Lekker ravotten in De Bosspeeltuin in Vleuten

0
384
Ook de kleinsten hebben waterpret.
Ook de kleinsten hebben waterpret.

Soms kom je onverwachts op hele leuke plekjes met je kids. Eén van die leuke plekjes die blogger Elsbeth onlangs tegenkwam, is De Bosspeeltuin in Vleuten. Na er heel vaak langs te rijden zonder te stoppen, besluit ze op een zonnige ochtend eens te gaan kijken. Een goede zet!

Lekker ravotten in De Bosspeeltuin in Vleuten

Het Máximapark ligt middenin Leidsche Rijn aan de westkant van Utrecht. Het is een prachtig park ter grootte van de Utrechtse binnenstad, waar van alles is te zien, doen en te beleven. Wij besluiten een bezoek te brengen aan De Bosspeeltuin. Je kunt je auto vlakbij de ingang van het Máximapark parkeren op een gratis parkeerterrein.

We volgen het pad na de ingang te voet en horen al snel vrolijk kindergebrabbel in de verte.

De Bosspeeltuin ligt midden in het Maximapark in Vleuten.
De Bosspeeltuin ligt midden in het Maximapark in Vleuten.
De Bosspeeltuin ligt naast Parkrestaurant Anafora.
De Bosspeeltuin ligt naast Parkrestaurant Anafora.

 

Onze eerste indruk als we aan komen lopen: wauw, dit wordt leuk! In de verte zie ik al het terras van parkrestaurant Anafora aan het water liggen, direct naast de speeltuin. Fijn: er staat een hek om de gehele speeltuin en de enige in- en uitgang grenst aan dit terras. Ik zie mijzelf hier al in het zonnetje zitten met een kopje koffie. De kinderen zijn intussen juist razend enthousiast vanwege alle indrukwekkende, houten speeltoestellen.

De Bosspeeltuin biedt genoeg uitdaging voor alle leeftijden tot 12 jaar

Deze klimtoren is wel heel hoog.
Deze klimtoren is wel heel hoog.
Ook de kleinsten hebben waterpret.
Ook de kleinsten hebben waterpret.
Heerlijk klimmen en klauteren in de houten speeltoestellen.
Heerlijk klimmen en klauteren in de houten speeltoestellen.
Middenin De Bosspeeltuin ligt de Arena.
Middenin De Bosspeeltuin ligt de Arena.
Er is heel veel te spelen en te ontdekken in De Bosspeeltuin.
Er is heel veel te spelen en te ontdekken in De Bosspeeltuin.

 

We lopen samen het zwevende boomstammenpad op die centraal door de hele speeltuin loopt. Hoe verder je het boomstammenpad op durft, hoe hoger en spannender het speeltoestel wordt. Er is genoeg uitdaging voor alle leeftijden tot 12 jaar. En alles toestellen zijn gelegen in speelzand.

Helemaal achteraan het pad staat een enorme klimtoren. Eline twijfelt: dit is wel heel hoog! Met enige hulp van mij lukt het haar boven te komen. Samen met Emily wacht ik haar onderaan de glijbaan op. Zo trots als een pauw komt ze naar beneden gegleden. Nadat ze ontelbare keren de glijbaan af is gegaan, lopen we samen weer terug naar voren.

Ook voor de kleinere kinderen is er namelijk voldoende speelgelegenheid. Voor het terras van Anafora liggen de wat kleinere klimtoestellen. En er is een waterpomp. Via een heel sluizensysteem kunnen de kinderen het water weg laten stromen. Meer heeft Emily niet nodig voor een pretochtend: ze is er niet meer weg te slaan.

Middenin de speeltuin ligt de Arena. Dit is een soort openluchttheater, waar ook geregeld evenementen plaatsvinden. En er zijn hier bedriegertjes! De waterstralen komen onverwachts omhoog. Op deze zomerse dag zorgt dit voor de nodige verkoeling voor iedereen. Op de tribune eten en drinken we wat in de schaduw. Even bijkomen en opladen voor de volgende ronde.

We zien een grote schommel, gemaakt van een boomstam. Een kabelbaan. En zwanen waterfietsen, die je kunt huren bij het Parkrestaurant Anafora. De kosten zijn 10 euro per half uur voor 4 personen, plus een borg van 10 euro. Er is te veel leuks om in een ochtend allemaal te doen!

Observatorium

We eindigen deze ochtend met de beklimming van het Observatorium. Dit is een kunstwerk van Lucas Lenglet en ligt naast De Bosspeeltuin. De stalen toren van 15 meter hoog is opgebouwd door aan elkaar geschakelde cirkelvormen, waardoor je binnenin een eindeloze wandeling kunt maken. Èn elkaar makkelijk kwijt kunt raken. Gelukkig wordt Eline heel lief door twee meisjes naar mij en Emily teruggebracht. Boven op de toren heb je een prachtig uitzicht. Het is zeker de moeite waard om deze klim te doen.

Het Observatorium ligt naast De Bosspeeltuin.
Het Observatorium ligt naast De Bosspeeltuin.
Het doolhof van het Observatorium.
Het doolhof van het Observatorium.

Wij hebben een heerlijke ochtend gehad. En nee, ik ben helaas niet aan het kopje koffie toe gekomen op het terras. Maar dat is denk een goed teken. Snel nog een keer teruggaan dus!

Handig om te weten over De Bosspeeltuin

De Bosspeeltuin ligt aan de Uilenboslaan 2 te Vleuten, middenin het Máximapark. Ga je met de auto? Stel dan Utrechtseweg 4A te Vleuten in op je routeplanner, dan zie je vanzelf de bordjes voor de parkeerplaats staan. Steek de Utrechtseweg over – Ingang Maximapark –  en loop het pad af. De speeltuin is dagelijks geopend van 8.30 – 19 uur.  Toegang is gratis. Meer informatie kun je vinden op de website van De Bosspeeltuin en Parkrestaurant Anafora.

Zouden jouw kinderen ook zo genieten van het spelen bij De Bosspeeltuin?

Peuter checklist – dit moet mee!

Behalve alle uitjes die we hebben verzameld, hebben we ook een handige checklist gemaakt voor items die onmisbaar zijn wanneer je met je peuter op pad gaat. Doe er je voordeel mee!

Meer lezen

Op zoek naar meer natuurlijke speeltuinen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.