’s. De kinderen beloven plechtig dat ze zoveel honger hebben dat ze een hele pizza op kunnen…

Nou, dat lukt natuurlijk niet. Achteraf gezien gelukkig maar. De pizza’s van mijn dochter en mij hebben veel te veel peper erop en zijn veel te pittig voor ons. We zijn heel blij dat we mee kunnen eten van de pizza die mijn zoon heeft gekozen.

Campingwinkel

Bij de receptie van Camping Terme Catez is een kleine campingwinkel. Hier kun je terecht voor wat vergeten boodschappen of verse broodjes.

De campingwinkel bij de receptie.
De campingwinkel bij de receptie.

Animatieteam

Naast het sanitairgebouw bij de piratenbaai zien we een paar keer het animatieteam bezig. Voor mijn kinderen hoeft dit niet zo nodig, zij gaan liever zwemmen of chillen. Wel treffen we ditzelfde team ook in het waterpark waar ze een les aquarobics geven. 

Mocht jij wel graag vermaakt worden door een animatieteam, dan ga je op Camping Terme Catez zeker aan je trekken komen.

Uiteten in de omgeving

In de omgeving van Camping Terme Catez zijn verschillende restaurantjes te vinden. Wij kiezen voor Gostilna ob Sotocju in Prenocisca in het plaatsje Catez ob Savi. Een restaurant met Nederlandse eigenaren en zelfs deels een Nederlandse menukaart. Na al bijna vijf weken onderweg te zijn gaat dat er erg goed in. 

Boek een rondreis Slovenië incl Terme Catez

Boek hier een van de accommodaties

Waterpark Terme Catez in Slovenië, een camping met aquapark

Voor het waterpark zijn wij naar Camping Terme Catez in Slovenië gegaan. Bij het inchecken krijgen we alle drie een bandje waarmee we twee keer per dag het waterpark van de camping in kunnen. Ik zorg ervoor dat ik al onze spullen bij me heb en stop deze in een kluisje in het binnengedeelte van waterpark Terme Catez. Dan is het tijd om het waterpark te gaan verkennen!

Plattegrond van het waterpark. Even goed bestuderen, want je slaat zo een gedeelte over....
Plattegrond van het waterpark buiten. Even goed bestuderen, want je slaat zo een gedeelte over….

We beginnen met het buitengedeelte van waterpark Terme Catez.

Lazy river

“Gaan jullie mee naar de lazy river? Er zijn nu zwembanden vrij en er staat geen rij.” Ja hoor, dat zien de kinderen ook zitten. We ploffen in een zwemband en dobberen over de lange lazy river. Heerlijk! Ik geloof dat dit in waterparken mijn favoriete onderdeel is…. 

De lazy river slingert door een deel van waterpark Terme Catez.
De lazy river slingert door een deel van waterpark Terme Catez.

Glijbanen in het waterpark van camping Terme Catez

De kinderen willen meer actie. Dus door naar de glijbanen. Daarvan zijn er genoeg in waterpark Terme Catez. De grote glijbaantoren slaan ze over, ze hebben hun oog laten vallen op een glijbaan waar je naast elkaar kan zitten en dan tegelijk kunt glijden. Wat een lol hebben ze hier!

De grote glijbanentoren in Terme Catez.
De grote glijbanentoren in Terme Catez.
Hou je van spannende glijbanen? Dan heb je hier ook keuze.
Hou je van spannende glijbanen? Dan heb je hier ook keuze.
Wie is het eerste beneden?